Aşk skandallarına hazır mısınız

Heyecan verici gelişmelerin meydana geldiği bir gün. Sürpriz aşklar, ilginç teklifler ve farklı istekler açığa çıkacak. Açığa çıkan aşk skandalları etkileyici ve durum değiştirici olabilir. İlginç fikirler, son derece etkileyici buluşlar ve yeni sektörler ortaya çıkabilir. Meydana gelen olaylar duygu ve düşüncelerin değişmesine neden olabileceği gibi kendisini yenilemek isteyenler için sürpriz fırsatlara dönüşecek.

Oruç tutmak ve arınmak (2)

Sabaha karşı uykunuzu en güzel yerinde bölüp kalkmanız ve oruç tutacağınıza niyet etmeniz sonra da niyetinizi gerçekleştirmeniz çok önemli!

Bazı kişiler ‘Ne önemi var, akşam yatarken niyet etsek olmaz mı?’ diyebilirler veya ‘Önceden niyet etmeye ne gerek var, sabah uyanınca niyet ederiz’ diyenler de çıkabilir ve düşündüklerini uygulayıp oruç tuttuklarını iddia edebilirler. Ancak böyle bir duygu ve düşünce ile oruç tutmuş olmazsınız, sadece aç kalmış olursunuz ve orucun meydana getirdiği kişisel gelişim ve değişiklikler meydana gelmez.

Oruç tutmak bir törendir ve törelere uygun tutulması gerekir.

Törenler daima özel hazırlık gerektirir. Siz de oruç tutmaya niyet ediyorsanız hazırlık yapmayı unutmamalısınız. İşin en heyecan verici ve etkileyici bölümü hazırlıktır.

Ertesi günün hazırlığını yaparken düşüncelerinizin içinde oruç vardır. Gününüzü tutuğunuz oruca göre programlarsınız. Bu bile seramoninin bir parçasıdır. Çünkü her zaman alışmış olduğunuz düzenin dışına çıkmış olursunuz. Her gün tekrarladığınız günden daha farklı bir zaman geçirirsiniz. Kendinize sürekli oruçlu olduğunuzu hatırlatırsınız ve dikkatiniz her zaman olduğundan daha fazla kendinize yöneliktir.

Bedeninizi, bulunduğunuz ortamı, sizi nelerin etkilediğini, duygularınızı ve düşüncelerinizi gün içinde sürekli yakalarsınız. Yani yüksek bir dikkatle yaşamaya başlarsınız. Bu bile oruç tutmanın kişinin gelişimine katkısı olan çok özel bir yöntem olduğunu anlamak için yeterlidir. Fakat daha önemlisi, ‘Niyet’tir.

Aslında her işin başında niyet vardır. Fakat ne yazık ki, değişen zaman içinde bu alışkanlığını yitiren insan niyetin önemini de unutmuş bulunuyor. Neyse ki, toplumumuz için oruç tutmak hala önemini sürdürüyor ve böylece niyet etmeyi de öğreniyoruz.

Niyet etmek, öncelikle ne yapacağınızı belirlediğinizi ve karar verdiğinizi işaret eder. Sonra niyetinizi kendi kendinize tekrarlarsınız.

‘Allah rızası için bugün oruç tutacağım’ işte bu niyet çok önemlidir. Çünkü dünyevi bir menfaat yoktur. Hırsla istenilen her hangi bir şey yoktur. Hatta hiçbir zorlama olmaksızın sadece ve sadece kendiniz için yapmak istediğiniz bir niyet vardır ve kendinize karşı söz verirsiniz, ‘Bugün oruç tutacağım’ diye ve sonra da bu sözünüzü tutmak için bedeninizin ihtiyaçları ve nefsinizin arzularına karşı direnç gösterirsiniz. Niyetinizi gerçekleştirmek için iradenizi ve dikkatinizi yükseltirsiniz. Yanlışlıkla yiyip içmemek için, öfkenizi kontrol etmek için, kırıcı davranmamak için... Ayrıca içinde yaşadığınız zamanın akışını takip edersiniz.

Günün doğuşu ve batışını yakalarsınız. Diğer günlerin hiçbirinde yapmadığınız biçimde yaşarsınız. İşte bütün bu uygulamalar sizin duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişiminize katkıda bulunur. Oruç tutmak, kişisel gelişim yöntemlerinin en mükemmelidir.
Yazarın Tüm Yazıları