Paylaş
Bir de şiddetli geçimsizlikten dolayı babam davacı biz davalıyız dilekçeyi elle mi yazacağız yoksa bilgisayarla da yazabilir miyiz? Davamız yazışmalı... Biz de yazışmalı olarak cevap vereceğiz ama delil olarak Facebook adresi vereceğiz, dilekçede bundan bahsedebilir miyiz?
Ceren
Ceren hanım, mahkemeye sunulacak dilekçelerin elle ya da bilgisayarla yazılmış olması şekil şartı değildir. İstediğiniz şekilde yazabilirsiniz.
Babanızın nafaka ödeyip ödemeyeceğine, talebinize göre mahkeme tarafından karar verilmektedir. Babanızın çalışmaması halinde de size ve annenize nafaka ödemekle yükümlü tutulması mümkündür. Karar verilen nafakanın ödenmemesi halinde cezası vardır. Bunun için de ayrıca icra takibi yapmanız ve ödenmezse ceza davası açmanız gerekiyor.
Delil olarak verdiğiniz Facebook adresinin dosyaya sunulması bilirkişi marifetiyle yapılacak tespitle olur, mahkemeye bırakırsanız delilleriniz kaybolabilir. Elinizi çabuk tutun.
EVİ GÖRMEDEN SÖZLEŞME YAPTIM
- Devre mülk aldım bin TL gibi para ödedim ve daha sonra ödeme yapamadığım için 2011 yılında icra takibi başlatıldı. Şunu öğrenmek istiyorum: Sözleşmeyi devre tatil evlerini göremeden yaptım şu ana kadar hiçbir şekilde yeri görmedim ve kullanmadım bu durumda vazgeçmek için ne yapmalıyım?
Mustafa
Mustafa bey, sizin kullanıp kullanmamanız sonuç doğurmaz. Bir sözleşme imzalamışsınız, karşı taraf sözleşmeden doğan yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmiş. Kanunun verdiği sürelerde caymazsanız, yani sözleşmeyi sona erdirme hakkınızı kullanmazsanız, sözleşmeyle bağlı sayılırsınız.
OĞLUMUN VELAYETİNİ İSTİYORUM
- Merhaba, oğlumu küçükken babasına bırakıp evi terk etmiştim. Birkaç sene önce eşim vefat etti, annesi ortada yok diyerek oğlumun velayetini amcası üzerine almış. Oğlum şu an burslu ve yatılı bir okulda okuyor. Amcası evlerinde istemediği için yatılı okula vermişler. Ben şu anda oğlumu almak istiyorum. Yaşını da babası ‘97 doğumlu olmasına rağmen ‘98’li diye küçük yazdırmış. Bu sebeple oğlumun velayeti amcasının üzerinde bu konuda ne yapabilirim? Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Zehra
Zehra hanım selamlar. Oğlunuz anlaşıldığı kadarıyla resmi olarak bile en azından 16 yaşında. Bu yaştaki çocuğun okul ve benzeri işleri sorun teşkil etmiyorsa velayetini almak için ya da yaşını büyütmek için uğraşmanızın gerekmediğini düşünüyorum. Bu yaştaki çocuk, artık kendi kararlarını kendisi verebilir, annesiyle görüşmek isterse görüşebilir. Siz de bu zamana kadar gösterme fırsatı bulamadığınız anne sevgi ve şefkatini dilediğiniz biçimde gösterebilirsiniz, imkânlarınız çerçevesinde oğlunuza yardımda bulunabilirsiniz.
Diğer yandan, velayet ya da yaş büyütme davası açıldığında en azından 10-12 ay sürecektir, bu süre zarfında çocuğun 18 yaşına erebileceği düşünüldüğünde açacağınız davanın pratik bir sonucu kalmayabilir.
Paylaş