Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Siz de ikoncanlaştıramadıklarımızdan mısınız?

Ben öyleyim de!

Haberin Devamı

Hem ben anladım, bizde bu “ikoncanmania” dahilinde oluşmuş bir de “süzme” hastalığı var.
Umarım bunun bir tedavisi vardır ve eğer yoksa da bulunur.
Amin!
Nerede olursan ol, nereye adımını atarsan at, ortamda bulunan kadın-erkek hiç fark etmez aniden susuyor ve kafasını çevirmeden sana bakmak için yaptığı onca uğraş uğruna, gözleri yerlerinden fırtlamış şekilde ne giydiğine bakıyor, bakıyor, bakıyor da bakıyorrr.
Başlıyorlar süzmeye saçındaaan, çıkıyorlar ayak tırnaklarından.
Kazara saçı başı dağıtmış şekildeysen -ki iki çocuklu her çalışan kadının günde birkaç kere dağılmışlığı vardır- kesin bittin!
Ötekileştiriliyorsun.
Bu da bir çeşit “ikoncanmania” ayrımcılığı.
Bu süzme ve süzülme olayı atlatıldıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi -ki aslında olan olmuştur- herkes konusuna nerede kaldıysa oradan devam ediyor... Ediyor ama, hani seninle ilgili yaptığı süzmeye dair kafasında oluşan bombayı arkandan patlatacak olduğu anı kollayarak.
Yahu ne yorucu bir durum bu?
Süzen de yorgun, süzülen de!
“Kim ne giymiş, ne kadar marka imiş” şeklinde süzme ve süzülmelere inat “ucuza edinilmiş orijinal ve rahat şıklık” öneriyorum. Ben öyle yapıyorum ve size yemin ederim çok da güzel oluyor, gayet şık duruyor ve kendini de iyi hissetmene neden oluyor.
En sevdiğim şey kimsenin almayacağı şeyleri almak, kesmek, bağlamak, üst üste giymek ve çıkmak. Büyük beden, küçük beden de fark etmez. Büyükleri kemerle tutturması zevkli, küçükleri yandan kesip bolartmak.
Birbirimize “marka” açısından çaktırmadan bakmaya çalışıp, kıskançlıktan kudurup çekiştirmektense, eğlencemize baksak pek iyi olacak bence.
Gıcığım var bu “ikoncanlaştıramadıklarımızdan” olmanın sorun olması olayına ona göre!
İkoncan olacağım diye şekilden şekle girilmesine de dayanamıyorum. Neden her şeyimiz bu kadar zorlama sizce?
Üst baş bu kadar da kimlik meselesi edilmez ki be kardeşim! (Yonca bari gazetede “be” deme!)
Föşür makyaj, abartı saç, solaryumize kayış cilt ve taşlar ve payetler ve pullar ve pırlantalar her yerimizde...
Ama ne o?
Plaja gidiyoruz yüzmeye!
Göz gözü görmüyor ikoncandan,
Bilginize.
Yonca
“saade(t)”

Haberin Devamı

Alakasız dip not: Kabak çiçeği dolması kadar bir insanı baştan çıkaran bir meze yok kardeşim. Bu Ege bence sırf kabak çiçeği dolması olayı yüzünden bu halde... Nev-i şahsına münhasır!
Yonca
“çiçekçi”

Haberin Devamı

Daha daha alakasız dip not: Şımarık insanlarız biz. Kendi küçük mutluluklarımıza bakmak yerine, başkalarına bakıp kendimizi mutsuz etmeyi tercih ediyoruz. Bu olaya kafayı taktım. Kafamıza kaka kaka anlatmayı planlıyorum.
Yonca
“kakmacı”

Hatırlatma amaçlı yazılmış dip not: Şöyle şen şakrak, lay lay lom yaparak, kasmadan ve kavga etmeden bir arada barınamama sorunumuza dair yazı yazmam şart oldu. Unutursam hatırlatın lütfen. Bunu yazmayı unuttuğum iki oldu!
Yonca
“bunak”

Yazarın Tüm Yazıları