Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KIZIM İÇİN

 Ayşe Hanım merhaba,      

16 yaşında bir kızım var. Babasıyla kızım 3 yaşındayken ayrıldık. O zamandan bu zamana maddi manevi elimden elen her şeyi onun için yaptım, yapmaya da devam etmek istiyorum.

Kendisi bu sene lise son sınıfa geçti. Bu sene sırf bana bir şey olursa ortada kalmasın, kimsenin yanına gitmesin, bir evimiz olsun diye kredi çekip borçlanarak bir ev satın aldım. Sırf onun hayatta çaresiz kalmaması için.

Malum kredi ödemeleri derken kıt kanaat bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kızımın üniversiteye hazırlanması için dershaneye göndermek istiyorum. Ama maalesef paramız kalmıyor elimizde. Onun için dershane ücretini karşılayacak birileri belki vardır.

Bir anne olarak sizden rica ediyorum, onun sağlam basması için, bir iş sahibi olabilmesi için okuması şart. Çok başarılı bir çocuktur, bu sene teşekkürle geçti. Vasıfları düzgün iyi bir insan olması için elimden geleni yapıyorum. O da bunun karşılığını her zaman vermiştir. Çevrede sevilen bir çocuktur.

Haberin Devamı

Ama artık ben tıkandım, ilerleyemiyorum. İnanın çok üzülüyorum, kara kara düşünüyorum. Belki benim kızım için de yapabileceğiniz bir şey vardır. Yardım olsa da olmasa da çok çok teşekkür ederim şimdiden. İşlerinizde kolaylıklar dilerim. 

Saygılarımla

Sevda

Not: Ankara’da oturuyorum.

 CEVAP: Sevda Hanım, kızınıza başarılar diliyorum sınavında şimdiden. Umarım okur dostlarımdan ona burs vermek isteyen çıkar. Sevgiler.

 …..

 ÇATISIZ EV

 Ayşe Hanım Merhaba;    

Size bir arkadaş vasıtası ile tanıştığım birinden bahsetmek istiyorum. Ankara' da bir gecekondu da kirada yaşayan hiç bir geliri olmayan bir hanım.

Ancak şu anda gecekondusunun çatısı da tamamen yıkılmış durumda, ev sahibi de nasıl olsa buralar yıkılacak diyerek ilgilenmiyormuş.

Şu anda kardeşi ile birlikte yaşıyor. Aynı evde kardeşinin 2 çocuğu var, bunun da 3 çocuğu var. Kardeşinin evinin yanına baraka gibi bir şey yaptırmak istiyor. Bu konuda gerekli desteği sağlayabilirsek çocuklara ve anneye çok yardımımız olacaktır.      

İsmim olabilir ama soyadımı yayınlamazsanız sevinirim.       

İlginize Teşekkürler

Meliha

 

Haberin Devamı

CEVAP: Meliha Hanım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Sevgiler.

 

…..

 

01 TEMMUZ TARİHLİ YAZI

 

Ayşe selam,

Öncelikle çok güzel bir iş yapıyorsun, seni tebrik ederim.

1 Temmuz tarihli yazındaki “yetiştirme yurdunda büyüdüm” başlıklı yazında yayınladığın mektubu yazan kişi için yardımda bulunmak istiyorum.

Fakat herhangi bir iletişim no.su bulamadım. Arkadaşlar, İletişim için yardımcı olabilirler mi; telefon, mail...

Teşekkürler.

İlknur

 

CEVAP: İlknurcum, iletişim bilgilerini özellikle yayınlamıyoruz, sadece yardım etmek isteyenlere veriyoruz. Sana da en kısa zamanda ileteceğim, öpüyorum sarılarak.

 

…..

 

TELEVİZYON PROGRAMI

 

Ayşe Hanım merhaba,

Haberin Devamı

Öncelikle televizyon programınız hayırlı olsun. Ben sizin de aracılığınızla programınıza aldığınız ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak isterim. Çok büyük meblağlar olmasa da yine de iş görür diye düşünüyorum.

Bana iletişim bilgisi yollayabilirseniz, ben de elimden geleni yapmaya çalışırım.  Ayrıca maili herhangi bir yerde yayınlamazsanız sevinirim.

Saygılarımla.

