Yasemin Boran

Tepkilerinizi kontrol edin

30 Ocak 2007
Karşılaştığımız olaylara gösterdiğimiz tepkiler, hem zihinsel, hem de fiziksel olarak değişikliklere neden olabileceği gibi olayların akışını etkileyip değiştirebiliyor. Mesela bir iş yaparken karşılaştığınız bir kişi sizi öylesine ürkütebiliyor ki, yapacağınız işten vazgeçmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Saldırgan bir kişiyle karşılaştığımız zaman otomatik olarak saldırgan bir tavır içine giriveriyoruz. Üstelik, onun saldırısının ne derece etkili olacağını, bize zarar verip vermeyeceğini hiç düşünmeden tepki gösterebiliyoruz. Çeşitli zamanlarda ürküterek karşısındaki kişiyi sindirmeyi yöntem olarak benimsemiş kişilerle karşılaşırsınız. Şayet siz, tepkilerinizi kontrol etmeyi öğrenirseniz, bu kişilerin sizin üzerinizde etki yaratması mümkün olmayacağı gibi enerjinizi de çalmasına izin vermemiş olacaksınız. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman zihninizin içinde bir çember çizin. Bu daire sadece sizi çepeçevre sarsın ve karşınızdaki kişi bu çemberin dışında kalsın. Sonra sakin bir biçimde karşınızdaki kişiye bakın. Saldırıları bu çemberin içine kadar giriyor mu? Genellikle serinkanlı bir tutum içinde karşınızdaki kişiye baktığınız andan itibaren onun etkisinin size zarar vermediğini göreceksiniz. Ve saldırılarına saldırıyla karşılık vermediğiniz zaman tepkilerinizi kontrol etmeye başladığınızın farkına varacaksınız.

Genellikle bu tip ürkütme eylemleri önce zayıf gösterilerinden ibarettir. Böyle bir gösteri karşısında kayıtsız kalırsanız saldırıların oluşturduğunuz çembere ulaşana kadar eridiğini görürsünüz. Tabii bu sırada karşınızdaki kişinin niyeti cidden size zarar vermek olabilir. Bu durumda sizin çemberinize girmeye başladığını anlarsınız. Ancak, daha önce tepkilerinizi kontrol altına aldığınız için bu kez ne yapacağınızı bilirsiniz.

Ya geri çekilirsiniz, ya da saldırıya geçersiniz. Başa çıkabileceğiniz bir durumsa tepkilerinizi önceden kontrol altına almış olduğunuz için bunu karşılamak kolay olacaktır. Fakat, başa çıkamayacağınız bir durumsa, o zaman da zarar görmeden geri çekilmeyi başarabilirsiniz. Çünkü, tepkilerinizi kontrol altığınız için tam zamanında geri çekilmiş olacaksınız. Tepkilerini kontrol altına almayı başaramamış olan bir kişinin böyle bir durumda zarar görmeden işin içinden sıyrılması çok zordur.

Duygular derinleşiyor

Bugün güzel duygular uyanıyor. Anne, çocuk arasındaki ilişkilerin derinleşeceğini işaret eden gökyüzünün konumu korumak için kuvvetli arzuların açığa çıkacağını gösteriyor. Bu arada projelerin uygulanması için baskı yaratan olaylar alışkanlıkların değişmesi için zorlayabilir. Grup içinde fikir çatışmaları olabileceği gibi alınmış kararların değişmesi için farklı görüşler ortaya çıkabilir. Meydana gelen olaylar hayat görüşü ve yaşam felsefesinin ilginç bir biçimde değişmesine neden olacak.
Yazının Devamını Oku

Astroloji ve moda

29 Ocak 2007
Geçenlerde vitrinlere bakıyordum ve birden geçmişte vitrinlerin nasıl olduğunu hatırladım. Kıyafetler, ayakkabılar, çanta ve aksesuvarların nasıl bambaşka olabildiğini, çok daha cesur ve renkli olduğunu düşünürken moda ile astroloji arasında müthiş bir ilişki olduğunu tespit ettim.

