Ayşe'nin Gözlüğü

Ayşe ARMAN
Haberin Devamı

Cumartesi geyiği

E- MAİL 2

RÜYAMDA GÖRDÜM

Ben henüz kendimi tanıyamamış, ruhumun derinliklerini ve gizlerini anlayamamış ve bu arada kafayı size takmışken, dün gece olanlar oldu: Sizi rüyamda gördüm. Meğer siz, siz değilmişsiniz. Dokuz, on yaşlarında bir çocuk yazıyormuş sizin köşenizi. Yani o küçük erkek çocuğunun nick name'i sizin isminizmiş. (Emrah)

YANIT 1

RÜYALARINIZA HAKİM OLUN

Doğru, ben ben değilim. Yazılarım da zaten 10 yaşındaki çocuk yazısı. Bir rüya bu kadar isabetli olabilir. Peki ama rüyanızda o 10 yaşındaki erkek çocukla sizin ne işiniz var? Ayrıca niye erkek? Siz ne demek istiyorsunuz? Yani hiç mi kadına benzemiyorum? Beni depresyona sokmaya niyetli misiniz? Bir daha olmasın lütfen. Rüyalarınıza hakim olun.

E- MAİL 2

KEDİLERİ SOKAĞA ATTI

İstanbul Levent'te bulunan Roche firmasının sayın Genel Müdürü (ki bu Avrupalılar yeri geldiğine ‘‘İnsan hakları, hayvan hakları yok bu ülkede!’’ diye Türklere çamur atmaktan hiç çekinmezler) sahip olduğu 2 adet kediyi sokağa atmış ve o zavallı kedilerin yaklaşık 15 gündür perişan bir vaziyette yaşamalarına sebep olmuştur. Bu kediler, ev kedileri hanımefendi. Sokak hayatını bilmezler. Mahalle sakinleri olarak bizler, derin bir üzüntü içindeyiz. Çünkü söz konusu beyefendi, Bebek üstünde oturmakta olduğu evden Ulus'a taşınırken, kedileri lüzümsuz eşya kategorisine sokarak yanında götürme ihtiyacı hissetmemiştir. Ufak bir yazıyla bu kedileri sahibine hatırlatabilir, utanmasını sağlayabilirsiniz. Ben, hali hazırda evinde kedi düşmanı bir Boxer'la yaşayan bir hayvansever olarak, köpeğimden gizli (görse beni ısırır) kedilere yemek taşımaktayım.

YANIT 2

HAKLISINIZ AMA İSPİYONCUSUNUZ

Sizi ve kedilere duyduğunuz acıma hissini anlıyorum. Ancak ispiyonculuğunuzu tasvip etmiyorum! Yapmanız gereken, bana şikáyet etmek değil, muhatabınıza gidip, yanlış yapıyorsunuz demek. Değil mi ama? Ayak parmağına sıkıp sıkmamak size kalmış. Bu arada, köpeğinizle ilişkinizden de hiç hoşlanmadım. Niye ısırıyor? Kıskanç galiba.

E- MAİL 3

SEZGİSEL İDEAL EŞ

Şu sıralar 33 yaşına girmiş biri olarak takıntım evlilik ve senin ideal eş olacağını seziyorum. Benzerlerin var mı acaba bu civarlarda?

YANIT 3

OĞLUM AMERİKA'DA OKUYACAK

Ben de öyle seziyorum ama.. ah ah... Sezmek yetmiyor. Beni kimse anlamıyor. Bulmuşlar ‘‘sezgisel ideal eşi’’, bunuyorlar! Olacak iş mi? Pardon, siz ayda kaç para kazanıyordunuz? Küçük Arman'ı Amerikalarda okutmak istiyorum da.

E MAİL- 4

ŞAKACI ORGAN BEYİN

Güne beni yine iyi başlattın! Etkili iletişim ya eğitimle sağlanıyor ya da temel içgüdüleri doğal olarak kullanarak. Hangisi makbul, hangisi kolay bilemiyorum. Amaaaan. Şimdi yola çıkıyorum. Zaten herşey beyinde başlayıp beyinde bitiyor. Bu beyin kadar şakacı organ yok, değil mi? Galiba önce beyin sertleşiyor. Neyse, benim çıkmam gerekiyor. (İbtihal)

YANIT- 4

DÜŞÜNME KABİLİYETİ

Size katılmıyorum. Bence öyle değil. Sanki şöyle: Beynin yumuşağı makbuldür, sertleştikçe düşünme kabiliyetini kaybeder.

E-MAİL 5

ANLAŞILIR YAZ

Belki güleceksiniz ama yazılarınızı biraz daha anlaşılır bir dille ve akıcı yazarsanız daha büyük bir zevkle okuyacağım. (Z. Esen. Güney)

YANIT 5

İLKOKUL KOMPOZİSYONLARI

Çok affedersiniz acaba siz beni başka bir yazarla mı karıştırıyorsunuz? Benimkiler zaten ilkokul 5 kompozisyon yazıları. Ben, her gece kendimi ‘‘Neden daha karmaşık yazmıyorsun?’’ diye sıkıştırayım, siz kalkın daha anlaşılır yaz deyin. Bu da iyi yani.

E- MAİL 5

MUSTAFA SİZİ SEVİYOR

Merhaba. Mustafa isminde, benim için çok değerli bir arkadaşım, onun sizi deliler gibi sevdiğini söylememi istedi...

YANIT 5

BEN DİLSİZ ADAM İSTEMEM

Bak canım. Mustafa'nın hiç şansı yok. Çünkü dili içine kaçmış. Dilsiz bile olsa daha iyiydi. Bir şey söylemek için aracı kullanan bir adamın hayatta hiç bir şansı olabilir mi? Cevap veriyorum: Olamaz.

E-MAİL 6

RUHUNU MERAK ETTİM

Yazılarınızı okuyorum. Hindistan'da yaşıyorum. Budist tapınaklarda meditasyon dersi alıyorum. Bazen seanslarım oluyor Türkiye'ye geliyorum. Geçici bir süre için İstanbul'dayım. Ben sizin ruhunuzu merak ettim. Sizi tanımak isterim. (Dr. Ç. Oğuz)

YANIT 6

RUHUMU ASLA

Bu da iyi numara ha: Ruhunuzu merak ettim! Benim ruhum da en kısa zamanda sizin ruhunuzu çaya bekliyor. Onlar oturur konuşurlar biz de dışarıdan bakarız.

E- MAİL 7

PEKİ GERÇEK NE

Bir kere ‘‘hayat bir oyundur’’ yazmıştın, peki ‘‘gerçek’’ ne Ayşe? Bunu yazılarından birinde belirtirsen hem okuyucularınla bu görüşü paylaşmış hem de başka konulara yoğunlaşarak çocuk sahibi olma yolunda iyi bir adım atmış olabilirsin. (Yasemin G)

YANIT 7

ÇETREFİLLİ OYUN

Gerçek görüp görebileceğiniz en çetrefilli oyundur. Çünkü gerçek yoktur. Ben hayat bir oyundur diye yazarken de oynuyordum. Oyunsuz hayat sıkıcıdır. Mesele oyunu iyi oynamaktır. İyi oynayanlar gerçeğe ulaşırlar. Çünkü iyi oynarsan gerçeği sen belirlersin, iyi oynamayamazsan başkalarının gerçeği senin gerçeğin olur.

Yazarın Tüm Yazıları