 

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. E-postayı yayınlamayın dediğinizi biliyorum ancak bu tip epostaları başkaları için özendirici, teşvik edici olsun diye yayınlıyorum, elbette isimsiz olarak.

Desteğiniz için teşekkürler.

…..

 

OĞLUM İÇİN

 

Merhaba ben yazılarınızı takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Benim de sizden oğlum için yardım isteğim olacak.

Haberin Devamı

Oğlum Marmara Üniversitesi iki yıllık bilgisayar programcılığını bitirerek, geçiş hakkıyla Kıbrıs …. Üniversitesi bilgisayar mühendisliğine kayıt oldu. Yüzde elli bursla okuyor. İki dönemde de yüksek şeref öğrencisi oldu.

İkizi de Marmara’da bilgisayar programcılığına devam ediyor.

Benim sizden ve okurlarınızdan yardım isteğim Kıbrıs’ta okuyan oğlum için burs yardımınız.

Size ve ilgilenen okurlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Nurten 

 

CEVAP: Nurten Hanım, oğullarınıza başarılar dilerim. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Sevgiler

 

…..

 

VAN’DAN YAZIYORUM

 

Merhaba Ayşe Ablam,

 

Hayırlı ramazanlar. Size Van’dan yazıyorum, ismim Şükrü. Depremde iyiliğinizi, yardımlarınızı çok gördük. Yürekten ailemle her zaman duacınız olduk, Cenab-ı Allah yardımcınız olsun, iyi ki varsınız.

Haberin Devamı

4 aydır işsizim ablam, 2 çocuğum var, kız çocuğu 6 ve 2 yaşlarında.

İş aradım, bulamadım, bu Ramazan ayında lütfen bize yardımcı olun, elimizde tutun, lütfen dualarımız hep sizinle. 

Şükrü

 

CEVAP: Şükrü Bey, ben elimden geldiğince size her zaman destek olmaya devam edeceğim. Allah kolaylık versin. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim.

 

…..

 

SAMSUN'DA İŞ ARIYORUM

 

Merhaba Ayşe Hanım, 

Yazıp yazmamakta çok düşündüm. O kadar içtensiniz ki. Bana da bir okurunuz yardım eder belki.  

Ben iş arıyorum. Samsun'dayım. Mali müşavirim ama iş bulamıyorum. Meslekte çok tecrübeliyim. Bulduğum işlerin ne saati belli, ne de maaşı.

Yaşım 40. Evliyim, bir çocuğum var.

Şöyle girişi çıkışı belli olan, kurumsal, tecrübemi katabileceğim bir firma istemez mi ki beni? Çok mu fazla şey istiyorum. Anlamadım ki. Size güveniyorum. Sevgiler 

Sevilay

 

CEVAP: Sevilay Hanım, elbette fazla bir şey istemiyorsunuz. Çalışıp para kazanmak istemek kadar güzel bir istek olabilir mi?

Okur dostlarımdan iş bulmanıza yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Kolaylıklar dilerim.

…..

 

 

LÜTFEN YARDIMCI OLUN AYŞE HANIM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

Yaklaşık bir buçuk yıldır işsizim. En son çalıştığım iş yeri iflas etti. Perakende, bankacılık (tüketici kredileri) ve satış-pazarlama konusunda oldukça iddialıyımdır. Fakat her ne kadar başvuru yapsam da nafile!

32 yaşımda ve işsizim. Her geçen gün umudum azalıyor. Boş zamanımda (iş başvuruları hariç) çok sevdiğim ve tutkum olan şeyi yapıyorum; yazı ve şiirler yazıyorum. Bunlar bana rehber oluyor. Fakat maddi bir gelirim yok.

Lütfen çevrenizde işçi arayan varsa görüşmem için yardımcı olun. Ya da gazete, dergi, yerel gazete, köşe vb. yerlerde çok sevdiğim şeyi yapayım; yazı yazayım.

Ayşe Hanım, şairin de dediği gibi; adınız bir umut ben de.   Şimdiden çok teşekkür ediyor ve ilgi alakanıza güveniyorum.  Saygı ve sevgilerimle...