Bu fikir beni aniden heyecanlandırdı ve daha derin düşünmeye başladım. Hazır Merkür de yavaşlamış ve düşüncelerim daha da belirginleşmişken Uranüs’ün yaratıcılığını ortaya çıkarmanın tam zamanıydı! Ve ben de zihinsel akışa kendimi bıraktım. Bu sırada öyle ilginç formüller zihnimin içinde canlandı ki, moda ile astroloji arasındaki ilişkiyi anlamış oldum.

Sonra 2000 yılına girdiğimiz günü hatırladım. Hemen herkesin 2000 yılının ilk gününe gözlerini açtıkları zaman her şeyin değişmiş olmasını bekledikleri ve hayal kırıklığı yaşadıkları o gün, sanki akşamdan sabaha uyanıp sihirli bir el dokunmuşçasına bambaşka bir mekana uyanacakları duygusu içinde oldukları o günü hatırladım. Değişen bir şey yoktu ve 2000’in heyecanı bir anda sönüvermişti.

Fakat o zamandan bugüne zihninizin içinde hızlı bir zaman yolculuğu yapmayı başaracak olursanız, o heyecanı yakalayabilirsiniz. En azından benim içimde aniden uyanan heyecanının bir benzerini duyabilirsiniz.

İnsan içinde yaşadığı havanın yavaşça değişimini pek algılayamıyor. Aniden meydana gelen değişikliği o sırada hissetse bile çok hızlı uyum sağlıyor ve sanki hiçbir şey değişmemiş gibi yaşamaya devam ediyor. Mesela evinizin içinde aniden ortaya çıkan değişik bir koku duyduğunuz zaman hemen bu kokunun kaynağını aramaya başlıyorsunuz, sonra unutuyorsunuz ve koku yavaş yavaş çoğalsa bile siz alışmış olduğunuz için artık farkında olmuyorsunuz ve o kokuyla yaşamaya devam ediyorsunuz. Taa ki, dışarı çıkıp eve tekrar geri döndüğünüzde kapıyı açıp kokuyla karşılaşıncaya kadar...

Hepimiz aynı duygu ve düşünceyi paylaşıyoruz. Birbirimizi etkiliyor ve değişiyoruz. Fakat bu değişimin farkında olamıyoruz. Bize değişikliği hatırlatacak belgelere ihtiyacımız var. Geçmiş ve şimdi arasındaki farkı ortaya koyacak en değerli belgeler ise sanat eserleri. Ve dönemin çizgilerini, tarzını ve anlayışını yansıtan moda...

Astroloji, dönemleri tarif ederken moda, o dönemin görünür bir biçimde yansımasını sağlıyor. Bu demektir ki, gelecek dönemin modasını astrolojik işaretleri değerlendirerek tahmin edebilmek mümkün olabilecek.

Düşünceler derinleşecek

Geri gitmeye hazırlanan Merkür’ün hızı azaldı. Balık Burcunun 26 derecesinde durmuş gibi görünen Merkür, iletişim ve haberleşmelerin istenilenden daha ağır olacağına işaret ediyor. Aklı sembolize eden Merkür’ün gökyüzündeki bu görünümü, düşüncelerin belirli bir noktaya takılı kalacağını ve zihinsel faaliyetin derinleşeceğini gösteriyor. Böyle bir dönemde yeni kararlar almak pek sağlıklı olmayabilir. Zaten derinleşen düşüncelerin ortaya konulabilmesi de pek kolay olmayacak.
Yazının Devamını Oku

Anadolu’nun dayanılmaz cazibesi

26 Ocak 2007
Anlamaya, görmeye ve bilmeye yönelik dikkatinizi yükseltin. Daha fazlasını görmek için bulunduğunuz yerden dışarı çıkın. Şayet çıkamıyorsanız zihninizle uzanın ve yaşadığınız toprakları Doğudan Batıya, Kuzeyden Güneyse dağ bayır dolaşın. Kentleri, ormanları, dereleri, gölleri, deniz kıyılarını ve kıyılar boyunca uzanan sahilleri, dik yamaçları, dağ köylerinden uçsuz bucaksız uzanan ovaları teker teker dolaşın. Böyle bir tur için vakit ve de nakit yeterli değilse zihin gözünüzle görmeye çalışın.

