Ayak sağlığını ihmal etmeyin

EGEMANİA Ayak Sağlığı Merkezi Kurucu Ortağı ve Ayak Sağlığı Uzmanı Mukaddes Öz, vücudun tüm ağırlığı taşıyan ayaklara büyük özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Öz, “Göz ya da diğer bir organımız rahatsızlandığında hemen doktora gideriz. Fakat ayaklarımız ağrıdığında o kadar önemsemeyiz. Ayak sağlığı çok önemli, çünkü ayaklardaki bir rahatsızlık vücudun diğer bölgelerini de etkiler” dedi. Egemania Ayak Sağlığı Merkezi’nde, tırnak batması ve siğil tedavileri, deforme tırnaklar, basış bozuklukları, aşırı terleme ve ayak bakımı konusunda çeşitli uygulamalar yaptıklarını ifade eden Öz, ayak rahatsızlıklarında mutlaka uzmanlara danışılması gerektiğini dile getirdi.

Gölgede de krem sürün

DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Tahsin Güneş, güneşten sadece plajda korunmanın çok yanlış olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Güneş, “Güneşten korunmak için gölgede bile krem sürmeliyiz” diye konuştu. Kişinin kendi derisine uygun kremi kullanmasını öneren Güneş, “Vücut gölgede ve güneşte aynı ışığı alıyor. Dolayısıyla, sadece plajda güneş kremi sürmek yeterli değil. 14 yaşın altındaki çocukların hiçbir zaman kızartarak güneşlenmemesi lazım. Çünkü bu tip güneşlenme kanser riskini artırıyor” dedi.

Haberin Devamı

45 yıllık gözlükler 5 dakikada gitti

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Kumral, 45 yıldır kullandığı gözlükleri attı. 6.5 derece miyop olan Prof. Kumral, ”Teknoloji nimetlerinden yararlanacağız. Gözlüksüz yeni bir döneme girdik” dedi. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, kişilerin lasik tekniği ile görme rahatlığına kavuştuğunu belirtti. Kaşkaloğlu, “Genellikle kişiden kişiye değişmekle birlikte hipermetroplarda 5 numaraya kadar, miyoplarda maksimum 10 numaraya kadar, astigmatlarda maksimum 6 numaraya kadar müdahale edebiliyoruz” bilgisini verdi.

Yazarın Tüm Yazıları