Yetiş Ayşe

Ayşe Hanım iyi günler.

Şu an ne yapacağını bilemeyen biri olarak son çare sizi görerek yazıyorum.

Haberin Devamı

Yanlış anlaşılmasın, şimdiden belirtmek isterim. Benim bir şirketim var. 1994 senesinden beri faaliyetteyiz.

Son krizden sonra şirketimize ait vergi ve ssk borçlarımızı ödeyemedim- çalışanları mağdur etmemek için çünkü çoğu evli ve çocukları var- biriken borçlarımızı taksitlendirdim.

İlkini ödedikten sonra diğerlerini ödeyemedim ve şu an çıkmazdayım ama şöyle de bir durum var, şirket kuruluşunda yapılan değişiklikler sebebi ile borçların olduğu zamandaki borçlarda şirket sahibi ben gözükmüyorum yani hani derler ya ceketimi alıp gitsem kimse hesap soramaz ama bu karakterde biri olmadığım için ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Uygunsuz ne teklif etseler kabul edecek durumdayım, yeter ki borcumu ödeyebileyim.
Bu zaman sürecinde evimi, arabamı kaybettim şimdi de ailemi kaybetmekten korkuyorum.

Haberin Devamı

İnanın ki her şeyi yapabilecek durumdayım, ne olur bana destek olabilecek birileri var mı? İstenirse şirketin büyük hisselerini devredebilirim, yeter ki borcun olduğu zamandaki kişilere ve çalışanlara zarar gelmesin, ne gelecekse bana gelmeli. Lütfen yalvarıyorum.

M.

CEVAP: M.Bey geçmiş olsun, inşallah bir an önce şirketinizin sorunları çözülür. Yardımcı olmak isteyen okurlarımız olursa size yönlendireceğim. İyi çalışmalar, hayırlı işler dilerim.

Haktan

Sayın Ayşe Hanım,

Bu pazartesi günü yayımlanan “Haktan” isimli, kendi ve kardeşinin çocukları için yardım isteyen bayanın iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?

A.

CEVAP: Sevgili A., iletişim bilgilerini hemen gönderiyorum, öpüyorum seni de.

SAPIK, MANYAK TAKSİCİ

Ayşe Hanım merhaba;

Dün takside tatsız bir olay yaşadım, sabah uyandığımda bunu size yazma ihtiyacı hissettim.

Taksiciler odasına ve belediyenin beyaz masasına şikâyetimi bildirdim. Tatmin olacağım bir yaptırım olmaz ise karakola gidip şikâyetçi olacağım.

Teşvikiye Camii’nin önünden bindim taksiye 34 …. saat 15.35 civarı idi. C..’e gideceğimi söyledim, “teneke mahallesinden çıkalım” dedim; “öyle yapacağım zaten” diye ters bir cevap aldım.

Sonra bir yol ayrımına gelince; “düz çıkalım” dedim fakat şoför bey sağa döndü, bunun üzerine “ben düz gitseydik trafik yoktu orada” dedim ama daha cümlemi bitirmeden arkasına dönüp avaz avaz ( çok özür dileyerek tam olarak yazıyorum ki durumun ciddiyetini anlayın tekrar defalarca özür diliyorum) –“ gel sen kullan a… k….” dedi.

Haberin Devamı

Ben şok oldum “ne diyorsun ya ben müşteriyim” falan derken (tekrar özür dilerim) – “s…. git, in arabadan” dedi, ağzımı açamadım, şok oldum, indim arabadan.

İnerken sertçe kapattım kapısını, kendisi hala sinirini atamamıştı sanırım tam, yetmedi kavşaktan etrafımda bir tur attı, yarı beline kadar araçtan sarkarak (çok oldu ama tekrar özür ) “a… koyduğumun o….su” diye inletti sokakları.

İnanın elim ayağım titredi çok utandım, çok sinirlendim bunun peşini bırakmayı düşünmüyorum, öneriniz var ise yazarsanız sevinirim.

Sevgi ve saygılarımla

S.

CEVAP: Sevgili S. maalesef böyle insanlar dolaşıyor ortalıkta, şikayet etmekle çok iyi yapmışsın. Eğer sonuç alamazsan suç duyurusunda bulunabilirsin ancak tanık falan bulman lazım. Belki oradaki esnaf yardımcı olabilir. Geçmiş olsun.

Haberin Devamı

SES VERİN LÜTFEN

Gönül isterdi ki bu mektubu biz teknik öğretmenler, teşekkür etmek için yazalım ama ne yazık ki son çare olarak bir feryat olarak yazıyoruz.