Bitki ve hayvan çeşitliliğinin zenginliği karşısında hayran kalacağınız bu topraklar üzerinde genetik çeşitliliği ile güler yüzlü, sıcak ve genç enerjisiyle sizi sarıp sarmalayan böylesine kültürel zenginliğe sahip daha başka bir ülke olmadığını anlayıncaya kadar dolaşın. Toprak üstü zenginlikleriyle bütünleşen toprak altı zenginlikleri ve haberdar olmadığımız daha başka özellikleriyle üstünde yaşadığımız Anadolu topraklarının davetkar çekimi karşısında bütün dünyanın dikkatini çektiğimizi bilerek yaşamalıyız.

Şimdi bilmek ve anlamak zamanı geldi. Astrolojik işaretler bilgi çağının geldiğini gösteriyor. Bilgi ise, bulunduğumuz yerde gizli. Bu bilgiyi ortaya çıkaracak olan ise, içinde yaşayanlardır. Ve biz çok şanslıyız. Fakat şansımızın henüz farkında değiliz. Şimdi uyanma zamanı geldi. Uyanışın sarsıntısı rahatsız edebilir fakat tepki göstermek yerine gözlerimizi açıp anlamaya çalışmalıyız. Ve ne kadar şanslı olduğumuzu anlamak için yaşadığımız yerin önemini kavramalıyız. Binlerce yıllık geçmişi olan bu topraklara gömülü bilginin uyanmasıyla birlikte atalarımızdan miras kalan zenginliğin farkına varmak ve sahip çıkmak için anlamak gerekiyor.

Bütün dinlerin, mezheplerin, kültürlerin kaynaştığı bu toprakların zenginliği bu karışımda yatıyor. Ve biz bu olağanüstü karışımın doğal sonuçları olan Anadolu’nun çocuklarıyız. Ve şimdi kendimize değer vermek için bilmek ve anlamak zorundayız. Çünkü şimdi bilmek zamanı geldi. Değerimizi bilmek ve bunun önemini kavramak için dikkatimizi kendimize yöneltmeliyiz. Kendi içimizdeki karmaşayı dindirmenin biricik yolu değer vermeyi bilmektir. Değer verdiğiniz zaman seversiniz. Ve sevginin ışığı her türlü çirkinliği yok edecek kadar parlaktır.

Güçlü arzular yükseliyor

Astrolojik işaretler ilginç bir gün olacağını gösteriyor. Boğa burcunda ilerleyen Ay, Uranüs’ü harekete geçiriyor ve özgür duygular uyanıyor. Özgürlükle birlikte ortaya çıkan yaratıcılık ilginç keşiflerin açığa çıkacağını gösteriyor. Hayal gücünü sembolize eden Neptün’ü Merkür tetiklerken Venüs de Pluto’nu harekete geçiriyor. Öğrenilmek istenilen bilgilere kolay ulaşılacağını işaret eden gökyüzünün konumu duygu ve düşüncelerin tamamen değişeceğini gösteriyor. Hem aşk, hem de finans alanında güçlü arzular yükselecek.
Yazının Devamını Oku

Bilgiye ulaşmanın yolu

25 Ocak 2007
Bilgi, hayatın içinde saklı. Farkında olsak da olmasak da, anlasak da anlamasak da doğduğumuz andan itibaren sürekli öğreniyoruz. Bazen kulaklarımızı, bazen gözlerimizi kullanıyoruz. Bazen öğrendiğimizin farkında olmuyoruz ve tam da gerekli olduğu bir anda öğrendiğimiz bilgiyi ortaya çıkarıp kullanıveriyoruz. Ve bu duruma kendimiz de şaşıp kalıyoruz. "İyi ama, ben bunu nasıl yaptım, bilmiyordum ki" diyoruz. Bilmediğimizi sandığımız bilgiyi edindiğimiz sırada dikkatimiz kimbilir nerelerde nelerle meşguldü de, hiç ehemmiyet vermeyip bilincimizin derinliklerine gömülmüş.

Bilgilenmenin pek çok yolu var. Doğal ortam en gerçek bilgileri saf halde sunuyor. Bilgiye ulaşmanın bir diğer yolu ve de en kestirmesi bir bilene sormak. Tabii bu durumda birkaç önemli sorun karşımıza çıkıyor. Birincisi, bildiğini sandığımız kişi gerçekten biliyor mu? Diyelim ki, aradık araştırdık ve gerçekten bir bilenle karşılaştık. Fakat, iş bununla bitmiyor. Ne soracağımızı bilmemiz de gerekiyor. Yani giderek iş, arapsaçına dönüyor. İyisi mi, çevremize danışmak, konuşmak... Yani iletişim kurmak... Hem de herkesle.

