Yasemin Boran

Yanılgıya düşmeyin

10 Ağustos 2006
Öğleden sonra Ay, Balık burcuna geçiyor. Gizemli konular, mistik deneyimler ve ilginç rüyalar etkileyici olacak. Güneş-Neptün arasındaki etkileşim, yanılgılardan kaynaklanabilecek kayıpları işaret ediyor. Özellikle hayal gücünü harekete geçiren olaylar endişeleri artırabilir. Günün ilerleyen saatlerinde iyimser duyguların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu sürprizlerin son derece etkileyici olabileceğini gösteriyor.
Yazının Devamını Oku

Mektuplar

7 Ağustos 2006
RUMUZ: Zeytinli

Yükselen burcunuz Aslan. Yaşadığınız sorunların nedeni, sözünü ettiğiniz gibi Satürn etkisi. Önce yükselen burcunuzu etkileyen Satürn, daha sonra da Güneş’inizi tetikleyecek. Ancak daha önemlisi Satürn döngüsü yaşıyorsunuz. Bu döngü, sizin için çok önemli bir zamanın geldiğini işaret ediyor. Büyük değişim zamanı.

Eski dostluklarınızı sarsabilecek olaylar meydana gelebileceği gibi sevdiğinizle aranızda çıkan sorunlar da ilişki anlayışınızı ve alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerektiğini işaret ediyor. Ortaya çıkan olaylar iş hayatınıza yansıyabilir ve şimdiye kadar uyguladığınız sistemi tamamen değiştirmeniz gerekebilir.

Yıl sonuna doğru hem maddi açıdan, hem de duygusal açıdan yaşadığınız baskı artabilir. Şayet güçlü ve mücadeleci tutumunuzu sürdürmeyi başarabilirseniz, Aralık sonundan itibaren 2007 sizin için yükseleceğiniz bir sene olacak.

RUMUZ: Aynalar

Gördüğünüz rüyalar ve yaşadığınız mistik tecrübeler, doğum haritanızdaki Neptün’ün konumundan kaynaklanıyor. Üstelik gökyüzü tepe noktasında durduğu için hayal gücü gerektiren alanlarda başarılı çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle tasarım gerektiren işler ve sanatsal faaliyetlerde bulunursanız, çok başarılı olabilirsiniz. Üstelik tasarımlar, organizasyonlar, sanat yönetimi ve hayal gücünüzü kullanabileceğiniz alanlarda yapacağınız çalışmalar size kendinizi iyi hissettirecek. Endişelerinizden uzaklaşın ve isteklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin.

Şimdi sizi, sürprizlerle dolu bir zaman bekliyor. Geçiş yapan Uranüs yükselen burcunuzu tetiklemeye başlamış. Yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz.

Bu sene sizin için hem sürpriz fırsatlar yılı olacak, hem de baskı ve zorluklarla mücadele etmeniz gerekecek. Özellikle Ekim-Kasım dönemi tedbirli olmalısınız. Çok fazla çalışmanız gerekebilir. Fakat 2007 yılının başlarından itibaren bu çalışmalarınızın karşılığını alacak ve istediğiniz başarıya ulaşacaksınız.

Tatile çıkmak için uygun bir gün

Kendimi yenilemek için bugünden itibaren tatil başlıyorum. Üstelik astrolojik açıdan da tatile çıkmak için uygun bir gündeyiz. Sabahın erken saatlerinde Oğlak burcundaki Ay, Başak burcunda dolaşan Mars’ı harekete geçiriyor. İstekleri gerçekleştirmek için arzular uyandıracak. Aynı zamanda zirveye odaklanmış olanlar bugün isteklerini gerçekleştirme fırsatını yakalayabilirler. Gökyüzünün konumu uzun vadeli planlar yapılacağını işaret ediyor.
Yazının Devamını Oku

Mektuplar

5 Ağustos 2006
RUMUZ: İpek Sizin yükselen burcunuz, tahmin ettiğiniz gibi Akrep.

Duyarlılığınız ve ketumluğunuz buradan geliyor. Aslında Güneş, son derece atak, hareketli ve enerjik bir burç olan Koç Burcunda duruyor. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde Koç Burcunun özelliklerini tam olarak gösterdiğiniz halde, yetişkin olduktan sonra daha içine kapanık ve özel konularınızı paylaşmaktan hoşlanmayan biri olmanızın nedeni yükselen burcunuz. Çünkü siz, Akrep gibi davranan bir Koç’sunuz. Evlilik potansiyelinizin yükseldiği bir dönemde bulunuyorsunuz.

