Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Şampiyon İzmir Özel Çamlaraltı Koleji!

“Sevgili Yonca Abla, Koş Yonca Koş adlı yazını okuyunca kardeşimle sana katkıda bulunmak istedik.

Haberin Devamı

Biz İzmir Çamlaraltı Koleji’ndeyiz. Yazını, her yıl benzer projelere önderlik eden Güner Boran öğretmenimize ve Yönetim Kurulumuza okuttuk. Bizi hemen desteklediler. Güner Hoca okulda “Koş Yonca Koş” panosu hazırladı. Yazının bir fotokopisini çıkartıp tüm sınıf öğretmenlerine dağıttık. Onlar da sınıflarında okudular ve panoya astılar. 5. 9. ve 12. sınıflar kermes yapmayı önerdi. Bugün 12. sınıflar ilkini yaptı, diğerleri önümüzdeki hafta yapacak. Hiç olmadı kendi harçlıklarımızdan veririz diye düşündük. Biz bu yılbaşında da lösemili çocuklara yılbaşı ağacı gönderip dileklerini yazmalarını istemiş, sonra da hediyelerini alıp götürmüştük. Hakkarili kardeşlerimize ve Lösev'e de katkıda bulunduk. Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Güner Boran öğretmenimizin önderliğinde her yıl böyle projelere gönüllü katılıyoruz. Yardım koşusu diye bir şey olduğunu hiç bilmiyorduk, okuyunca heyecanlandık, duygularımızı seninle paylaşmak istedik. Koş Yonca Koş! Biz de senin arkandayız demek istedik. Sevgiler. Deniz - Ege Dölek”

Haberin Devamı

 

Hepimize kapak olsun!

Geçen hafta 16 yaşındaki Deniz ve 12 yaşındaki kardeşi Ege’den aynen böyle bir ileti alınca, oturup bir güzel ağladım. Bu çocuklar daha 18 yaşında bile değiller. Hatta o ergenlik dediğimiz, her şeye gıcık, kendilerinden başka hiçbir şeyi önemsemediklerini düşündüğümüz en kıl dönemdeler. Ama bakın şu düşündüklerine ve yaptıklarına! Hani bencildi şimdiki gençlik? Hani işe yaramazlardı? Hani gidişatımız iyi değildi? Hani bizden adam çıkmazdı? Alın işte size kanıtı. Bizden adam olur da, çıkar da! İnanamadım yazdıklarına ilk önce. Sonra bir baktım çocuklar ciddi, okulun Yönetim Kurulu ise daha ciddi. Öğrencilerinin yardım girişimlerine nasıl destekler, anlatamam. Çocuklar okulda kermesler düzenlediler, taze olsun diye sabahın 5’inde kalkıp anneleriyle pişirdikleri poğaçaları sattılar. Katkı çok olsun diye evde kahvaltı etmeyip harçlığıyla okulda satılanlardan yeme kararı alanlar oldu. Öğretmen-veli-öğrenci-okul yönetimi birlik olup kendilerini bu işe adadılar. Sıkı durun şimdi...

Haberin Devamı

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğrencileri, Adım Adım Oluşumu ile beraber TEGV’in “1 Çocuk Değişir Türkiye Değişir” projesi kapsamında Mardin Midyat birimine destek için 10km koşmam adına tam 32 çocuğun 1 sene boyunca eğitimine katkı olacak kadar parayı toplayıp TEGV’ nin hesabına yatırdılar! Teşekkür ediyorum desem hakikaten çok yavan kalır. Onun yerine şunu demek istiyorum;

Böyle çocuklar varken değil Türkiye, dünya yerinden oynatılır!

Yonca

“Gururla”

 

Medyapım

Avrasya Maratonu’nda 8km koştuğumdan beri amacımın boş boş koşmak değil de, “yardım amaçlı koşmak” olduğunu anlatmaya çırpınırken, Medyapım bir saniye bile tereddüt etmedi; “Biz de arkandayız, Koş Yonca Koş!” dedi. Önce, yapımcısı oldukları Kahramanlar dizisinin sonuna, sonra da tüm yapımlarının arkasına ADIM ADIM Oluşumunu desteklediklerini belirten bir yazı eklediler. Böylece aslında en zor iş olan “farkındalık yaratma” konusunda büyük destek verdiler. Yetmedi, şirketin üst düzey yöneticileri kalkıp kendileri de Adım Adım’a katılıp bizzat koşmaya Antalya’ ya geldiler. Onlar da TEGV için bağış topladı. O da yetmedi, benim adıma da tam 20 çocuğun 1 senelik eğitim masrafını karşılamaya yönelik TEGV’ ye bağışlarını yaptılar. Medyapım ikinci bağış rekortmenim oldu! İşin maddi kısmını bırakın bir köşeye, farkındalık yaratmak adına gösterdikleri çaba için de teşekkür ederim kendilerine.

