Yılların dostluğu aşka dönüştü

Türk Petrol’ün eski ortağı ve Meksika Fahri Konsolosu Varol-Nilgün Dereli’nin büyük kızı Zeynep, üç yıldır Londra’da yaşıyordu.

Daha önce Selim Hamamcıoğlu ile evliliğin eşiğinden dönen genç Dereli, üç ay önce İstanbul’a, ailesinin yanına geldi. Vakit kaybetmeden de Türk Petrol’deki hisselerini Erdal Aksoy’a devreden babası Varol Dereli’ye ait Paragon adlı şirkette işbaşı yaptı. İş yaşamını düzene sokan Zeynep Hanım’ın aşk hayatında da ilginç gelişmeler var. İki aydır, ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu’yla flört ediyor. İkilinin arkadaşlıkları yıllar öncesine dayansa da, aşkın temeli geçtiğimiz aylarda atılmış. Önceki hafta Esma Sultan Yalısı’ndaki davete birlikte katılan Dereli ile Velidedeoğlu’nun ilişkilerini anne Nilgün Dereli de onaylıyor. Ama onlar yine de gözlerden uzak kalmayı tercih ediyor.

Denizde kayboldular

Esra-Sinan Gürsoy çifti, geçtiğimiz hafta Antalya Su Otel’deydi. Ama güzel başlayan tatilde ciddi sıkıntılar yaşanmış duyduğuma göre... Nasıl derseniz. Sinan Bey ile arkadaşı Nurettin Hasman, tatil sırasında otelin katamaranıyla denize açılmış. Aradan saatler geçmesine rağmen Hasman ve Gürsoy sahile dönmeyince, Esra Hanım ve Nurettin Hasman’ın sevgilisi Eda Taşpınar otel yönetimine haber vermiş. Sürat teknesiyle aramaya çıkılmış. Sonunda katamaranın motoru arıza yaptığı için denizin ortasında kalakalan Hasman ve Gürsoy’a ulaşılmış. İki arkadaşın sağ salim bulunduğu haberi, derhal merak içinde bekleyen Esra Gürsoy ve Eda Taşpınar’a iletilmiş. Böylece gergin bekleyiş sona ermiş.

Bakımlı olmak şart

Semra Özal da geçtiğimiz gece Türk Kalp Vakfı yararına düzenlenen yardım amaçlı gecedeydi... Capitol alışveriş merkezinde düzenlenen ve ‘Stars in Concert’ grubunun sahne aldığı gecede, şov başlamadan hemen önce Semra Hanım elini çantasına attı. İçinden dudak parlatıcısı ile aynasını çıkarıp bir güzel rujunu tazeledi. Sonra içi rahat bir şekilde şovu izlemeye başladı.

Bir elmanın iki yarısı

İnci Gazioğlu ve Buket Taşdelen, bir elmanın iki yarısı gibiler. Neredeyse birbirlerinin yanından hiç ayrılmıyorlar. Davetlerde, yardım organizasyonlarında yan yanalar, alışveriş turlarında birbirlerine eşlik ediyorlar, yurt dışı seyahatlerini bile beraber programlıyorlar. Ünlü şov grubu ‘Stars in Concert’ın geçtiğimiz akşam Capitol alışveriş merkezindeki gösterisi sırasında da tablo değişmedi. Türk Kalp Vakfı yararına ücret almadan sahneye çıkan grubu izlemeye Gazioğlu ile Taşdelen yine beraber gelmişti. Bu geceden elde edilen gelirle kalp hastası altı çocuğun ameliyat ettirileceğini duyan sıkı dostlar, yüklü miktarda da bağış yaptı.

Bana biraz zaman gerek

Nigar Talibova, beş yıldır beraber olduğu sevgilisinden iki ay önce ayrılmıştı. Bu ayrılığı gizlemeyen Azeri mankene, önceki akşam Reina’da rastladım. Tek başına geldiği kulüpte arkadaşlarıyla buluşan Talibova, gecenin sonunda geldiği gibi yine tek başına ayrıldı kulüpten. Çıkışta adının karıştığı aşk dedikodularına da cevap verdi ve ‘Hayatımda kimse yok. Yeni bir aşka henüz hazır değilim’ deyip oradan uzaklaştı.