Konuştuğumuz kişinin sözü edilen türde bir ’bilir kişi’ olması gerekmiyor. Çünkü, herkesin yaşadığı sürece karşılaştığı pek çok tecrübe ve çok çeşitli bilgiler var. Yeter ki, siz bu bilgileri ondan almayı başarın. Tabii bunun için de iletişim şart.

İletişim kurmanın temel prensibi de ’konuşmak ve dinlemek’. İçten, sıcak ve demek istediklerinizi dolandırmadan anlatmak, iyi bir iletişim kurmak için birinci kural. İkinci ve aynı derecede önemli diğer kural ise, dinlemek.

Bütün dikkatinizle, yüreğinizle, hücrelerinizle dinlemeyi başardığınız zaman, gerçekten bilgilenmeye başlarsınız. Karşınızdaki kişinin doğru, yanlış ya da eksik anlatmasının hiç önemi yok. Şayet önerdiğim gibi dinleyecek olursanız, anlatılanın doğru olup olmadığının da ayırdına varırsınız. Ve bundan sonra ikinci aşama gelir, ihtiyacınız olan bilginin ne olduğunu anlamaya başlarsınız. Yani bir bilene soracağınız soruyu bilirsiniz. Daha doğrusu, bilmeyi istemeye başlarsınız. İstemeyi öğrenmeye başlarsınız.

Zaten bir kez istemeyi öğrendikten sonra, ne isteyeceğinizi, nasıl isteyeceğinizi bilir ve istediğiniz bilgiye adım adım yaklaşırsınız. Tabii sonunda da istediğinizi alırsınız.

Yeni aşklar kapıda

Venüs, Satürn’ü tetikliyor ve sabah saatlerinde Koç Burcu’nda ilerleyen Ay, bu etkinin açığa çıkacağını işaret ediyor. Duyguların derinleşeceğini işaret eden gökyüzünün konumu, isteklerin gerçekleşmesi için zorlayacak. Özellikle otorite ve gücün baskısı, derinlerde gömülü olan duyguların, gizli isteklerin açığa çıkmasına ve isteklerin belirgin olmasına yardımcı olacak. Hem aşk hem de finans açısından yeni başlangıçların yapılması mümkün. Öğleden sonra Ay, Boğa Burcu’na giriyor ve günün ilerleyen saatlerinde Mars’ı harekete geçirecek.
Yazının Devamını Oku

Mektuplar

24 Ocak 2007
RUMUZ: Mert-DENİZLİ Yükselen burcunuz Yay. Ve burada bulunan Neptün, Venüs ile yumuşak bir etkileşim içinde bulunuyor. Ayrıca Venüs de Ay ile etkileşiyor. Ve bu durum size güçlü bir sanat yeteneği veriyor. Hayal gücünü yaratıcılığa dönüştürebilirsiniz. Fakat dikkatinizi gerçeklere yöneltecek olursanız çok başarılı olmanız ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz mümkün. Özellikle hayal gücü gerektiren alanlarda başarılı olabilirsiniz. Üstelik Ay, Aslan burcundayken doğmuşsunuz. Satürn, Ay ile yumuşak bir açı oluşturuyor. Bu da duygularınızı disipline ediyor. Bu sene tarzınızı ve duygularınızı değiştirecek ve isteklerinizi gerçekleştirmeyi başaracaksınız. Üstelik Güneş gökyüzü tepe noktasındayken doğmuşsunuz. Bu durum, kendinizi yükselteceğinizi işaret ediyor. Genel olarak yüksek potansiyellerle donanmış bir doğum haritası. Ancak, yeteneklerinizi açığa çıkarmayı başarabilirseniz, bu potansiyellerinizi kullanabilirsiniz. Üstelik bu sene sizin için fırsatlar yılı. Şansınızı kullanmayı başarabilirseniz, geleceğe yönelik önemli çıkışlar yapabilirsiniz. Bu yıl gireceğiniz sınavları kazanma potansiyeliniz hayli yüksek.