Haberin Devamı

Yonca

“Medyapımcı”

 

Köprü üstü tanışıklığı

Avrasya Maratonu’nda ADIM ADIM tişörtleriyle Boğaz Köprüsü üzerinde tekerlekli sandalyedeki engelli arkadaşlarını iterek koştuklarını gördüğümde arkalarından: “Heeey ben 4 Yapraklı Yonca, hurriyet.com.tr ve Kelebek yazarıyım. Ben de sizinle yardım amaçlı koşmak istiyorum!” diye bağırmıştım. Köprü üstünde tanıştım Cem Uçan ve Renay Onur ile. YıllardırBelgrad Ormanlarında düzenli şekilde koşarlarken, aralarına daha önce Amerika’da yardım amaçlı koşan Itır Erhart katılınca bu işe baş koymuşlar. (Bakın bir kadın nelere bedel!) Hepsi işinde gücünde koşma bağımlısı bir dolu insan. Aralarında Hillside, Microsoft, POAŞ, Nike, Procter&Gamble ve MV Holding üst düzey yöneticileri ve çalışanları da var. Arkalarına şirketlerinin desteklerini de alıp belirledikleri STK’lar adına bağış toplayarak koşuyorlar. Köprü üstü tanışıklığının hayatıma böylesi bir amaç katacağı hiç aklıma gelmezdi. Ömrü hayatımda kendimi hiç bu kadar huzurlu, mutlu ve bir işe yaramış hissetmedim. Bundan sonra ben böyleyim. Eşim de yanımda. Karı koca bir amaç için koşuyoruz. Sizi de azimle arkamızdan sürüklüyoruz. Çocuklarımıza, “Annemle babam yardım amaçlı koşarlardı” cümlesini miras bırakıyoruz!

Haberin Devamı

Yonca

“hedefibelli”

 

Hurriyet.com.tr ve Kelebek işbirliği

Ben bu işe kalkıştığım ilk günden beri, Hürriyet.com.tr ekibi kapı gibi arkamda. Tüm koşularımı Avrasya, Dubai, Runtalya elimde kamera, koşarak ve konuşarak çekiyorum. Hürriyet WEB TV de yayınlıyoruz. Şu anda Web TV’den yayındayım yani, gelin seyretmeye. Bana Kelebek de inanılmaz destek. Haddimi aştım, sayfada kocaman yer kapladım, hiç sorun değil dediler, bana istediğim alanı açtılar. Ne desem boş. Şanslıyım diyorum. Bu kadar!

Yonca

“kelebek”

 

Hillside Su Antalya

Size oteli ve ekibini ayrıca anlatmam lazım. Şu küçük kutuya sığmayacak bir gönül işidir yaptıkları. Yardım amaçlı koştukları gibi, bir de bu amaçla koşanlar için otelde komik fiyata konaklama imkanı veriyorlar. Yok böyle çekici bir otel. Üzerlerinde bembeyaz giysileri, ayaklarında spor ayakkabılarıyla, Hillside çalışanı olmaktan gurur ve mutluluk duyan gençler herkesle tek tek ilgileniyorlar. Helal olsun Hillside Su Antalya ekibine.

Haberin Devamı

Yonca

“su gibi”

 

Özürü büyük dip not: Bu yazıyı gönderdiğimde koşu sonrası video çekimlerini ve fotoğrafları yayına hemen yetiştirebileceğimi düşünmüştüm. Hata etmişim. Koşu biter bitmez hazırlanıp dönüş uçağımızı yakalamamız gerekiyordu oysa. Uçağımızda da gecikme oldu ve yetiştiremedim. Çok üzgünüm.

Ama

Gecikmeli de olsa koşunun canlı video çekimi ve fotoğraflar, hurriyet.com.tr de olacak. İnanılmaz görüntüler ve fotolar var...

Bilginize,

Yonca

“havada”

Yazarın Tüm Yazıları