Serdar

 

CEVAP: Serdar Bey, Allah kolaylık versin, işsizlik elbette zor ancak henüz çok gençsiniz, lütfen ümidinizi yitirmeyin, elbet güzel bir iş bulacaksınız.

Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

…..

 

ARTIK BEBEĞİM OLSUN İSTİYORUM

 

Bizler A. ve M., 5 yıllık evliyiz.

A. 1980 doğumlu, M. 1982 doğumlu.

 

Evlendiğimiz 2008 tarihinden 3 ay sonra Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde over kisti ile ilgili laporoskopi oldum. Sürekli yenileyen over kisti sorunum bulunmaktadır.

HSG (Rahim Filmi) çektirdiğimde tüplerimin açık olduğu, gebelik için herhangi bir sorun olmadığı söylendi.

Eşim 3 kez sperm testi verdi ve herhangi bir sorun olmadığı söylendi. Bunun sonucunda doktorumun bana söylediği tek şey sebepsiz infertilite olduğu.

Bunun üzerine 2 kez aşılama yoluyla gebelik tedavisi oldum. Sonuç negatif, yani olumsuzdu.

Yumurtalık rezervinin kaliteli olduğu, çatlamaların normal olduğu söylendi. Sizlerin de bildiği gibi bu gebe kalamama durumu benim bu tedavi süreci bir o kadar maliyetli olduğundan meşakkatli bir süreç geçirdim.

Doktorumuzun tedavi için bir süre ara verdiği sırada, benim bu hamile kalamamamın etkisiyle, ben de alopesi areta (Saç Kıran) hastalığım da nüksetti ve saçlarımın tamamı ve saç deri bölgesinde saçlarım döküldü ve bu hamile kalamamamı kafama taktığımdan olduğunu ve bu hastalığın stres ile ilgili olduğunu söyledi.

Ama sizin de bildiğiniz gibi bu gebelik tedavisi sürecinde bizler hem maddi olarak ve en önemlisi manevi yönünden çok etkilendik. Bu tedavi sürecimizde yaklaşık 3 yılda her ay sürdüğü için, eşim asgari ücretli çalıştığı için bizi maddi olarak içinden çıkılmaz bir hal aldığı ve bazı zamanlarda maddi sıkıntı çektiğimiz günlerimiz de oldu.

Alopesi areta (Saç Kıran) tedavisi sürecinde ... Üniv. Dermotoloji Bölümü’nde ışın tedavisi (Lokal Puva) gördüm, yaklaşık olarak 4-5 ay sürdü ve bu süre zarfında saçlarım çıkmaya başladı.

Bende oluşan bazı adet sıkıntılarımdan dolayı doktorumuzu bilgilendirerek tekrar düzenli olarak doktorumuza gitmeye başladık. Doktorum bir seminer olduğunu söyleyince seminere katıldım. Doktorumun yakın arkadaşı olması nedeniyle bana muayene olanağı sağlandı.

Dr. .. Bey muayene sonucunda herhangi bir sorun olmadığını, yumurtalık rezervimin ve çatlamalarımın normal olduğunu, en az 10 yumurta oluştuğunu söyledi.

Bize Tüp Bebek masrafları olarak yaklaşık olarak 5.000.TL.- tabi bu masrafın üstüne yol ve konaklama masraflarını da eklediğimizde- bu masrafın yaklaşık 7.000.TL. olduğunu kendimizce hesap ettik.

Fakat biz yine bu hayat şartları ve eşimin asgari ücretle çalışması sebebiyle bu 7.000.TL’lık masrafın altından kalkamayacağımızı anladık.

Ben eşime morali bozulmasın diye herhangi bir olumsuz bir şey söylemeyerek, hep içime atarak bu süreçte Tüp Bebek tedavimizin olmasını istemedim. Tabi maliyeti bizi aştığı için. Ama her ne kadar da eşime belli etmemeye özen göstersem de saçlarım döküldüğü için eşimin de anlamaması mümkün değildi. Çaresiz bir şekilde anlatmak zorunda kaldım ve ağlayarak sadece şu soruyu hep sordum “Neden hamile kalamıyorum?” üstelik ikimizde de herhangi bir sorun ve neden yokken.

Yine bir gün çaresizce bir akşam oturup düşünürken televizyonda programınızı görüp seyrettiğimizde bizim gibi olanlara yardımcı olabileceğinizi gördüğümüz için bir umut ışığı doğdu diyebilirim.