RUMUZ: İnci-ANTALYA

Yükselen burcunuz Aslan. Yani burcunuz ile yükselen burcunuz aynı. Güneş çok güçlü konumda ve güçlü etkiler alıyor. Sizin ciddi sağlık sorunlarınız olmaz. Çünkü, bünyeniz çok kuvvetli. Fakat geçen seneden bu yana dikkatinizi kendinize yöneltmiş ve çok fazla baskı hissetmiş olmalısınız. Bunun sonucunda bazı sağlık sorunları çıkabilir. Özellikle cilt ve saçlarınızla ilgili sorunlar olabilir. Fakat bu sene baskı duygusundan sıyrılacak ve kendinizle ilgili yapmak istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirmeyi başaracaksınız. Çünkü şansınız yükseliyor ve iyi duygular içine giriyorsunuz. Bu ay kafanız karışık olsa bile her türlü karışıklığın üstesinden gelmeyi başaracaksınız. Çünkü doğum haritanızda Ay, Balık burcunda duruyor ve geçiş yapan Uranüs’ten etki alıyor. Son derece ilginç çözümler üretebilirsiniz ve dikkat çekici yenilikler yapabilirsiniz. Aynı zamanda aşk potansiyelin de uyanmış. Beklenmedik bir biçimde aşık olacağınız kişiyle karşılaşabilir ve ani bir aşk macerasına atılabilirsiniz. Üstelik bu macera ciddi boyutlar kazanacak ve bu sene evlenmeye karar vereceksiniz. Ay, Balık burcundayken doğmuşsunuz. Aldığı etkiler ise duyarlılığınızı arttırıyor. Hayal gücü ve sezgilerinizi Sinema-TV, mimari ve benzeri alanlarda başarı şansınız yüksek.

Duygular değişecek

Yeni başlangıçları sembolize eden Koç burcunda ilerleyen Ay, öğle saatlerinde Merkür’ü harekete geçirecek. Fikir akışının rahat olacağını ve iletişim alanında yeniliklerin yapılacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu ekip çalışmalarının başarılı olacağını ve büyük organizasyonlar yapılabileceğini gösteriyor. Bugün Venüs, Satürn’ü tetikliyor ve duygusal baskı yaratan olayların açığa çıkabileceğini gösteriyor. Özellikle aşk, sanat ve hayal gücü gerektiren alanlarda baskı yaratan ve zorlayan durumlar meydana gelebilir ve duygular tamamen değişebilir.
Yazının Devamını Oku

Kova Burcu insanları

23 Ocak 2007
Her şeyi anlamaya, bilmeye ve öğrendikten sonra değiştiren ve yenilikçi özellikleriyle tanınan Kova insanlarının zamanı başlamış bulunuyor. Kova Burcu’nun devrimci özelliklerinin açığa çıktığı bu dönem evrensel konular önem kazanacak ve ilginç keşifler ortaya çıkacak.

Zaman ve mekanın ötesine geçen, zamanda yolculuk yapanların burcu olan Kova özelliklerinin açığa çıktığı bu devre içinde meydana gelen olaylar Kova Burcu tiplerinin kendilerini de keşfetmelerini sağlayabilir. Zaten Kovaların varlık nedeni, öğrenmek ve değiştirmek olduğu için daima keşfedecek yeni bir alan bulmakta zorluk çekmezler. Ve keşfettikleri her yeni şey, kendilerini de keşfetmelerine yardımcı olur.

Bulundukları yerde ne varsa her şeyi derinlemesine öğrenmek için kuvvetli bir arzuya sahip olan Kovalar öğreninceye kadar kararlı bir şekilde bulundukları yerde kalır ve sonra öğrenilecek yeni yerleri keşfe çıkarlar. Ve onun bu özelliği diğer insanlar tarafından anlaşılmaz olmasına neden olur.

