Çok büyük değişimlere hazırlıklı olun

Kendinizden memnun olacağınız bir gün. Bilinç ile bilinçaltının uyumlu olacağını işaret eden gökyüzü, aynı zamanda çok büyük değişimlerin meydana geleceğini gösteriyor.

Şahsiyetini ortaya koymak isteyenler için uygun bir gün. Ancak fikirlerinizi, projelerinizi ve planlarınızı anlatmak için pek uygun değil. Özellikle kıskançlıklar ve düşmanca tavırlar ortaya çıkabilir ve daha başlamadan projeler bitebilir veya aksaklıklar olabilir. En iyisi planlarınızı uygulamaya başlamadan önce anlatmamak.

Mükemmel olmanın yolu

Kusursuz ve mükemmel olmayı başkalarına bırakın ve kendinizi kusurlarınızla sevmeyi deneyin. Aslında kusurlarımız bizi diğerlerinden farklı kılan taraflarımızdır.

Bir yandan diğerleriyle aynı olmak için gayret gösteren insan, diğer yandan farklı olmak ve özel olmak ister. Bu bir çelişki gibi görünse de, mükemmel bulduğumuza benzemeye çalışırken, farklı yönlerimizi keşfederiz ve çelişkinin yarattığı gerilim, isteklerimizi gerçekleştirmemizi sağlar.

Tabii bu gerilimi olumlu enerjiye çevirebilmek için o sırada kendimizi kabul etmemiz gerekiyor. Yani farkına vardığımız diğerlerine benzemeyen yönlerimizi! Bunları kusur olarak algılamak yerine özel olmayı sağlayan, bizi farklı kılan özellikler olarak değerlendirmeyi öğrendiğinizde, mükemmellik yolunda ilk adımı atmış olursunuz.

Herkes aynı olduğu zaman kusur ya da mükemmellikten söz edemezdik. Bir şeyi daima başka bir şeye göre kıyaslayabilmek için birbirinden farklı olması gerekiyor. Mesela herkes eşit ölçüde kuvvetli olsaydı, bunun manası kalmazdı. Zayıf veya kuvvetli derken başka birine göre kuvvetli, bir başkasına göre zayıf olandan söz edilir. Tek başına kuvveti tarif etmek ise mümkün değil. ‘Hadi canım, bu kadar basit bir tarifi neden yapamayalım’ dediğinizi duyar gibiyim. İyi o zaman; düşünmeye başlayın.

Kuvvet nedir?

Kaldırdığınız ağırlıklar, aldığınız sorumluluklar, zorluklar karşısında gösterdiğiniz direnç ve benzeri sayabileceğiniz her şey, diğer şeylere göre ölçülen değerler, kuvvetin tarifi değildir. Bir şeyin, diğer bir şeye göre yapılan kıyaslamasından öteye bir tarif yapılabilir mi? Bizim içinde yaşadığımız sisteme göre bunun cevabı ‘Hayır’ olacak.

Fakat ‘kuvvet’ hissedilebilir. Bunun için kendi içinize bakmayı öğrenmelisiniz. Ancak hissetmeyi başardığınız zaman da tarif edemezsiniz. Fakat hissettiğiniz bu güç, mükemmeldir.

Başkalarına benzemeye çalışmak veya farklı olmaya çalışmak, boşuna bir uğraştır. Fakat aynı zamanda bizi geliştirebilecek bir çalışmadır. Çünkü başkaları sayesinde kendimizi anlarız. Başkalarının kusurları veya mükemmel saydığımız özellikleri ortaya çıkardığımız zaman, kendi özelliklerimizi kavrarız. Fakat bütün bu uğraşlar bizim mükemmel olmamızı sağlamaz. Sadece uzaydaki yerimizi tespit etmemizi sağlar, ki başlangıç için ihtiyacımız olan bir işarettir. Böylece yolumuzu bulabilir, ilerleyeceğimiz yönü tespit edebiliriz. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların tümü başkasına göre değil sadece kendimize göre olmalı. Kendi gücünü keşfettikten sonra kendi gücünün daha üstüne çıkmaya çalışmak... Kendi yeteneklerini geliştirmek ve kıyaslamalar başkasına göre değil kendine göre olmalı. Yani bir yıl önceki ‘ben’ ile şimdiki ‘ben’i kıyaslamak, kişinin mükemmellik yolunda ilerlediğini gösterir.
Yazarın Tüm Yazıları