Lütfen 12 yıldır atama bekleyen 70 bin teknik öğretmenin bu feryadına kulak verin;

70 bin teknik öğretmen 12 yıldır atama bekliyor. Evet, yanlışž okumadınız: "70 bin teknik öğretmen 12 yıldır atama bekliyor."

Her fırsatta meslek lisesinin öneminden bahseden, teknik öğretmenlere pozitif ayrımcılık sözü veren, meslek lisesi memleket meselesidir diyen, meslek liselerinin eğitimdeki payını %65'e çıkarma hedefi koyan, Türkiye’deki tüm liseleri Anadolu ve meslek liselerine dönüştürmeye başlayan milli eğitim bakanlığı; çeşitli bahaneler göstererek 12 yıldır mesleki ve teknik öğretmen alımı yapmıyor. Öğretmen atama dönemlerinde atadığı teknik öğretmen sayısı bazı bölümlerde sıfır, bazı bölümlerde 2  gibi küçük rakamlar oluyor.

Haberin Devamı

Yetkili makamlar teknik öğretmenlerin bu mağduriyetini gidermek için hiçbir çaba göstermiyor. Hatta mağduriyeti gidereceği yerde, teknik ve meslek liseleri 10. Sınıflar da norm ders saati yönetmeliğini değiştirerek öğrenci guruplarına düşen öğrenci sayısını artırıp öğretmen sayısını azaltarak, yeni mağduriyetler yaratıyor. 
 
Teknik öğretmenlerin mağduriyetini giderecek miktarda kadro ayrılmasını istiyoruz.

Mesleki ve teknik eğitim fakültesi mezunu öğretmenler.

CEVAP: Sesinizi duyurmuş olduk, inşallah en kısa zamanda gerekli atamalar yapılabilir. Sevgiler.

SOKAK HAYVANLARI

Ayşe Hanım;

Yazılarınızı, özellikle de Yetiş Ayşe’yi takip eden bir okuyucunuzum. İnanın ulaşabildiğiniz yardımları götürebildiğiniz anları okurken sevinçten sanki uçuyorum.

Haberin Devamı

İyi ki bir şekilde bunu yaptınız.
İnsan, doğa, hayvan severim. İnanın her gün bir hayvan katliamını okudukça içim yanıyor. Belediyenin, hayvan severlerin yardımları yeterince olamıyor, ulaşılamıyor ama bari işkence, ölüm, eziyet olmasa.

Çocukların veya büyüklerin o küçük kedi, köpek yavrularını boğmaları, yakmaları, köpekleri üzerlerine saldırtmaları ve bunlar gibi türlü eziyetleri beni kahrediyor.

Bu küçük yüreklere uzanıp bir şekilde hayvan sevgisini, ilerde de insan sevgisini dolasıyla yerleştirmek için neler yapabiliriz, nasıl ulaşabiliriz.

Aklıma geleni sizle paylaşayım. Her ailede akşamları bir dizi mutlaka seyrediliyor tutkulu olarak ama bakıyorum her konu işleniyor o kadar bol ki diziler maşallah ama ne var sanki ara konularına hayvan sevgisini işleyebilseler. Belki diyorum ya o küçük yüreklere girebilir miyiz, ilerde de insan sever olsunlar umut işte Ayşe Hanım,1 kişi de kazansak diyorum.

Siz gazetecisiniz dizi yazarları, senaristleri, yönetmenleriyle bir araya geldiğinizde veya ne biliyim işte bir şekilde bu konuyu iletebilseniz umutlanmam lazım çünkü yüreğim yanıyor.

Televizyonlarda haberlerde kısa haberler sadece hayvan katliamını söylüyorlar. Konuşmalar, sohbetlere yer verilmeli.

Diyecekler ki “insanları öldürüyorlar hayvan neymiş?” Biliyorum desinler bugün bir hayvan, ileride bir insan; bunu fark edemiyorlar aileler, bizler. İnanın daha çok şeyler yapmak istiyorum ama elimden fazla bir şey gelmiyor.
Hayırlı işler diliyorum.

Mürüvet

CEVAP: Mürüvetciğim, biliyorsun benim de evimde hayvanlarım var. Bu tür haberleri duyunca aklım almıyor, gerçekten bir insan bir canlıya nasıl eziyet eder, neden yapar böyle bir şeyi?
En azından bu köşeden duyurmuş olduk, belki birilerinin dikkatini çekeriz.

EGZAMA TEDAVİSİ

Sevgili Ayşe Hanım;

Bugünkü köşenizde, egzamadan muzdarip bir okuyucunuzun problemini gördüm.

