Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Başıma yeni icatçı çıktı yaşasın!

Dün oğlum durduk yerde minicik oyuncak bir kaykaya, oyuncak arabasından söktüğü pilleri yapıştırmış, bir ucuna yine bir başka uzaktan kumandalı arabadan söktüğü minik lambayı, diğer ucuna pervaneyi ve pillere de kabloları bağlamış.

Haberin Devamı

Sabah yanıma geldi: “Anne bak sıcakta soğutması çalışan, karanlıkta kırmızı lambası yanan kaykay yaptım” dedi. Ama bunu sanki hani “Saçımı taradım geldim” der gibi bir rahatlıkta söyledi.

Ağzım şoktan açılmaya başladığı anda da, kabloları pile değdirmesi ile pervane dönmeye, kırmızı ışık yanmaya başlamaz mı, kendimi kaybettim arkadaşlar.

Benim o “görmemişin oğlu icatta bulunup mucit olmuş, tutmuş kendini mahalleye don paça atmış” halimi görmenizi isterdim.

Bildiğiniz ciyaklayan ve çıldıran, sanki uzaya füzeyi oğlu atmış gibi davranan gururlu annenin abartılmış halinin ta kendisi bendim.

Dört döndüm evin içinde, dans ettim, alkışlara boğdum ortamı.

Aslan Cem hâlâ sakin ama... Dehşet içinde bana bakıp beni anlamaya çalışıyor. Tabi ki Aslan Cem bendeki bu heyecanı anlayamaz. Baba olsun o zaman konuşalım.

Hani elimde olsa havai fişekler patlatacaktım. Öyle gururlandım. Instagram’da paylaştım, “seni tüm Türkiye’ye anlatıcam” filan dedim ve bakın yazıyorum buraya.

Nasıl sevinmem ey insanlık. Bu icat etme, yaratma, hayal kurma-kurdurma olaylarının delisiyim ben.

Ve bunun için özel bir çabam hiç olmaz. Olmadı. Haydi bakalım şimdi oturun icatta bulunun olayına inanmam. Eğer sıkılır da icatta bulunursa bayılırım ama!

Hani isterim ki kendiliğinden olsun bir şeyler. İçinden gelsin, ilgi duyarsa uğraşsın, canı istesin de yapsın ve o zaman destek vereyim cinsi bir tip anneyim ben.

Ve hayalim oldu işte.

Bakın bu bağlamda size güzel bir haberim var.

Bilim Kahramanları, bu sene Türkiye’de 9. yaşını kutluyor!

1998’den bu yana dünyada FIRST LEGO League ismiyle yapılan ve bu sezon dünya genelinde 70 ülkeden 200 binden fazla çocuğun dâhil olduğu etkinlik, bu hafta sonu 16-17 Mart tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Minik mucitler “Yaşlanan Nüfusa Genç Çözümler” teması kapsamında ürettikleri projeleriyle eminim herkesi çok şaşırtacaklar.

Ülkemizde Bilim Kahramanları Derneği tarafından, gönüllü bir ekiple 9 yıldır düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor Turnuvası, çocukların içlerindeki mucidi dışarı çıkarmanın yolunu sunmaya azimle devam ediyor. “Her çocuk mucit doğar, keşif yapar” söylemiyle yola çıkan derneğin düzenlediği Bilim Kahramanları Buluşuyor Türkiye Turnuvası’na 12 ilden 42 takım katılıyor.

Bayıldığım, hayran olduğum ve sizlerin de desteklemesi gerektiğine inandığım bir proje bakın bu.

Türkiye finalinde dereceye giren takımlar uluslararası platformlara katılmaya hak kazanacaklar.

Minik mucitlerin, yaşlılar için hazırladıkları genç çözümlerini sunacakları Türkiye finalinde, proje sunumları ve ödül töreninin yanı sıra ayrıca yetenek şovları da olacak.

İsterseniz siz de bu hafta sonu yapılacak turnuvaya izleyici olarak katılabilirsiniz.

16 Mart günü saat 13:00-18:30 arası, 17 Mart günü ise 15:00’de başlayacak finaller sonrası ödül töreni saat 17:00’de olacak.

Detaylı bilgi için Merve Takım’a (0212) 287 67 05 no’lu telefondan ulaşabilir, merve@prfit.com.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi-Bomonti Kampüsü, Cumhuriyet Mah. Silahşör Cad. No: 89 Bomonti

Yonca
“mucitanası”

Haberin Devamı

Masumiyet...

Haberin Devamı

Kelebeğin Rüyası Dubai’ye geldi. Muhteşemdi her şey, ince detay yazdım, yarın okuyacaksınız. Etkisinden çıkamadım hâlâ...

Yılmaz Erdoğan’a ve tüm emek verenlere teşekkür etmek istiyorum.

Film, uzun zamandır kaybettiğimi düşünüp çok üzüldüğüm masumiyeti hatırlattı bana. Aşkın şiir gibi ve masum olabildiği zamanların içinde yaşattı. Bu nasıl bir hasrettir bendeki ve bir ben mi hasretim masumiyete bilmiyorum.

Ama masumiyete çok ihtiyacımız var, sanıyorum. Kelebeğin Rüyası’nı izlediğimden beri elimde şiir kitapları... Masumiyetimi kaybetmişim, hükümsüzdür.

Bulmak istiyorum.

Yonca
“fani”

Yazarın Tüm Yazıları