Sevdiğinizle aranızdaki ilişkinin uyumlu olacağı gözüküyor. Üstelik onun yükselen burcu Boğa. Zıt burçların yükseldiği çiftler arasında aşk doğar. Üstelik onun Güneş’i evlilik evi olan 7. evde ve Jüpiter ile iyi etkileşim içinde. Bu konum ona iyi bir evlilik anlayışı veriyor. Yılın sonlarına doğru evlenebilirsiniz. Huzursuz ve endişeli duygulardan bir an önce sıyrılıp sahip olduğunuz mutluluğun farkın varın.
RUMUZ: Rüyalarımın etkisiSizin son derece duyarlı ve içine kapanık kişiliğiniz, rüyalarınızın böylesine zengin olmasına neden oluyor. Düpedüz rüyalarda yaşadığınız bile söylenebilir. Dışa yansıtamadığınız duygularınızı rüyanızda tatmin ediyor ve böylece rahatlıyorsunuz. Anlattığınız rüyaların bir kısmının size özel mesajlar taşıdığını söyleyebilirim.

Tıpkı bana yazdığınız gibi rüya gördükten hemen sonra rüyanızı ve izlenimlerinizi bir kağıda aktarın. Böylece rüyalarınızın yardımıyla çok hoş çıkışlar yapabilirsiniz. Çünkü, anlattığınız rüyalar gerçekten son derece anlamlı, güzel mesajlar taşıyan fakat sadece size özel bir anlatıma sahip. Şayet benim bu rüyaları yorumlamamı istiyorsanız, kendinizle ilgili ipuçlarını da aktarmanız gerekiyor.

Yazının Devamını Oku

Mektuplar

3 Ağustos 2006
RUMUZ: YıldızlarSorduğunuz "Kızıl Dev" ve "Beyaz Cüce"yi kısaca ölmek üzere olan yıldızların farklı evrelerde görünümlerine göre aldıkları isim olarak tanımlayabilirim. "Kızıl Dev": Bir yıldızın yaşamı bitmeye yüz tutunca, en dış katmanları genişler ve yüzey ısısı düşer. Böylece ateşli dev bir top görünümünü alır. Kırmızı ve parlaktır.

Uzaktan bakıldığında dev kızıl bir yıldız gibi görünür. Astronomlar bunu 38099 parolasıyla gösterirler. Beyaz Cüce: Bu yıldızın yüzey ısısı hálá yüksektir. Bu nedenle rengi beyaz ve mavi karışımı. Ama yavaş yavaş sönüyor. Zira nükleer Combustibile’yi bitirdi. Sonunda siyah bir cüce olacak. Soğuk ve ölü.

RUMUZ: Çiçekçi

Yükselen burcunuz Yengeç. Sorunlar peşinizi bırakmıyor, çünkü değişim zamanınız gelmiş, fakat siz bu değişime direnç gösteriyorsunuz. Satürn’ün sert ve zorlayıcı etkisi genel olarak kişi üzerinde sizin anlattıklarınıza benzer bir etki yaratır.

Aslında iki yıl önce ilişkinizi bitirme noktasına gelmiş olmalısınız. Fakat daha sonra bu isteğinizden vazgeçmiş ve başka düşünceler içine girerek unutmuş olabilirsiniz. Şimdi ise Satürn doğum haritanızdaki Güneş’i tetikliyor ve sizi gerçekte istemediğiniz ne varsa bunlardan kurtulmanız için zorluyor. Alışkanlıklardan vazgeçmek pek kolay değil. Fakat kişiyi yıpratan ve sağlığını olumsuz yönde etkileyen alışkanlıklardan kurtulmak için ille de sağlığınızı yitirmeniz gerekmiyor. Ya da kendinizi bu noktaya getirinceye kadar direnç göstermemek gerek. Üstelik doğum haritanızda değiştirme gücüne sahip olduğunuz görünüyor.

Fakat bu değişikliği son noktada yapmak yerine içinizden yükseldiği zaman yapmalısınız. Veya sözünü ettiğiniz sorunlar üst üste geldiği ve birini çözerken diğeri ile karşılaştığınız zaman değişim zamanı gelmiş demektir. Kendinizi üzmek yerine durun ve düşünün. Hiçbir şey yapamıyorsanız olayları akışına bırakın. Çözüm kendiliğinden gelecek. Aralık ayından itibaren olumlu gelişmeler başlayacak.

