Yetiş Ayşe

Bu hafta okulların başlama tarihleri yaklaştığı için pek çok harç ve burs yardımı talebi gelmiş.

Haberin Devamı

Beni en çok kızdıran da 3-5 kuruşluk harçlar ödenemediği için okulu bırakacağını söyleyen gençler. İnsan gençken kanı deli akıyor gerçekten, ani kararlar veriliyor, o kararlar da genelde hatalı oluyor.
Aman diyeyim, gençlere sahip çıkalım, hem akıl verelim, hem burs; gençlik gitti mi geri gelmiyor, yapılan hataların telafisi zor oluyor.

…………………….

ACİL BURS RİCASI
Ablacığım merhaba,
Benim bir ablam var, biliyorsun artık sen de kalbinden rahatsız, 2 de çocuğu var işte.
Üniversite sınavına girmişti işte mecburiyetten açık öğretim edebiyat fakültesini seçti. Durumlarından bahsetmiştim, gerçekten yoklukla savaşıyorlar.
Ama okulu için gereken, her yıl verilmesi gereken harcı bir türlü yatıramadılar.
Şu an bütünleme sınavı var ve ablam hala ödeyemedi, ödeyemezse de sınıfta kalacak zaten.
Ablacığım, acaba ablama burs verecek bir hayırsever çıkar mı ki?
Çok dardalar, birileri çıksa inanın dünyalar onların olur. Allah’tan ümit kesilmez ablacığım di mi?
Yasemin
CEVAP: Yaseminciğim tabi ki ümit kesilmez. Açık öğretim harcı dediğin zaten ne kadarcık bir rakam ki? Benim okur dostlarım eminim bunu hemencecik çözeceklerdir.
Ablanı da tebrik ediyorum okuma azminden dolayı, başarılar.

Haberin Devamı

……………
6 KIZ KARDEŞİZ, BURSA İHTİYACIMIZ VAR
Ayşe Ablacığım,
Ben 6 tane kız çocuğu olan bir ailenin kızıyım. İki ablam evli, kardeşlerim ve ben okumaya çalışıyoruz.
Ablam Marmara Üniversitesi’nde gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi, ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ekonometri bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.
Kardeşlerim ise üniversite sınavına hazırlanmaya çalışıyorlar. Ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, bir zamanlar tek derdim üniversiteye gitmekti, şimdi ise kafam karışık.
Çevremdeki insanlar çok iyi bölüm diyorlar, geleceği parlak. Okumak istiyorum ama derslerimle yeteri kadar ilgilenemiyorum.
Babam %45 özürlü ve emekli, şeker hastası olduğu için de çalışamıyor, annem ev hanımı. Okulla beraber çalışıyordum ama bu da derslerimi çok etkiledi. Onlara yük olmamak istiyorum sonuçta okutmaya gayet ediyorlar, üzmek istemiyorum ama çare bulamadım bir türlü. Cevap yazarsanız çok sevinirim.
A.
CEVAP: Sevgili A., Öncelikle babana geçmiş olsun, ancak ne mutlu ona ki seni ve kardeşlerini her şeye rağmen okutuyor. Sen de kafanı karıştırmayı bırak da derslerine çalış. Belki bu arada part time çalışabileceğin bir iş de bulur destek olursun ailene; öğrencilere ders verebilirsin mesela. Bu arada benim canım okur dostlarım da sana ve kardeşlerine burs vermek isterlerse sana yönlendireceğim.

Haberin Devamı

……
KARDEŞİM BURS BULAMAZSA OKULU BIRAKACAK
Ayşe Ablacığım,

Canım, benim deli prensesim umarım hayatında her şey yolundadır. Son sürat seni takiplerdeyim bilesin.
Ayşe ablacığım, daha önce birkaç kez mailleşmiştik. Çevrenin geniş olduğunu bildiğim için yazıyorum.
Kardeşim üniversiteyi kazandı fakat annemle babam ayrı oldukları ve bize ne ev ne araba ne herhangi bir nafaka yardımında bulunmadığı ayrıca kirada oturduğumuz için yurt veya burs konusunda (Kütahya Pazarlar meslek yüksek okulu sadece özel yurt var 300-500 TL arası aylık) yardımcı olabileceğini düşündüm.
Kardeşim biz de kirada oturduğumuz için; “İsterseniz okumayabilirim, hepsine yetişemezsiniz” gibi bir düşüncesini dile getirdi ama ben okumasını istiyorum.
Çok üzgünüm,  umarım yardımcı olabilirsin Ayşe Ablacığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Haberin Devamı

İletişim bilgilerimi gizli tutabilir misin?
Gülümser
CEVAP: Gülümserciğim, kardeşine söyle sakın öyle saçma sapan düşünceleri aklına bile getirmesin, okulu bırakacağım da ne demekmiş! Yetiş Ayşe okurları yetişir kardeşine de; 300-500 TL için kimsenin geleceğini karartmasına izin vermez benim canım okur dostlarım.

