Beymen, Steve Madden Brooksfield var 50 liradan pahalı ürün yok

Şişhane Meydanı’ndaki Beyoğlu Belediyesi’nin tam karşısında, restore edilmiş, büyük beyaz bir bina vardır; Bilsar binası. Önceki Bienal’in mekanlarından biriydi hatta.

18 Kasım’dan beri buranın alt katında Bilsar-2 Günleri düzenleniyor. Bilsar-2 Günleri demek, pahalı markaları ucuza almak demek. Hem de çok ucuza.

Ben ancak geçen pazartesi gidebildim. Çünkü dükkan hafta sonları ve akşamları 17.30’dan sonra kapalı. Çalışanların buradan alışveriş edebilmesi için işyerinden izin alması lazım. Patrona, "İzninizle bir koşu gidip alışveriş yapacağım" demek zor tabii. Adam (ya da kadın, cinsiyet ayrımcılığı yapmış olmayayım) dinler mi, yüzde 80 indirimi. Belki de dinler, hatta fiyatları duyunca sizinle gelmek bile isteyebilir.

Benim için bunlar geçerli değil tabii. İşim alışveriş yapmak olduğundan, masamın başından kalkıp çarşıya çıktığımda üstlerimden takdir topluyorum diyebilirim.

*

Ben gittiğimde saat 16.30’du. İçeride benden başka iki kişi daha vardı. Dediğim gibi, hizmet verdiği saatler pek alışveriş "friendly" değil. Belki tam da bu yüzden 18 Kasım’dan bu yana açık olmasına rağmen hálá raflarda ürün var.

Hem kadın hem de erkek giysileri, aksesuvarları satıyorlar fakat erkekler çok daha fazla şey bulabilir. Kravatlı işlerde çalışan erkeklere özellikle tavsiye ederim, gidip mutlaka baksınlar.

Beymen Business, Beymen, Nike, Bil’s, Coven, Steve Madden, Brooksfield, Arrow, Zaaf, Jocomomola ve Havaianas markalı ürünler buluyorsunuz. Brooksfield ve Beymen’in gömlekleri 30 liraya satılıyor. Arrow marka gömlekler 25 lira. Nike’ın bluz ve tişörtleri, Havaianas terlikler, Nike eşofman altları ve omuz çantaları 20 lira. Beymen ve Brooksfield markalı mont, yağmurluk ve ceketleri 50 liraya alıyorsunuz. Arrow’un fitilli kadife ceketleri de 50 liraydı. Ayakkabıların tamamı yine 50 liraya satılıyor. Steve Madden ayakkabılara dikkat. Nike’ın da birkaç ayakkabı çeşidi var. Arrow’un takım elbiseleri 100, Beymen’in takım elbiseleri 150 liraya satılıyor. Bu ikisi mağazadaki en pahalı ürünler.

Ayrıca kemer ve kravat gibi aksesuvarlar bulabiliyorsunuz. Kadın gömlek ve etekleri de var. Erkekler 30 liraya Brooksfield kazaklara sahip olabilir. Kendime Nike’tan pantolon, babama da Beymen’den trençkot aldım. Etiketinde 300’e yakın bir rakam vardı ama ben sadece 50 lira verdim (Bunu yazdığıma göre artık hediye olarak vermem mümkün olmayacak sanırım, tüh). Üstelik kredi kartıma 4 taksit yaptılar.

*

Bilsar-2 Günleri 31 Aralık’a devam edecek. Mağaza sabah 9.30’da açılıyor. Aldığınız ürünleri olmazsa değiştirebiliyorsunuz. Soyunma odası var tabii ama yakınlarınız için alışveriş yaparsanız diye söylüyorum. Bir de mağazanın üst katında da genç tasarımcılar Ahmet Baytar, Hakan Akkaya, Merve Tuna, Baha Kutan, Nazlı Çetiner, Özlem Ahıakın, Gökçen Ataman ve Zeynep Duygulu’nun Bilsar’a özel hazırladığı ürünleri satıyorlar. Onlar da indirimli ama alt kattakiler gibi değil tabii. Neticede tasarımcı elinden çıkmışlar.



Hafta sonları bitpazarına dönüşen kafe

Bu hafta böyle denk geldi, ikinci haber de Beyoğlu’ndan. Ama bu sefer öteki ucundan. Tel Sokak’taki (Büyükparmakkapı Sokak’ı kesen sokak oluyor kendisi) Venezia Cafe, cumartesileri Avrupa Bitpazarı’na dönüşüyor.

Antika porselenlerden fincanlara, vazolardan biblolara, takılardan el işlerine ve hatta eski kıyafetlere kadar birçok şey buluyorsunuz. Üstelik de Venedik, Viyana, Amsterdam, Budapeşte, Stockholm, Helsinki, Prag, Hamburg, Paris, Londra’dan toplanmış ürünler. Mekanın sahibi Sibel Yalın Dönmezer, arkadaşı Fikriye Hanım’la birlikte topluyormuş parçaları tek tek.

İlk bitpazarı geçen cumartesi kuruldu. Yarın bayram ama yine de 11.00-18.00 saatleri arasında açılacak bitpazarı. Evinizde antika eşyalar varsa, onları da getirip burada satabilirsiniz.

Fiyatlar nasıl derseniz, yarınki ürünlerden bir örnek verelim. İtalya’dan gelen porselen bir kahve takımının üzerinde 200 liralık etiket var. Takımda bir demlik, 6 kahve fincanı, şekerlik ve sütlük bulunuyor. Bilgi almak isterseniz www.veneziaistanbul.com. Tel: (212) 252 33 02
Yazarın Tüm Yazıları