Egzama bir otoimmun disease. Yani, vücudun bağışıklık sistemi, dışarıdan bir yabancı cisim girmiş gibi kendi kendisine saldırır ve anti body üretir. Tıpkı romatizmal hastalıklar, ms, astım gibi.

Görünürde bir tedavisi yok. Benim eşimin ailesi ve kendisinde de bu rahatsızlık var. Korkunç bir şekilde bütün vücudu sürekli kaşınır, sulanır ve kabuk bağlar.

Domates, patlıcan, deterjan gibi çeşitli kimyasallar, karton kutuların tozları da hastalığı ilerletir. Stres ise başlı başına büyük bir problem.

Biz ABD’de oturuyoruz. Eşim yıllarca doktor doktor gezdi, denemediği yol ve ilaç kalmadı. Şimdi, vücutta t-hücrelerine bağlanıp, bağışıklık sistemini düşüren bir ilaç var ( günde 4 tane, iki sabah, iki akşam olmak üzere), kullanıyor.

Yalnız bu ilaç çok güçlü bir anti-immun ilacı ve çok yan etkisi var. Dolayısıyla, mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalı ve her ay kan değerleri kontrol edilmeli. İlk baslarda tansiyonu çok yükseldi, onun için de şu reçetesiz kullanılan mide asidine karşı olan çiğneme tabletlerini kullanıyor. Çok yararını gördü. Ben biyokimya doktorum. Kendisine tavsiyem, doktoru ile bu konuyu konuşması. Belki daha basit ilaçlar önerilebilir.

Bu okurunuza geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyorum.

Dr. V.T.

CEVAP: Verdiğiniz cevabı yayınlıyorum ki bu konuda bana eposta gönderen tüm okurlarım da okusunlar. Bu tip durumlarda bilgi paylaşımı güzel ancak sizin de dediğiniz gibi doktora danışmadan, gerekli testler vs yapılmadan hiçbir ilacı kullanmamak gerek.

BURS YARDIMI

Merhabalar Ayşe Ablacığım, nasılsınız?

Ö. Hanım’ın iletişim bilgilerini bana gönderir misin?
 
Yardım talebi gelmemiş başka bir öğrenci de olabilir.

Ben de üniversite okudum ama Allah’a çok şükür parasız kalmadım. Üniversitede parasız kalmak çok zordur. Gidip bir yerde çalışmak da zordur. Hiç bir karşılık beklemeden yardım etmek istiyorum.

Seni de çok seviyorum. İnsanlara yardım ediyorsun, aracı oluyorsun. O kadar güzel şeyler ki bunlar.
Allah razı olsun.
Yolun da açık olsun.

Kızın da öyledir eminim.

Görüşmek üzere
Sevgilerimle...

Ablacım yayınlarsan ismimi yazma olur mu?
Ö. Hanımın iletişim bilgilerini bekliyorum.
Hey şey gönlünce olsun.

CEVAP: Benim isimsiz melek okurlarım, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini gönderdim. İnşallah sayenizde pek çok öğrenci mezun olacak. Sevgiler.

TEŞEKKÜR

Sevgili Ayşe Aral,

İki hafta önce yayınlanan "Yetiş Ayşe" köşesinde kasım ayında doğacak kız bebeğe yardım talebinde bulunmuştum.

Size ve kıyafet gönderen sevgili Zuhal Hanım’a canı gönülden teşekkür ediyorum.

Zuhal Hanım gerçekten yüreği çok ama çok güzel bir kişi Allah ondan razı olsun.

Çok öpüyorum

İrem

CEVAP: İremciğim böyle teşekkür epostaları almak öyle güzel oluyor ki anlatamam. Zuhal Hanım’a ben de tekrar teşekkür ediyorum senin epostan vesilesiyle. Sevgiler.

BURS VERMEK İSTİYORUZ

Merhaba Ayşe,

Samimisin ve ben de biraz yardımcı olmak istiyorum.

Okumak istiyoruz biz başlıklı kardeşler için, ben ve esim kardeşlerden bir tanesine ayda 250 TL yardım edebiliriz. Bu çok fazla bir para değil aylık ama en azından bir ihtiyaçlarını karşılar diye düşünüyorum.

Şu ana kadar kimse yardım etmek amacıyla çıkmadıysa detayları görüşebiliriz.

Teşekkürler birçok insana umut ışığı olduğun için.
Sevgiler.

Tabii ki isimlerin burada önemi yok ve paylaşılmaması dileği ile.