Gizli konular açığa çıkacak

İsteklerin farklı boyutlara ulaştığı bir gün. Şimdiye kadar gizli kalmış veya özellikle saklanmış konular ortaya çıkıyor. Derinden etkileyen ve değiştiren olayların meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu, aile ve evle ilgili konuların önem kazanacağını gösteriyor. Tedbirlerin artacağı ve uzun vadeli projelerin yapılacağı bir dönem. Özellikle bilinen ve alışılmış uygulamaların dışına çıkmak ve yenilik yapmak için uygun bir zaman. Hem aşk, hem de parasal çalışmalar açısından sürprizler dönemi.
Yazının Devamını Oku

Nazarla ilgili hikáyeler (2)

2 Ağustos 2006
Nazar değmesine karşı alınan ilginç önlemler arasında, göz biçimi verilen mavi taşlar, at nalı, çeşitli tohumlar ve zeytin çekirdeğiyle örülen desenler, kurşun dökmek ve tütsüler en fazla rağbet görenler... Yedi evden alınan kumaş parçaları (ev sahibinden habersiz alınmış olmalı) bitki tohumlarıyla örülüp evin duvarına asılır ve bunun hem evi hem de ev halkını nazardan koruyacağına inanılır. Evin dışına asılan at nalı, mavi diken ve çeşitli taşlar ise yöreye ve kültürlere göre çeşitlilik gösterir.

Bana gelen mektupların arasında nazarla ilgili çok ilginç bir hikaye vardı. Yalova’dan yazan bir annenin yardım isteği karşısında çok etkilenmiştim. Aynen şöyle diyordu; "Çocuklarıma nazarım değiyor. Onları temiz ve güzel giydiremiyorum. Ne zaman temiz pak giydirsem mutlaka başlarına bir şey geliyor. Kendi nazarımdan onları korumak için ne yapmalıyım?"

Kontrolsüz duygunun bakılan cisim üzerinde yıkıcı bir etki meydana getirdiğini bu örnekten anlayabiliriz. Fakat burada kendi üzerinde disiplin oluşturmak mümkün. Çünkü kişi kendisini biliyor. Bunun dışında çok kuvvetli kıskançlık duygularının açığa çıkardığı etki de yıkıcı olabiliyor. Bir arkadaşımın annesinin anlattığı olay kıskanç bakışa tipik bir örnek; "Yeni aldığım porselen çaydanlık ile gelen arkadaşıma çay demledim ve servisi çaydanlıkla birlikte yaptım. Arkadaşım çaydanlığa öyle bir baktı ki, bakışını yakaladığım zaman çok güzel olduğunu söyledi. Sonra arkadaşım gitti ve biraz sonra hiçbir şekilde dokunulmadığı halde çaydanlık düşüp parçalandı. Çok korktum."

Dikkat edilecek olursa pek çok kişinin nazarla ilgili en az bir hikayesi vardır. Ancak korunma yöntemleri de o kadar çok. Önemli olan, kişinin kendisini güçlendirmesi ve dışardan gelecek etkileri yansıtacak duruma gelmesi. İrade ve dikkati yükseltmek diğer iradelerin sizi etkilemesini azaltır.

Korkular uyanıyor

Bugün büyük organizasyonlar ve uluslararası boyutta projeler yapılabilir. Yabancılarla yapılacak işbirliği heyecan uyandıracak. Bazı kültürlerin şimdiye kadar bilinmeyen özellikleri ortaya çıkabilir ve yeraltı kaynaklarıyla ilgili şaşırtıcı gelişmeler meydana gelebilir. Bilinçaltının derinlerinin araştırılması ve etki meydana getirmeye yönelik araçların keşfedilmesi hem heyecan yaratacak, hem de bilinmeyene duyulan korkunun uyanmasına neden olacak.
Yazının Devamını Oku

Nazara inanmak

1 Ağustos 2006
Nazar Arapça’da bakış demektir. Türkçe’de de aynı manada kullanılır. Bu genel anlamın dışında, yaygın bir inanışı dile getiren bir terim olarak "Nazar Değmesi"; az çok herkeste bulunan, mavi gözlü kimselerde daha fazla bulunduğuna inanılan ve böyle kimselerin bakışlarından fırlayan zarar verici, çarpıcı ve öldürücü güç anlamında kullanılır.

Cahiliye Arapları arasında "Nazar Değmesi" son derece yaygın bir inanıştı. Nazarının değmesi konusunda bazı kimseler çok marifetliydi. Bilhassa "Beni Esed" içinde bu özellikteki insanlar çoktu.

