Beklenmedik olaylar açığa çıkacak

Hareketli bir gün. Çok çeşitli konular ve ilginç kişiler dikkat çekici olacak.

Beklenmedik olayların açığa çıkabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu, sürprizlerin sonucunda çok önemli değişikliklerin yapılabileceğini gösteriyor. İlaçlar, kimyasal maddeler ve zehirlere karşı tedbirli olunması gereken bir dönem. Meydana gelen olaylar, yasalar ve uygulamalarla ilgili önemli değişikliklerin yapılması için zorlayabilir. Aynı zamanda değiştirilen bazı kararlar ise tepki uyandırabilir.

Gevşeme Teknikleri

Gevşemek denildiği zaman insanın aklına hemen gerilim geliyor. Birbirinin zıttı olan iki durum. Biri olmazsa, diğeri olmaz. Gerilim olmazsa, gevşemeyi düşünmezsiniz. Fakat insanın beklentileri, istekleri ve giderek artan, büyüyen beklentilerle birlikte oluşan gerilimin sonucunda ortaya çıkan gevşeme ihtiyacı...

M. Reşat Güner’in yazdığı "Gevşeme Teknikleri" adlı kitap, gerilimi tarif etmek amacını taşımıyorsa da birinci bölümde yer alan ’Stres Nedir?’ başlıklı yazıda gerilimi sade bir dille açıklıyor. Gerilimden etkilenen bedenin tepkileri ve ortaya çıkan sağlık sorunlarını anlatırken kişilik analizi yapmayı sağlayan bir test ile birlikte stresin kaynağını keşfetmenize yardımcı oluyor. Sonra ’Gevşemenin ilk adımı’ ile başlayan ikinci bölüm zaten kitabın esas konusunu oluşturuyor ve hem bedensel, hem de zihinsel gevşemeyi sağlayacak yöntemler sunuyor.

Kitabın baştan sona okunmasını ve sonra uygulamalara geçilmesini öneren Reşat Güner, kolay okunan, okurken kendinizi keşfedebileceğiniz ve kendi kendinize uygulamalar yapabileceğiniz bir çalışma ortaya çıkarmış. Ege Meta Yayınları’ndan çıkmış olan kitap, kendini keşfetmek, geliştirmek ve sağlıklı olmak için alternatif yöntemleri araştıranların kolay uygulayacakları yöntemleri içeriyor. Kitabın içinden hem eğlenceli, hem de kolay uygulanır ’Müzik Meditasyonu’ adlı yöntemi aynen aktarıyorum;

"Rahatsız edilmeyeceğiniz bir yere oturun. Gözlerinizi kapatın ve hoşlandığınız, sevdiğiniz klasik müzik parçasını seçin. Bunun için özellikle ağır tempolu ve sizin üzerinizde sakinleştirici etki yapan bir parça seçin. Müzik çaldıkça düşüncelerinizin özgürce ortaya çıkmasını sağlayın. Onları kontrol etmeye ya da yönlendirmeye çalışmayın. Sadece dinleyin ve düşüncelerinizin sizi nereye götürdüğünü görün. Müziğin içinizi tamamen kaplamasına izin verin. Stereo hoparlörler kullanırsanız, bu daha kolay olur. Müzik bitince, bir süre için sessizliğin keyfini çıkarın ve ne kadar gevşediğinizi hissedin."

Evim, Eşim ve Kedim

Kadının gözünden ev ve eşin nasıl gözüktüğünü, kadının beklentilerini anlatan "Evim, Eşim ve Kedim" adlı kitap eş problemlerini ve kadının beklentilerini küçük öykülerle dile getirmiş. Öyküleri oluşturanlar, hayatın içinde yaşayanlar ve onların eşleriyle ilgili sorunlarını bir sohbet tadında anlatan kitabı okurken içinde kediyi aradım. Acaba kedi, kedi sevenleri yakalamak ve onların da kitabı okumasını sağlamak için mi derken kitabın sonlarına doğru "Kedim ölürse seni boşarım" başlıklı hikaye ile karşılaştım. Esra Nuray Sezer’in yazdığı Gül Yurdu Yayınları’ndan çıkan kitap, kadın-erkek ilişkisine kadınların penceresinden bakıyor.
Yazarın Tüm Yazıları