Partiyi erken bitirdi

Şirin Yalçın, önceki gece Ralph Tezman’ın doğum günü davetine katıldı. İki ay önce ikinci kez anne olan Şirin Hanım, partinin düzenlendiği Nişantaşı’ndaki Mim Kemal 19’a ilk gelenlerden biriydi... 28’inci yaşını kutlayan Tezman’ın davetinden geldiği gibi erken ayrıldı. Partinin sonunu getirememe nedeni ise, evde kendisini bekleyen minik bebeğiydi... Bebeğinin emzirme vakti geldiği için partiyi terketmek zorunda kaldığını bildiren Şirin Yalçın, acele Anadolu Yakası’ndaki yalısının yolunu tuttu.

Yeni başkan

Bir dönemin ‘Süper Vali’si Hayri Kozakçıoğlu’nun fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı kızı Doç. Dr. Meral Kozakçıoğlu, Nişantaşı ve Şişli bölgesindeki sorunları çözmek için çalışmalar yapan ‘Nişantaşı’m, Nişantaşı Güzelleştirme ve Koruma Derneği’nin yeni başkanı seçildi. Kozakçıoğlu, ‘Derneğimize üye olabilmenin tek şartı üye olmak isteyen kişinin bu bölgede yaşıyor olması’ dedi. Ancak Meral Hanım ile kadın hastalıkları ve doğum uzmanı eşi Prof. Dr. Ümit Özekici’nin Tarabya’da oturuyor olması, bu açıklamalar sonrası akılları karıştırdı!

Bu yaz İstanbul’da

Senelerdir yaz aylarında Bodrum’u mesken tutup orada çalışan İlgi Gövsa, bu yaz İstanbul’a yeni bir soluk getirecek olan Sortie’nin içindeki Niwa adlı barı işletecek. Hem bar hem sushi servisi verecek Niwa’nın bu yazın en çok tercih edilecek mekanlarından biri olacağı tahmin ediliyor. Yoğun çalışma dönemine girmeden önce Fenerbahçe basketbol takımının skorer oyuncusu Mrsic ile İstanbul gecelerinin tadını çıkartan İlgi Gövsa, önceki gece Reina çıkışında objektifimize takıldı.

Özel müşterilere kurbağa bacağı

Reina’nın içindeki yedi restorandan biri olan Park Şamdan’a eğlence tutkunlarının ilgisi büyük... Restoranında yer bulmanın imkansız olduğunu belirten patron Ersoy Çetin, önceden mutlaka rezervasyon yaptırılması gerektiğini vurguluyor. Park Şamdan’ın müdavimleri arasındaki Cemil İpekçi’nin her ziyaretinde mutlaka tattığı ‘kurbağa bacağı’ ise bu mekanda özel müşteriler için hazırlanan yiyecekler arasında... Mutfak Şefi Hüseyin Gürsoy ve işletme müdürü Halil Seçkin, kusursuz servisin, yıllardır değişmeyen tadlarının kalitelerinin göstergesi olduğunu söylüyor.

Hem iş hem tatil

Ceylan Çapa, önümüzdeki haftalarda sevgilisi Nejdet Gürsoy’la birlikte tatile çıkmaya hazırlanıyor. Babasının ortağı olduğu Bodrum-Türkbükü’ndeki Havana adlı kulüp içinde annesi Şebnem Çapa’nın açacağı butikte çalışmayı da planlayan Ceylan Çapa, hem sevgilisiyle tatil yapacak, hem annesine yardımcı olacak. Duyduğuma göre ağabeyi Emre Çapa ise, babasının isteği üzerine mutfakta çalışacakmış bu yaz...

Otele borcu var

Yılan hikayesine dönen ‘Gılgamış’ filmiyle gündeme gelen yapımcı Beni Atoori, ekibiyle uzun süredir Maçka’daki Housez Otel’de konaklıyordu. Ancak Gılgamış ekibi, otel masraflarının bir süredir ödenmemesi sebebiyle, hem otelden çıkarılmış hem de borçlarına karşılık haklarında adli ve icrai takip başlatılmış. Otelin sahibi olan Sezer Group, başlattığı hukuki mücadele neticesinde Atoori’nin ofis ve set malzemelerine de el koydurmuş. Atoori’nin, filmi ve borçları için gerekli parayı bulmaya çalıştığı da konuşulanlar arasında.
Yazarın Tüm Yazıları