Bir yıldır temas kesmeye çalışıyorum ama ne mümkün

Trink, DIT, Aktif... Giderek yayılıyorlar. Televizyonlarda sürekli reklamları dönüyor. Yanında bozuk para taşımıyorsun, okutup geçiyorsun. Böylece hayat kolaylaşıyor, herkes mutlu oluyor.

Bozuk paralar hariç, onlar bu duruma çok bozuluyorlar. Çünkü artık kimse onlara yüz vermiyor, ihtiyaç duymuyor. Taksi şoförleri bozuğu olmayan müşteriye eziyet etmiyor.

Temassız kredi kartları hızla yayılıyor gibi gözüküyor. Garanti, İş Bankası, Bank Asya, DenizBank bu teknolojiyi kullanıyor. Önümüzdeki aylarda başka bankalar da eklenecek onlara.

Görünüşe bakılırsa, temassız kredi kartına sahip oldunuz mu, taksiye binerken cebimde para var mı diye düşünmenize gerek kalmıyor. Bilet gişesinde sıra beklerken otobüs kaçırmıyorsunuz. Eliniz kolunuz dolu kasaya gittiğinizde çantada cüzdan aramıyorsunuz. Güzel şeyler bunlar tabii...

Oysa benim bir yıldır temassız bir kredi kartım var, ancak henüz POS makinesiyle temasımı kesebilmiş değilim.

Kartı aldığımda nerelerde kullanabileceğimi söylemişlerdi, ben de alışverişimi ona göre şekillendirmeye çalıştım. Fakat hala, market sırasında önümdeki yedi kişinin ardından kasaya yaklaştığımda temassız ödeme cihazının o kasada bulunmadığını öğreniyorum. Bugüne kadar bu teknolojiye sahip bir taksiye hiç denk gelmedim. Bulduğuma sevinip üzerine atladığım temassız ödeme cihazlarının yarısı bozuk çıktı. Bir kısmında kasa görevlisi ödeme almayı beceremedi.

Benim hayatımda temassız kredi kartı, bulursam sevindiğim, hoşluk olsun diye kullandığım ama nerede olursam olayım işimi kolaylaştıracağına asla güvenemediğim bir şey.

Elbette bunun en önemli nedeni, üye iş yeri sayısının az olması. Bir yıldır bekliyorum, bu üye iş yerleri bir türlü yaygınlaşmıyor. Teknolojiyi kullanan yeni bankalar çıkıyor, ama bana kalırsa değişen bir şey yok. Çantamda hala bozuk paralarla dolaşıyorum.

Anlaşılan temassız hayat başka bahara kaldı.

NOT: Geçen haftaki Markafoni yazısı üzerine bir dolu mektup geldi. Pek çok kişi davetiye göndermemi istemiş. Benim daha iyi bir fikrim var. İsteyenler beni referans göstererek siteye üye olabilirler. Sitenin anasayfasına giriyorsunuz, en alttaki üye ol bölümüne tıklıyorsunuz. Karşınıza iki seçenek çıkıyor. Siz; ikinciyi, yani referans ile üye ol’u seçeceksiniz. Bunun için e-mail adresimi vermeniz yeterli: btuna@hurriyet.com.tr.
Yazarın Tüm Yazıları