Sizin de bildiğiniz gibi bu hayat şartlarında asgari ücretle geçinen bir ailenin bunun yanında kira gideri ve kredi giderimizi karşıladığımız bir ortamda bize yardımcı olmanızı sizden rica ediyoruz. Çünkü artık psikolojik olarak da yıprandığımı hissediyorum.

Eşimin de etlendiğini kendisi belli etmemeye çalışsa da gözyaşlarını içine akıttığını hissettim. Size bu maili yazarken de inanın şimdi gözlerim yaşlı. Çünkü artık etrafımızda birinin hamile haberini almak, hastaneye kontrole gittiğim zamanlarda oradaki gebe olanları gördüğümde daha çok üzülüyor ve etkileniyorum.

Düşünün ki çocuklu reklamları, filmleri bile görmeye tahammül edemiyor ve gördükçe ağlıyorum. Bize bu konuda yardımcı olmanızı sizlerden rica ediyorum. Hayatım boyunca bende olmadığını düşündüğüm eğer gerçekte var ise bu “ŞANS” ise ben de bunun sizlerden geleceğini umut ediyorum.

Sizler de böyle programlar yaparak bizim gibi sorunları olan insanlara yardımcı olduğunuz için “Allah sizlerden razı olsun” dememek elde değil. Umarım bana da yardım elinizi uzatarak ömrüm boyunca dualarımı sizden eksik etmeyeceğimden şüpheniz olmasın. Benim için umut ettiğim bir kapının daha kapanmasını istemiyorum. Sizlerin yönlendirmelerinizle isteğiniz doğrultusunda hareket edebilirim

 

M.

 

CEVAP: Sevgili M., Öncelikle geçmiş olsun. Anlattıklarından anladığım kadarıyla bu durumu çok fazla sorun ettiğin için stres yaşıyorsun ve bu da hamile kalmana engel oluyor gibi. Bunu da psikolojik bir destekle aşabilirsin kanısındayım. Elbette tüp bebek ve sair yöntemler için okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. İnşallah tez zamanda bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz. Sevgiler.

 

…..

 

YETİŞ AYŞE’YE NASIL ULAŞIRIM?

 

Yetiş Ayşe’ye 05303846381 ve 05303846385 numaralı telefonlardan ve elbette her zaman olduğu gibi aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazarken konuyu ve taleplerinizi ve özellikle telefon, adres ve sair iletişim bilgilerinizi de açıkça yazın ki sizlere yetişmemiz hızlı ve kolay olsun.

Hep söylüyorum benim derdim küçük- büyük diye düşünmeden her konuda bana yazabilirsiniz.

Kimine küçük görünen bir istek başka biri için çok önemli olabilir ya da sizin için ulaşılması imkânsız görünen bir talep başka biri için çok kolay olabilir.

 

Elbirliği ile hepsine yetişeceğiz hayırlısıyla.

-Gelinlik/damatlık/kına/nişan/mezuniyet elbisesine mi ihtiyacınız var?

-Kanser tedavisi için yurtdışından ilaç mı getirilmesi gerekiyor?

-Öğrencisin ama kimse sana burs vermiyor mu?

-Gitar çalmayı öğrenmek istiyorsun ama gitar alacak paran mı yok?

-Akülü tekerlekli sandalye hayatını kolaylaştıracak ama senin için çok mu pahallı?

-Evleneceksin ama beyaz eşya/perde/halı/mobilya almaya gücün mü kalmadı?

-Boşanmak istiyorsun ama avukata verecek/dava harçlarını ödeyecek paran mı yok?

-Aylardır işsizsin ama torpilsiz iş mi bulamıyorsun?

-Çocuklarının kıyafetleri artık üzerlerine olmuyor ama yenilerini de alacak paran mı yok?

-Obezite tedavisi görmen gerek ama diyetisyene gitmeye imkânın mı yok?

Daha neler neler…

 

Yetiş Ayşe büyüyor, güçleniyor.

İhtiyacınız olan her konuda bana yazın, hem bu köşeden hem de televizyon ekranlarında derdinize derman bulalım.

Yazarın Tüm Yazıları