CHP fuarı: ‘İmkânsız aşk’

İKİ koca sütun ana girişten içeri girer girmez hemen göze çarpıyor. Sütunlardan birinin yüzünde, “Mersin; Macit Başkan Başta, Mersin Geldi Aşka” yazıyor. Aynı sütunun öteki yüzünde, “Projeler Kenti ‘Aziz’ İzmir” yazısı.

Haberin Devamı

Karşı sütunun bir yüzünde, “Antalya; Çok Şükür Hocayı Seçmişiz”. O sütunun diğer yüzünde, “Eskişehir; Bir Şarkısın Sen Ömür Boyu Sürecek”.
CHP’li 61 sosyal demokrat belediye İstanbul’da 2 Haziran’a kadar sürecek fuar düzenliyor. Resmi adı “Sosyal Demokrat Belediyelerden Kentine Güvenen Kentler Buluşması”. Sosyal demokrat belediye başkanlarının seçildiği illerde ve nüfusu yüz bini aşan ilçelerde sosyal demokrat belediyelerin bugüne kadar yaptıkları etkinlikleri anlatan bir fuar.
Fuarın organizasyonunu belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın öncülüğünde, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy belediye başkanları İsmail Ünal, Selami Öztürk, Ateş Ünal Erzen üstleniyor.

ROCK MÜZİK

Her ne kadar ana girişte “İstanbul’un kalbini fethediyoruz” yazılı koca bir pankart asılı ise de içeri girildiğinde, “sosyal demokrat belediyelerin nerelerde halkın kalbini nasıl
fethettiklerini” anlatan etkinlikler sergileniyor.
Edebiyata gerek yok, bu belediyeler hangi işleri, nasıl başarmış, onlar anlatılıyor. Her belediye bir stant kurmuş.
Fuar tam renk cümbüşü. Geniş salonlardan yükselen rock müziğin sosyal demokratlara yapıştırılan marşlarla ilgisi yok. O belediyelerin yaptıklarının da, yine sosyal demokratlara yapıştırılan geri kalmış belediye anlayışı ile ilgisi yok. Örneğin, giriş holünün hemen sağında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir minibüs var, “elektrikli toplu taşıma aracı”.
Ya da Çankaya Belediyesi’ne ait yine gelişmiş bir proje. “Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi”. Engelli çocukların gelişmesine katkıda bulunan proje “2012 Sağlıklı Kentler En İyi Proje Ödülü”nü kazanıyor.

Haberin Devamı

METRO MALİYETİ

Ana holde asıl dikkat çeken pankart metro maliyetleri ile ilgili. Daha önce CHP ile AKP arasında tartışma yaratan rakamlar afişe çıkmış. Bir kilometre metro İstanbul’da 140, Ankara’da 100, İzmir’de 56 milyon lira. Maliyet farkını sorgulayan bir pankart. Sorgulanması da gerek zaten.
Öte yanda sosyal demokrat belediyelere AKP tarafından çıkarılan güçlükleri özetleyen edebi bir yazı:
“İmkânsız Aşk: Bütün imkânları ellerinden alındı, onlar yine de imkânsızı başardı. Hizmet aşkı ve millet aşkıyla çalışan her zaman kazanır”.
“İmkânsız Aşk” için fuarın bir başka yerinde daha ayrıntılı açıklama var. “Onlara Ankara’dan ‘abiler’ değil, sadece müfettişler geldi. Başarısız olmaları için her türlü baskı yapıldı. Korkutmalara rağmen, sosyal demokrat belediyeler imkânsızı başardı”.
Dün bir medya ordusu eşliğinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun açtığı fuar “İmkânsız Aşk”ın ürünleriyle dolu.

Haberin Devamı

Gondoldan deprem TIR’ına

FUARDA sosyal demokrat belediyelerin üretimlerinden örnekler sergileniyor. El emeği ürünler, organik tarım ürünleri, kadın sığınma ve bakım evleri, engelliler okulu, e-belediye hizmetleri, çocuk parkları gibi.
Ya da Ordu’nun teleferiği, Eskişehir’in gondolu, Beşiktaş’ın deprem TIR’ı. TIR 7.4 depremle fiilen sallanıyor, depreme karşı Beşiktaş Belediyesi’nin aldığı önlem sonucu kimsenin burnu kanamıyor. Gidin, TIR’a
binin, siz de deneyin.
Vefa da var fuarda. Örneğin, döneminde ilkleri gerçekleştiren Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer için, artık aramızda yok, özel stant yapılıyor.

‘Ucube’ heykele nazire

KARS’taki heykeli “ucube” olarak nitelenen heykeltıraş Mehmet Aksoy’un hakkını CHP veriyor.
Ana holün girişinde Aksoy’un yaptığı iki yeni heykel var. Biri Nâzım, diğeri Cumhuriyet ve Aydınlanma heykeli.
Onun arkasında Ara Güler Sergisi, Dünya Kostümleri Sergisi, Leyla Gencer heykel yarışmasında ilk dört sırayı alan heykeller.
Sosyal demokrasi sanatsız olmaz, örnekleri fuarda.

Yazarın Tüm Yazıları