Cahiliye Arapları’ndan bir kimse hasetlikle ve düşmanlıkla birine bakınca, o bu bakış sebebiyle hasta olurdu. Onlar bunun için "Falan kişiye nazar değdi" derlerdi.

Rivayete göre Araplardan bir kimse, iki veya üç gün yemek yemez, aç kalır. Sonra çadırının perdesini kaldırır, beklerdi. Oradan bir deve veya bir koyun geçerken görürse: "Bugün bu deveden daha güzelini görmedim" derdi. Böyle dediği hayvan, birkaç adım atar ve düşer ölürdü. Bir Arap şairi şöyle der: Bir (toplantı) mahal(inde) karşılaşınca karşılıklı nazar ederek bakışınca, basılan yer ayaklarının altından kayıverir.

İbn Abbas, bir topluluğa uğrayınca bakışlarıyla kendisini tehdit edenler için şu şiiri söylemiştir: (Onlar) bana kızarmış gözlerle, keçinin kasabın (elindeki) bıçağına baktığı gibi bana keçi bakışıyla baktılar (korkak ve ürkek şekilde.)

"Nazar Değmesi" Cahiliye Arapları’nın çok yakından ilgilendikleri bir güçtür. Onlar bunu sadece bilmekle kalmıyorlar, etkisinden korunmak için de birtakım tedbirlere başvuruyorlardı. Bunların başında "Temaim"adı verilen nazarlıklar geliyordu. Ayrıca nazarı dokunan kimseye bir kap içinde ellerini ve ayaklarını yıkamasını söylerler, bu yıkanılan suyu, nazara uğrayan kimsenin üzerine dökerek, böylece nazardan kurtulacaklarına inanırlardı. (Sürecek)

Parasal konulara dikkat

Yabancılar ve gizemli olayların sorgulanacağını gösteren gökyüzü konumu, ortaya çıkması istenmeyen durumların görünür hale geleceğini işaret ediyor. Ama yaratıcılığı tetikleyen olaylar, ilginç çözümler bulunacağını ve duyguların ortaya konacağını gösteriyor. Parasal konulara yönelik çalışmalar farklı boyutlar kazanabilir. Sanat ve teknolojinin birleşiminden yepyeni sektörler doğabilir.
Yazının Devamını Oku

Ağustos ayında neler olacak

31 Temmuz 2006
Merkür yavaş da olsa ilerliyor ve ağustosun ilk haftasından sonra hızlanıyor. Kararların uygulanması ve isteklerin ortaya konulması bu ay daha kolay olacak. Belirsizliklerin ortadan kalkacağı, projelerin uygulanmaya başlanacağı ve geleceğe yönelik gelişmelerin meydana geleceği bir dönem.

Hem aşk, hem de parasal açıdan ortaya çıkan sürpriz fırsatlar, yabancılarla ortak çalışmalar ve aniden gelişen olaylar son derece dikkat çekici olacak. Bu ay sürpriz aşklar yaşanabilir. Gizli ilişkiler ortaya çıkabilir ve beklenmedik değişiklikler meydana gelebilir.

Gökyüzünün konumu özgürlük ihtiyacının artacağını işaret ediyor. 9-18 Ağustos arasındaki günlerde ani karışıklıkların ortaya çıkacağını, sistemi değiştirmeye zorlayan olayların meydana geleceğini söyleyebilirim. Özellikle 11 Ağustos günü astrolojik açıdan son derece gerilimli bir gün. Özgürlük ihtiyacı ile birlikte ortaya çıkan güvenlik ihtiyacının çatışmasından doğan büyük gerilim, bilinçaltının derinlerinde saklı duran gizli potansiyellerin harekete geçmesine neden olabilir.

Şimdiye kadar uygulanan yöntemlerin değişmesi için zorlayan olayların açığa çıkmasıyla birlikte eski değerlerin önem kazanması mümkün. Bir taraftan yenilik yapmak, öte yandan gelenekleri korumak arzusu içsel çatışmalara neden olacak. Hem aile içi çatışmalar, hem de kazanma arzusunun yaratacağı beklentilerden doğan gerilim, büyük değişimlerin ön hazırlığını oluşturan olayların meydana gelmesine neden olacak. Fakat gerilim ve öfke uyandıran olaylar aynı zamanda fırsatları da içinde barındırıyor. Yıkıcı etkiyi yapıcı biçime dönüştürmek ve yaratıcılığı ortaya çıkarmak mümkün.