…………………

LÜTFEN YARDIM EDİN
Merhaba Ayşe Abla,
Yazılarını ilk günden beri sürekli takip ediyorum, seni çok seviyorum ve tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.
Benim kardeşim Kocaeli Üniversitesi’nde okuyor, maddi durumumuz çok yetersiz.
Kardeşim adına burs istiyorum, okulu bile bırakabilir maddi durumumuz kötü olduğu. Cep telefonu bozuldu ve ona cep telefonu bile alabilecek durumumuz yok, yardımlarınızı bekliyoruz.
CEVAP: Yukarıdaki epostada da aynı şeyi söyledim. Kardeşlerinize söyleyin benim tepemin tasını attırmasınlar. Bir çaresi bulunur elbet her şeyin.
….
N. HANIM'A YARDIM ETMEK İSTİYORUM

Haberin Devamı

Merhaba;
Aşağıdaki mailde bahsi geçen N. Hanım’a yardımcı olmak istiyorum. Ufak bir meblağ ama damlaya damlaya göl olur. İletişim bilgilerini alabilir miyim acaba?
Bayramınızı kutlarım.
Simge

N. HANIM’A YARDIM EDELİM
 
Ayşe Hanım merhabalar, nasılsınız?
Ayşe Hanım, öncelikle size geçmiş olsun ve yeni eviniz hayırlı olsun demek isterim. Ağız tadıyla oturursunuz umarım.
Sizden bir ricam olacak, mümkünse tabii; sizin köşenizdeki bir yardım talebinden (ki siz de birden fazla kez yayınlamıştınız) ulaşmış olduğum Sayın N. Hanım’ı hatırlarsınız.
Epey bir borç yükü vardı, ben elden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım kendisine ama hala 6.500 TL civarında bir meblağa ihtiyacı varmış. Sanırım size tekrar yazmak istemiyordur artık onun için, onun yerine ben yazayım dedim.
Köşenizde bir kere daha bu konuda bir yardım çağrısı yapabilirseniz belki paranın tamamı olmasa bile bir kısmı toparlanabilir. Dilerseniz tekrar N. Hanım adına (ki bu durumdan kendisinin haberi olmayacak aslında dolayısıyla nasıl olur bilemem) yardım talebi yayınlayabilirsiniz.
Kendisine yardım edememek beni de çok sıkıyor ve benim de aklıma yine sizden yardım istemek geldi. Belki şu Ramazan ayında fitre ve zekat vermek isteyip de kime vereceğini size soran okuyucularınız varsa, belki o şekilde bir yönlendirme yapılabilir.
Bu konuyla ilgili görüşmek isterseniz cep telefonum 0 5…
Şimdiden teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.
Saygılarımla
HALUK
CEVAP: Haluk Bey epostanızı yayınladım. Umarım N. Hanım’a yardım etmek isteyen okur dostlarım çıkar. Sevgiler.

Haberin Devamı

CEVAP: Simgeciğim, iletişim bilgilerini hemen göndereceğim. Öpüyorum seni de.

ATANAMIYORUZ, İNTİHAR MI EDELİM?
Merhabalar,
Ben 4 yıllık eğitim fakültesi bitirmiş öğretmenim. Yalnız 3 yıldır kpss yüzünden, kendi branşımla alakası olmayan tarih, coğrafya, matematik vs. kitaplarla boğulmaya mahkûm edilmiş, artık asosyal olmuş, neşesini yitirmiş biriyim.
Babam da emekli öğretmen, ne zorluklarla 3 kızını okuttu ama ben hala atanamadım.
Hayattan zevk alamaz oldum çünkü bana en çok koyan; eşimin iş ortamında ya da etrafımızda o kadar çok insan var ki ben kpss sınavına çalışmaya mahkûm edilirken, 2 yıllık işletme ya da muhasebe bitirmiş insanlar, lisede İngilizce gördüm diyenler, ücretli olarak İngilizce derslerine giriyor.
Artık psikolojim bozuldu, benim gibi binlerce arkadaşım var, bunu da biliyorum.
Öss - yds kazandım hem de 100 soruda 98 netle, derecelerle okulumu bitirdim ama ben 3 yıldır İngilizce hariç bir sürü saçma sapan şey çalışıyorum.
Türkiye’de 250 bin öğretmen açığı varken, eğitim bu kadar önemliyken, çocuklarımızı nasıl emanet ediyoruz bu insanlara? Onlar ne anlar çocuk eğitiminden, çocuk psikolojisinden? Ben evde depresyona girerken bu insanlar sınıflarda...
Lütfen bu öğretmenlerin büyük sorununu, büyük dramını dile getirir misiniz, sesimiz olur musunuz? Birçok arkadaşımız intihar etti, ben de o yoldayım sanırım.
Özlem
CEVAP: Sevgili Özlem, intihar laflarından hiç hoşlanmam bilirsin. Benim köşemin gerçek sahibinin siz sevgili okur dostlarım olduğunuzu her zaman söylüyorum. Sizlerin de sesinizi duyurmuş olduk. İnşallah hepiniz en kısa zamanda istediğiniz kadrolara atanırsınız. Başarılar diliyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları