Ankaray’a güvenlik elemanı gerekiyor

Bir çok vatandaşımızın bu avantajı kullanmak için metro hizmetine yönelmesi, burada bazen genel bir güvenlik zafiyetini de ortaya çıkarıyor.Bunu dün yaşadığım bir hadiseyle size aktarayım.

Dün okul dönüşü saat 16.45’te otobüsle Demirtepe’ye geldim ve arkadaşımla Ankaray’a bindim.İş çıkışı nedeniyle yoğunlaşan bir kalabalık vagonla Kızılay durağına vardığımızda,kalabalığa yol vermek için kenara çekilmek istedim.Bu sırada arkamdan çantama bir asılma olduğunu fark ettim ve başımı yan çevirdim.Arkamda dikilen şahıs,bana çantama yüzük benzeri bir eşyasının takıldığını söyledi ve kalabalıklar arasında gözden kayboldu.Daha sonra devam ederken olaya şahit olan diğer bir genç arkadaşımız, o kişinin elinde yüzük gibi bir eşyanın bulunmadığını, yalnızca parmağını tuttuğunu bildirdi.Bunun üzerine o kişinin bir yankesici olduğunu anladım,yanımda o an kıymetli bir eşya taşımadığım için rahatladım, ucuz atlatmıştım.

Buradan Ankaray’ın işletmesini elinde tutan Büyükşehir Belediyesi’ne bir önerim olacak:

Park, bahçe ve belediyenin oluşturduğu sosyal ve umumi tesislerin güvenliğinden sorumlu ANFA şirketi, Ankaray vagonlarında da birer güvenlik elemanı görevlendiremez mi? Her vagonda böylece bu ve benzeri kapkaç olaylarına karşı denetimin sağlanması yerinde olur.

Aksi takdirde birçok özel eşyasını yanında bulunduran kişilerin umumi ulaşım araçlarında mağdur olması da uzak bir olasılık değildir.

Bu tür ulaşım araçlarında seyahat eden vatandaşlarımızı da bu konuda dikkatli ve hassas olmaya, özel ve kıymetli eşyalarını yanlarında güvenli bir biçimde muhafaza etmeye ve dikkatli olmaya çağırıyorum. Doğa Can KARACA

Sözleşmeli sağlık personel döner sermaye mağduru

BİZLER Devlet Hastanelerinden sözleşmeli sağlık personeliyiz (4B-657). Döner sermayeden pay alıyorduk. Örneğin ben 800 YTL maaş alıyorum; döner sermayeden de 350 YTL veriliyor. Ama döner sermaye hakkımızın 700 YTL civarında olması gerekiyor. Meslektaşlarımız Sağlık Bakanlığı’na bu kesintinin neden yapıldığına dair Bilgi İşlem’e başvurdular. Ancak aradan neredeyse 7 ay geçmesine rağmen bir cevap verilmiyor. Sağlık Bakanlığı güya, Maliye Bakanlığı’dan gelecek cevabı bekliyormuş. Bilgi Edindirme’den bu kadar uzun sürede bilgi gelir mi, nerede kaldı yasanın hükmü?

Bizden hem işçi primi, hem işveren payı kesiliyormuş. Sonra kesintiler her hastanede farklı farklı oluyormuş. Standart bir durum yok yani.

Sonra biz sözleşmeliler, aynı işi yaptığımız halde neden yarısı kadar döner sermaye alıyoruz.

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının sorunlarına artık çözüm getirmelidir.

Sayın Prof. Recep Akdağ’dan açıklama bekliyoruz.

Sorunlar ortadan kaldırılmadan aynı pozisyonda sağlık personeli alınacağı açıklanırken, mağdur olup istifa edenlerle nasıl sağlık hizmeti verecek?

Balyoz, Sanayi Müzesine konmalı

BİR okurunuzun ’Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler bölümüne koyalım’ önerisi çok yanlış. 21. yüzyılda en gelişmiş teknolojiyle yapılmış zırhlı Mercedes’i açan ’Balyoz-ı Şerîf’i Guinness Rekorlar kitabına almışlar. Bizim Rahmi Koç Sanayi Müzesi’ne veya ODTÜ Müzesi’ne koymamız gerekli. Yalnız bu işlemden önce vatandaşların öpüp koklayıp etrafında yedi tur atmaları için Taksim Meydanı ve Kızılay Meydanı’nda birer ay ziyarete açmak şart. Ayrıca, Polis Akademisi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde de ders kitaplarına girmesinde yarar var.

Teknolojiyle kafası hoş olmayıp AB’ye girmek isteyenlere bundan iyi ders olur mu?

Nail TAN-YUKARIAYRANCI

Stajyer avukatlar sınav istemiyor

"BEN Ankara’dan stajyer avukat Canan Çelik...

Aralık’ta yapılacak olan Avukatlık Sınavı’nın kaldırılması konusunda desteğinizi bekliyoruz. Devletin kendi fakültesinin verdiği diplomaya ve eğitime güvenmediğinin apaçık bir kanıtı olan bu sınavın siz değerli, duyarlı gazeteciler aracılığıyla gündeme taşınmasını, tartışılmasını istiyoruz.

Biz Hukuk Fakültesi mezunları olarak fakültelerde yeteri kadar ölçüldüğümüzü ve onca sınavdan geçerek bu diplomayı alnımızın teriyle aldığımızı düşünüyoruz. Oysa şu an karşımıza konulan bu sınav adalete ve mesleğe olan inancımızı yitirmemize neden oluyor. Hele bir de sınava stajın bitiminden itibaren 4 yıl içinde girmek zorunda olduğumuzu düşününce.... (Sınava Son Başvuru 10 Kasım, yani zaman çok az) Bu sınavın kaldırılması konusunda desteğinizi bizden esirgemeyeceğinizden emin olmak istiyoruz."
Yazarın Tüm Yazıları