Çatla-patla bitmiyor

İstanbul dışında ikamet eden mutlu çoğunluğa sesleniyorum: Elinizdekinin kıymetini bilin ve her sabah uyandığınızda, şanslı kullarından olduğunuz için Allah’ınıza şükredin.

Trafik yine felç, polis yolları kapatmış. Millet otomobillerinden inmiş, cinnetin sınırında, çemkirecek yer arıyor. Polisler de ne yapsın, herkese teker teker talimat beklediklerini, birazdan Godot’nun, pardon talimatın geleceğini izah etmeye çalışıyor.

Efendim, NATO zırvasının çektirdikleri kesmediği için, bugün (Salı) de İstanbul’un en civcivli bölgelerinde yollar Olimpiyat meşalesinin geçişi adına kapatılmış durumda.

Tamam yani, Olimpiyat ruhuna saygımız sonsuz; o meşale sonsuza dek yansın ve dünyanın her köşesini dolaşsın istiyoruz ve yine tamam, yolların bir bölümünün kapatılacağını önceden duyurdunuz ama BÜTÜN yolları pattadanak kesmek nasıl bir şeydir?

Hadi Ali kıran baş kesensin, kestin diyelim, ille ki bir yerden bir yere ulaşmak zorunda olan insanlar var değil mi? Hayat bu; Allah korusun, hastalığı var, ölümü var, şusu var, busu var, değil mi? Her şey bir yana, hareket etme özgürlüğü VAR, değil mi?

Kestiğin yollara alternatif arterler ayarlayamaz mısın? ‘Şuradan şuraya ulaşmaya çalışanlar bugün şuradan değil de buradan gitsin’ diyemez misin?

Otobandaki ışıklı tabelalar, saat 19:00-20:00 arası her iki köprünün de kısmen kapalı olacağını müjdeliyor. Yani bravo, daha isabetli bir zaman dilimi bulunamazdı.

Ezcümlesiyle; ‘Bugün de işten çıkıp evine gitmen ‘biraz’ zaman alabilir vatandaş, arabana binerken yanına bir parça azık, bir de çişinin gelme ihtimaline karşı naylon torba almayı ihmal etme, hatta mümkünse o saatlerde evine gitmeye yeltenme’ deniliyor.

İyi de biz güya bu akşam bütün kızlar, yani kolej tayfası toplanıp bekárlığa veda partisi için Kilyos’a gideceğiz. İki elimiz kanda olsa gitmemiz lázım. Zira burada edepli edepli reklamcılık yaparken, bir anda balataları sıyırıp Yeni Zelanda’ya sualtı biyolojisi okumaya giden ve orada okurken kendine Yeni Zelandalı bir koca namzeti edinen bir kadim dostumuz evlenecek. Düğün için Fiji Adaları’na gitmemiz pek mümkün gözükmüyor. Dolayısıyla iyi dileklerimizi bu akşam sunmamız icap ediyor.

Düğün demişken, yarın da pek sayın Tayyip Erdoğan’ın kerimesi everiliyor. Bu da bildiğiniz üzre, yarın da evden çıkmamakta fayda olduğu manasına geliyor.

Sıkıyorsa çıkma. Nasıl olacak da olacak? Bilinemiyor...

Kime şikayet etsek, hangi merciye başvursak? Bilinemiyor...

Acaba, diyorum, Tayyip Erdoğan’a bir yılış-name döşendikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşarlık kapan öğretmen Cumali Tekin gibi mi yapsak?

Duymuşsunuzdur, AKP’li Zepnep Tekin’in kardeşi olan Cumali Bey, Türk milletinin cezası bittiği için ilahi güçler tarafından Türkiye’nin başına getirildiğini, heykeli dikilmesinin gerektiğini ve uğruna ölebileceğini söylediği Başkakan’a duygularını şu dizelerle ifade etmişti:

‘Duygularım kabardı patlayacağım / Kabıma sığmıyorum çatlayacağım / Öyle anlar oluyor ki / Dünyayı tek elle kaldıracağım.’

Biz de şey desek mesela: ‘Öfkem burnumda patlayacağım / Bu zırt fırt kesilen yollar yüzünden çatlayacağım / Öyle anlar oluyor ki / Trafiğe kapattığınız köprüden atlayacağım.’

Asparagas

Yapmayacaktın Tony

George W. Bush, ABD’nin Guantanamo’da bulunan esir kampının bitmesi gereken bir ilkesizlik olduğunu söyleyen ve orada bulunan dört İngiliz esirin bırakılmasını şahsen istediğini belirten, ayrıca Irak’da kitle imha silahlarının belki de hiçbir zaman bulunamayacağını itiraf eden İngiltere Başbakanı Tony Blair’e küstü: ‘Tack-shack brother’ımdan (Tak-şak birader) böyle bir söz beklemezdim. Dört kıytırık İngiliz için kalbimi kırmaya değer miydi yani? Bakın Guantanamo’da Türkler de var. Bizim Tayyip ‘Bıraksanız iyi olur’ dedi, ben de ona ‘Kem-küm, bakarız, şimdi söz vermeyeyim’ filan dedim. Ağzını açıp bir şey söyledi mi? Söylemedi. Bu yüzden kalktım, Türkiye’nin AB üyeliğine gaz verdim. Gerçi AB’liler böyle yaptım diye hafiften kıl olmuşlar, ‘Alacağımız vardıysa bile artık almayız’ diyorlar ama olsun varsın. Benim forsumu hafife almaya kalkanın aklını alırım, o olur. Yarın İngiltere’nin AB’den çıkarılması gerektiği konusunda basın toplantısı yapacağım; duyurulur.’
Yazarın Tüm Yazıları