Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Altın değerinde...

Dün, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından altın kategoriye layık görülerek dünyanın en iyi 17, Avrupa’nın en iyi 7 maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda, tam 70 elit atlet -ki bunların 15’i altın madalyalı- toplamda 13 bin kişi süreleri ölçülerek koştu. Halk koşusu ve süresi ölçülmeyen katılımcılarla birlikte katılan kişi sayısı ise, 100 bin oldu!

Haberin Devamı

Maratonu IAAF’nin kros ve yol koşularından sorumlu başkanı Sean Wallace, bizzat denetledi. Maraton Fuarı’nda Sean Wallace’a “Altın kategoride bir maraton için neler gerek?” diye sorduğumda saydığı bir sürü kriterden en ilginci neydi biliyor musunuz?
Basında o maratona verilen yer!
Yani bakın, biz sporcular oradayız, elit atletler orada, organizasyonu yapan Spor A.Ş. ve sponsorlar gerçekten canla başla olağanüstü zor bir şehirde müthiş bir iş yapmak için çırpınıyorlar ve bütün bunların üzerine her şeyin iyi gittiği bu şahane ve dünyanın TEK kıtalararası maratonuna basından da destek gerekiyor ki altın kategorisinde kalsın!
Dünyanın en iyi 17 maratonundan biri olmak ne demek bir düşünün lütfen!
Bu maraton bizim çok önemli bir spor markamızdır!
Üstelik çok ciddi de bir spor turizmi demektir. Buyrun, rakamlara bakın:
42 km’ye 71 ülkeden, 15 km’ye 54 ülkeden, 8 km’ye de 52 ülkeden kayıt alınmış bu sene. Katılan toplam ülke sayısı da 88!
Katılımcıların yerli/yabancı dağılımları ise şöyle: Maratonda % 34 Türk, % 66 yabancı; 15 kilometrede % 73 Türk, % 27 yabancı.
En fazla katılımcısı olan ülkeler ise; Almanya, İtalya, Fransa, Amerika, İngiltere, Hollanda, İsveç, Rusya ve Japonya.
Japonya’dan her sene turizm acenteleri maratona akın akın insan getiriyor, biliyor musunuz!
Daha güçlü olabilmek içinse tek ihtiyaç sizlerin ve basının desteği. O kadar.
Hedef, altın kategorisinde kalıp dünyanın en iyi, BİRİNCİ maratonu olmak...
Vodafone isim sponsoru, Akşam ana sponsor, Coca Cola ve THY tedarik sponsorları; Barilla, Acıbadem, ASICS, AUDI, Festina, İMG (Doğuş Grubu) da hizmet sponsorları olarak Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’na büyük destek verdikleri için, spor sevdalısı bir insan olarak hepsine tek tek teşekkür ederim.
Yonca “müdavim”

Haberin Devamı

Olimpiyat birincisi

Hayatımda ilk defa bir olimpiyat birincisiyle yan yana durdum. Hatta “Pardon bi dokunabilir miyim?” deyip dokundum da! Belki ben de azcık hızlanırım diye.
Niye gelmişti biliyor musunuz 2008 Pekin Olimpiyatları’nın maraton birincisi Romanyalı atlet Constantina Dita?
Adım Adım ile yardımseverlik koşusuna katılıp 15 km koşarak, dünya olimpiyat birincilerinin de, yardımseverlik koşularına destek verdiklerini gösterip bütün atletlere örnek olmak için...
Darısı bizim profesyonel atletlerimizin de, dünyanın benimsediği yardımseverlik koşusuna katılarak farkındalık yaratmak için örnek olmaları.
Bu sene tam 300 ADIM ADIM koşucusu TOFD, TEGV, Buğday ve TOG için toplam 550 bin TL’lik bağış toplamak ve yeni bir rekor kırmak hedefiyle yola çıktı.
Rekora koşan bir yardımseverlik aşığı sporcu grup var ülkemizde...
Adım Adım bence Türkiye’nin başına gelmiş en iyi şeydir.
İnsanları spor yaparak hem kendilerine hem de başkalarına fayda sağlamaları için harekete geçirecek gönüllü bir güç birliği sizce başımıza gelmiş en iyi şey değil de nedir?
Yonca
“gururla”

Haberin Devamı

Koş Yonca koş

TEGV için 15 km koştum ve TEGV’e bağışlarınızı bekliyorum.
1 çocuğun 1 yıllık eğitimi için gereken miktar 80 TL!
TEGV hesap bilgileri:
BANKA ADI: YAPI KREDİ BANKASI (TL) (0067)
ALICI ADI: TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI
ŞUBE: BEYOĞLU ÖZEL BANKACILIK MERKEZİ (410)
HESAP NO: 1000000
IBAN: TR74 0006 7010 0000 0001 0000 00, SWIFT KOD: YAPITRIS
TEGV Paypal Hesabı
http://www.tegv.org/aapaypal
Açıklamaya lütfen AAYonca yazmayı unutmayın ve http://www.tegv.org/ iletişim linkine adınızı, e-mail adresinizi yazıp mesajınızı da “Yonca” olarak yollarsanız, sertifikalarınız TEGV tarafından mail’inize gönderilecek.

Yazarın Tüm Yazıları