CEVAP: Canım benim, iyi ki senin ve eşin gibi hayırsever okur dostlarım var. Bir öğrenci için 250 TL hiç de az bir destek sayılmaz emin ol. En azından kitaplarını alır, yol parası yapar. Bir eksiğini kapatır. İletişim bilgilerini hemen yolluyorum. Öperim.

YARDIM ETMEK İSTİYORUM

Merhaba Ayşe Abla, nasılsınız?
Ben yazılarınızı ilk başladığınız günden beri takip ediyorum. Samimiyetinizi ve farklı olmanızı çok seviyorum.
Geçen haftaki yazınızdaki mutluluğunuz, bir yaşam koçuyla çalışmanızdan mı kaynaklanıyor acaba?

Hayattaki sıkıntı, korku ve başınıza gelen talihsizlikler konusunda kuantum drama (aile dizimi) çok faydalı. Hayatında bir kere bile olsa bu tecrübeyi yaşamalı her insan. Hayata ve kendinize çok farklı bir gözle bakmanızı sağlayan, muhteşem bir deneyim.

Bu günkü yazınızda Haktan isimli okuyucunuzun maili vardı. Çok üzüldüm, çaresizlik korkunçtur; gayet iyi bilirim o duyguyu. Açlık, parasızlık bir yere kadar ama çaresizlik insanı delirtecek kadar güçlüdür.

Çok olmasa da biraz para göndermek istiyorum onlara. Nasıl ulaşabilirim acaba? Dün akşam birilerine yardımcı olmak istediğimi düşünüyordum, mevzu bahis üç bebek olunca aradığımı buldum sanırım.
Vaktinizi aldım, teşekkür ederim.
Reyhan

CEVAP:  Reyhancığım, harikasın. Masum bebeklere yardım etmekten daha güzel bir şey olabilir mi şu hayatta. İletişim bilgilerini gönderiyorum. Bana sordupun soruları kendisine de sorarsan çok daha sağlıklı bilgiler alabilirsin sanırım. Sevgiler.

BURS TALEBİ

Merhaba Ayşe Abla,

Kardeşim bu sene üniversiteye başladı. Ben de 3. sınıftayım. Babamın yükü arttı. Para isterken utanıyorum. Burs vermek isteyen olursa sevinirim. Sağol abla.

Mustafa

CEVAP: Sen de sağol Mustafacığım, burs vermek isteyen okurlarımızı sana ve kardeşine de yönlendireceğim. Sevgiler, başarılar.

 BURS TALEBİ

Merhabalar Ayşe Hanım,

İstanbul Üniversitesi’ni kazandım şu an çalışıyorum fakat dersler başladığında işe gidemeyeceğim.
Burs alımı ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sevgiler
Neslihan

CEVAP: Neslihancığım tebrik ederim. Burs vermek isteyen okur dostlarımı sana da yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

YENİ DOĞACAK KIZ BEBEĞE VE HAKTAN’A YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım;

Yeni doğacak kız bebeğe yardım başlıklı yazıdaki bayanın iletişim bilgilerini rica ediyorum lütfen.
Bir de bugünkü yazınızda okuduğum Haktan Hanım'ın
adresini de gönderebilirseniz, miniklere biraz süt yollamak isterim. Teşekkürler.

Saygı ve sevgilerimle
N.
 
CEVAP: Sevgili N. İlgili bilgileri eposta ile gönderdim. Sevgiler, öperim seni de.

UFAK BİR YARDIM

Ayşe Hanım merhaba,

Yardıma ihtiyacı olan, okuyan bir gence 1.000 TL yardımda bulunmak istiyorum.

Lütfen uygun gördüğünüz kişinin banka bilgilerini iletebilir misiniz?

Sevgilerimle,

Sonya

CEVAP: Sonyacığım, hiç ufak bir yardım olur mu? İnan bu para bir öğrenci için hele ki kayıt döneminde can simidi olacaktır. İyi ki varsın. Sevgiler.

İŞ TALEBİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Takip edebildiğim kadarı ile toplumun hemen her kesimine önemli faydaların /yardımların oluyor. Benim de bir iş talebim var.
Ayşe Hanım, ben geçen yıl SDÜ su ürünleri fakültesini bitirdim su ürünleri mühendisiyim.

Klasik bir söz olacak ama inanın çalmadığım kapı bırakmadım. kpss'de 72 puan aldım. Askerliğini yapmış vasıfları yeterli olan birisinin iş arayıp da uygun bir iş bulamaması ne acı olduğunu
yaşayan bilir.

