Belediye işin düştü mü yandın

Çankaya Belediyesi İstimlak Müdürü Hikmet Bey ile Akpınar heyelan bölgesinin son durumunu komşularla gidip makamında konuştuk.

Haberin Devamı

Vatandaşa bu eziyet çektirilir mi

Kendileri bölgeye geçen hafta memurlarını göndererek dairelerin yaklaşık ederleri için araştırma yapılmasını ve bizlerle görüşmesini istemiş. Ama bizler evlerimizde olmadığından görüşemedik. Bunun üzerine randevu alarak kendisin “Yeter artık 11-12 aydır çektiğimiz zulmü bitirin ve emsal değerlerde evlerimizi verecek misiniz”e söz istedik. Bu sözü veremedi. 10 gün içerisinde Emlakçılar Odası’ndan görevliler gelerek evlerimizin fiyat tespitini yapacakmış. Bu tespitlerden sonra herkesle pazarlık yapılacakmış.
Edindiğimiz izlenime göre, muhtemelen belediye bize çok düşük metrekarelerde ev önerecek. Buna gerekçe olarak da Esat arsalarının pahalı olduğunu, devletin malını düzgün dağıtması olmaz ise ileride Sayıştay denetçilerinin belediye görevlilerini denetleyip yargılayabileceğini söylüyorlar.
Bir diğer söylemleri de şu:
Esat’ta önerdikleri metrekarelerde ev kabul etmeyenlere Bayındırlık Bakanlığı kriterlerinde para ödemesi olacakmış. Bu kriterlere göre bölgede kendi yaptırdırdığımız mahkeme tespitleri ederlerinin ancak 3’te 4’te biri çıkar. Zira Tapu’da ve Belediye’de görünen konut değerleri ile gerçek değerleri arasında uçurumlar var.
Belediye buraları yıkacak ise konut ve arsa paylarımızı toplayıp kriterlerini buna göre yapmalıdır. Büyük Esat’ta arsa bedelleri Akpınar’dan yuksektir ama yapılacak yüksek katlı konutlarda daire sahiplerine düşen arsa metrekareleri Akpınar’ın 3’te 4’te biri olacaktır.
Bu konuda da kendilerini uyardık ama yine tatmin edici cevaplar alamadık.
Örnek verecek olursak bizim apartman arsası 807 metrekare. 10 dairelik bu binada kendi daireme düşen arsa payı 97 metrekare. Esat’ta yapılacak bir yüksek katlı blokta ortalama 2 bin - 2 bin 500 metrekarye kurulacak diye düşünürsek daire başı düşecek arsa payı 25-30 metrekareyi geçmeyecektir. Zaten buradan biz alacaklı konuma geçiyoruz.
Yine Büyükşehir Belediyesi buradaki arsa payını 15bin metrekareden 27 bin metrekareye çıkardı ve bedelsiz emsal değerde “terk” yazıldı. Dolayısı ile aynı metrekarelerde ev vermedikleri takdirde Akpınar halkının zararı kaybı olacaktır. Zaten bu kadar çektiğimiz eziyetin can ve mal kaybı korkusunun stresin pazarlığı olmamalı. Yine duyumlarımıza göre daha önceki planda burası 14 villalık bir alanmış. Büyükşehir Belediyesi planı değiştirip çok katlıya izin verip metrekareyi de 15 bin’den 27 bin metrekareye yükselterek Çankaya Belediyesi’nin bu işten karlı çıkmasını sağladı. Zira müteahhit ile yapılacak pazarlık ile Belediye’ye en az 40-50 daire kalacak. Öbür türlü villa parselleri şeklinde kalsa idi en fazla 7 villa kalacaktı Belediye’ye...
Bunu yazılarınızda belirtebilir misiniz?
Malum biz başkana ulaşamıyor, randevu alamıyoruz. Sizin yazılarınızdan derdimizi belki bu şekilde duyurabiliriz, kamuoyu oluşturabiliriz.
Mehmet DEĞİRMENCİ

Haberin Devamı

KISA.. KISA...

Haberin Devamı

- ODTÜ Mezunları Derneği Olağan Genel Kurulu’nun pazar günkü kongresinde, yönetim, denetim ve disiplin kurullarının belirlendiği; Himmet Şahin’in sözcülüğünü sürdürdüğü Çağdaş ODTÜ’lüler Grubu oy farkıyla görevi görevi devraldı.
- BEDELLİ askerlikte yaşın düşmesini talep ediyoruz. 29 yaşınadakiler üniversitede kayıt yenileyemiyor. 100 binler zor durumda lütfen desteklerinizi esirgemeyin.
Cemil HOCA - Bedellizede
-
ONUR Sokak ile paralelindeki Gençlik Caddesi ve onu kesen sokakların durumunu gördünüz mü? Gören olursa, ne diyecek.
İnanın araba sürmekten vazgeçtik; zaten slalom yapıyoruz.
Emre ILGAZ

Yazarın Tüm Yazıları