11 Ağustos günü Merkür, 12’sinde ise Venüs Aslan burcuna geçiyor. Böylece ayın ikinci yarısı şan, şeref ve gösteriş arzusu ile birlikte çocuklar önem kazanacak.

İlişkiler önem kazanıyor

Uyum, ahenk ve ilişkilerin önem kazanacağı bir gün. Sevgi ihtiyacının artmasıyla birlikte ortaya çıkan karamsar duygular ilişkilere yansıyabilir. Tedbir ve güven ihtiyacından doğan istekler, ilişkilere zorluk getirebilir. Ancak sakin ve kararlı davranmak, gelişmeleri beklemek mümkün olacak. Sorunları fazla büyütmeden gözden geçirmek ve hesap yapmak için uygun bir gün.
Yazının Devamını Oku

Kitap: Düşler

28 Temmuz 2006
İlginç bir kitap. Kitabın yazarı Tülin Karabeyoğlu "Düşler" adlı kitabında kişiyi düşüncelerinden alıp başka düşüncelere yöneltiyor. "İm Yayın Tasarım"dan çıkan kitabın içinden bir bölümü aynen aktarıyorum:

Bir gün, zamanlar öncesinde bir gün; bilincim, henüz maddenin duvar taşlarıyla örülmeden önceki bir yaşamımda, ılık rüzgarların suyla oynaşım halini anımsıyorum. Rüzgarla sevişen, toprağı besleyen ve dünyanın her karışına uzanıp, atmosferden magmaya kadar dilediğince salınarak gönlünce coşan ben; düşlediğim düşümü nasıl da özgürce ve mutlu yaşıyordum...

Madde dediğimiz atomlaşım ve daha sonraki suyu oluşturan evrimleşim, beni hiç bağlamamış, çıplak ışık bedenimin tüm hafifliği ve özgür düşünsel yaratıcılığı kaybolmamıştı.

Şu bütünlük ne harikulade bir dengeydi. Tam düşündüğüm bir sırada, gözlerim; eski bir dostu, bunca uzun bir aradan tekrar görmenin sevinciyle yandı.

- Merhaba dedim.

- Merhaba Rüya! Şu bedenini terk edişinden bu yana, çevremde seni pek çok aradım. Nerelerde, ne yapıyorsun şimdi?

- Sorma Nilüfer, o günden bu yana ben çok değiştim. Şimdiyse geçmişime dalarak anılarımın rüzgarında kendime dönmeye çabalıyorum.

- Nasıl olur? Benim bildiğim sen, seni nasıl unutur?

- Sen, seni hiç unutmadın mı sanıyorsun? Şu anda konuştuğum sen, benim; ilk bilincimle yaşamımı paylaştığım ve de yarattığı imajineyle, beni en güzel bütünleyen Öz’lerden biri olarak karşımdasın. Ama sen de benim gibi zamanlara aktın. Ve şimdi ki bilincinle, kimbilir nerelerde nasıl bir yaşamı göğüslüyorsun. Hiç bu açıdan düşündün mü?

- Doğrusu anladığımdan emin değilim. Yani, şimdi karşımda Öz bedeninle duran sen; benim yaşadağım şu güzel gölün Öz’ü, Rüya değil misin?

- Evet Rüya’yım tabii. Ama zamana akıp binbir yaşam serüveninden sonra, tekrar aslını bulmaya çalışan ve herbirimizin yaptığı gibi sayısız bilinç boşluklarına düşe düşe Bütünlük Bilinci’mizden uzun süre ayrı kaldıktan sonra, tekrar O’na dönmeye çalışan ben. Kimbilir, sen de şu anda nerelerde kendini arıyorsun. Bunu düşünmelesin! Çağır onu! Bilincini çağır.

Sürprizlere hazır olun

Sürpriz gelişmelerin meydana geleceği bir gün. İlginç aşk maceraları ortaya çıkabilir, skandal aşklar yaşanabilir. Elektronik cihazlar ve haberleşme araçlarında ortaya çıkacak arızalar, sistemle ilgili değişiklik yapılması için zorlayacak. Sebebi anlaşılamayan sağlık sorunlarına karşılık tıp alanında ilginç buluşlar ortaya çıkabilir. Bilinçaltını derinden etkileyen olaylar, unutulmuş hatıraların uyanmasına neden olabilir ve düşünceler çok fazla derinleşebilir.
Yazının Devamını Oku