Politik çevresi olanlar şip şak bir kamu kuruluşuna kapıyı çoktan attılar bile. Bendeniz ise beyin ve fizik gücünün zirvede olduğu bir dönemde boş boş bekliyorum. Benim bu sorunuma da bir neşter atacağınızı umuyor saygılar sunuyorum.
G.
Su ürünleri müh.

CEVAP: Sevgili G., bu dönem en çok üniversite mezunları iş bulmakta zorlanıyor. İnşallah epostanı okuyan bir okur dostum sana uygun bir iş önerebilir. Sevgiler.

MAMA VE BEZ YARDIMI

Ayşe Hanım merhaba;

Ben Haktan adlı okurunuza mama ve bez yardımı yapmak istiyorum, okurun iletişim bilgilerini verirseniz memnun olurum

Ayrıca; 1,5 yaşında erkek bir bebeğim var, onun küçülen kıyafetlerini ihtiyacı olan okurlarınıza gönderebilirim

Saygılar,

Canan
CEVAP: Canan’ım Allah senin yavruna da sağlıklı uzun ömür versin. Bilgileri hemen yolluyorum. Öpüyorum seni de. Sevgiler.

KOLTUKLARIM KIRIK

Canım Ayşe seni yine meşgul edeceğim ama senden bir ricam olacak.

Benim evimde koltuklarım çok eski, hatta kırık, eğer yardımcı olursan belki birileri eşya değiştirmek ister, vermek ister.

Şimdiden teşekkürler

Necmiye

CEVAP: Necmiyeciğim, hiç meşgul etmiyorsun, olur mu öyle şey. Evindeki eşyaları yenilemek isteyen bir okurumuz elbette ki senin bu sorununa çözüm olacaktır. Öpüyorum.

SGK'LI BİR İŞ

Merhaba Ayşe abla,
Annem için ssk'lı bir işe ihtiyacımız var.
Konfeksiyon'da çalışıyor, maaşı askeri ücret ama ssk yapmıyorlar.
55 yaşında ve ssk'lı bir işte çalışırsa 3 yıl sonra emekli olabilecek.
Kendi imkânlarıyla 1 yıldır arıyor ama bir türlü bulamıyor.
Sadece askeri ücretli ssk'lı bir iş.
Bayrampaşa'da oturuyoruz, belinde bel fıtığı olduğu için ancak servisi olan bir işte Bayrampaşa dışında da çalışabilir.

Burs isteğinde bulunan pek çok öğrenci var bilmiyorum yardım etmek isteyenler hangi birine yetişecek, benim kardeşim de Mimar Sinan Üniversitesi matematik bölümünde okuyor.
4. Sınıfta olması gereken çocuk hala 1. Sınıfın ikinci yarıyılında, okula gitmiyor.
Gidiyor gece otellerde çalışıyor, gündüz de evde uyuyor, okula gitmiyor.
Çok çekingen, hafta sonu çalışabileceği bir iş bulup hafta içi okuluna gitmiyor.
Hem çalışıp hem okumuyor.
Annem de aldığıyla anca evi geçindiriyor.
Yaşı ilerledikçe daha da söz dinlemez oluyor.
Burs yardımında bulunan olursa 2. sınıftan devam edecek okula, yoksa bu yıl da gitmeyecek okula.

İmkânı olup da yardım etmek isteyenlere şimdiden çok teşekkür ederim.
Hoşçakal Ayşe Abla.

CEVAP: Kardeşini de anlıyorum, hem çalışıp hem okumak da zor. Ancak en azından yarı zamanlı çalışabileceği bir iş olursa belki burslarla da sorunu çözebilir.

OKUMAK İSTİYORUZ

Merhabalar,

Okumak istiyoruz biz başlıklı maili yazan 3 kardeşe yardım etmek istiyorum. Onlara burs verebilecek durumda değilim ama arkadaşlarıma da haber verirsem aramızda faydasını görecekleri bir miktar parayı toparlayabiliriz diye düşünüyorum. Nihayetinde ne bulabilirsek kardır değil mi?
Böyle istekli, başarılı, azimli kızlar yetiştiren bir babanın onları okutamıyorum diye ağlamasına dayanamam. Güçlü ama gerektiğinde yardım istemeyi bilen evlatlar yetiştirerek onların geleceklerini garanti altına almış zaten. Neyse fazla uzatmıyorum, bize bir banka hesap numarası verebilirsen iyi olur.

Sevgiler.

 Arzu

CEVAP: Arzucuğum harikasın, banka bilgisi değil ama iletişim bilgisi verebilirim. Kendileriyle doğrudan temasa geçebilirsin. Öpüyorum seni de.

Yazarın Tüm Yazıları