Kovalar için tek bir hedef vardır ve hedefe ulaştıktan sonra artık burayı öğrendiği için başka bir hedefe yönelir. Hedefe ulaşana kadar son derece kararlı çalışır. Ulaştıktan sonra başka bir hedefin peşinde koşmaya başlar. Onların bu halini maymun iştahlılıkla karıştırmamak gerek. Çünkü bir Kova kesinlikle geçici hevesler peşinde değildir. O sadece gerçekten öğrenmek ve bilmek ister. İşte bu nedenle yaşantılarının hemen bütün alanlarında bulundukları yeri, işi veya konumu değiştirir. Kariyerinin en üst noktasındayken işini bırakanlara en fazla Kova tiplerinde rastlanır. Ve hatta aşkları bile aşık oldukları kişiyi tanıyıncaya kadar sürebilir. Şayet bir Kova’ya aşıksanız gizemli kalmaya özen gösterin ve sizi tamamen çözmesine izin vermeyin. Onu şaşırtmaya devam ettiğiniz sürece size olan aşkı ve ilgisi devam edecektir.

Bu sene Kovalar kendi potansiyel yeteneklerini ortaya koyacakları fırsatlarla karşılaşacak ve kendilerini değiştirmeyi başaracaklar. Evlilik, ortaklık ve yeni girişimler açısından bu sene Kovalar için son derece verimli geçecek.

Bugün biraz sabırlı olun

Bilinçaltını derinden etkileyen ve değişime zorlayan olayların yarattığı farklı duygular açığa çıkabilir. Bitmesi gereken işler veya sonuç bekleyen konular sabah saatlerinde gerilim uyandıracak ancak öğle saatlerinden itibaren duygular değişecek ve harekete geçmek için kuvvetli arzular uyanacak. Güç ve başarı elde etmek için bugün sabırlı olmak gerekiyor. Öğleden sonra yeni başlangıçlar yapmak için uygun ancak girişimde bulunmak için acele etmemek ve güç gösterilerinde bulunmaktan kaçınmak, başarı şansını artıracak.
Yazının Devamını Oku

Sevgiyi uyandırma zamanı

22 Ocak 2007
Derinlere gömülü sevginin uyanması gereken bir dönem olduğunu belirtiyorum uzun zamandır. Hatta bu köşede yazılarıma başladığım günden bu yana en önemli duygunun sevgi olduğunu, seviyorum demekle gerçekten sevmenin ne demek olduğunu belirtmeye çalışıyorum. Sevgisizlik; yok edici ve yıkıcı bir durum yaratırken, sevgi; yaratıcı ve var edici özelliği ile tam karşımızda duruyor. Ve bu hal beni derinden etkiliyor. Ve benim gibi derinden etkilenenler olduğunu biliyorum. Ve bu bilgi, değişim zamanının geldiğini işaret ediyor. Sevgisizliğin oluşturacağı şiddetli sonuçları anlamak için çok büyük bir düşünce ve hayal gücüne gerek yok. Karşımızda duran gerçekler, sevgisizliğin sonuçlarını gözler önüne seriyor. Sevgi ve sevgisizlik sınırında dolaştığımız çok önemli bir süreç içinde bulunuyoruz. Tek bir adım ile her şeyi değişebilir. Adımımızı sevgiye doğru atacak olursak başka gerçekler yaşayacağız, sevgisizliğe doğru dönersek başka gerçekler yaşayacağız. Müthiş bir dönüm noktası ve bunun belirleyicisi olan biziz. Sevginin yaratıcı gücünü açığa çıkarmak için sevgiyi içimizde uyandırmamız gerekiyor. "Ne olursan ol gel" diyen Mevlana’nın sevgisini ortaya koyduğu gibi sevgimizi açığa çıkarmamız gerekiyor. Zaten içinizdeki sevgi uyandığı zaman güzel, çirkin ayırmazsın. Irk, din, dil, mezhep, cinsiyet farkı gözetmezsin ve sevgiyle bakarsın. Sevginin uyandırdığı hoşgörü ve anlayış kişinin hem kendisini, hem de kendisinin dışındaki her şeyi anlayabilecek duruma gelmesini sağlar. Kendinizi anlar ve anlayış gösterirsiniz. Sonra bulunduğunuz yeri ve dünyayı anlamaya başlarsınız.

Anlayışın ışığı içinde uyanır ve her türlü sorunu çözebilecek hale gelirsiniz. Nefret, şiddeti ve beraberinde yıkımı getirir. Fakat sevgi, aşk ve yaratıcılığı uyandırarak kendinizi yeni baştan yaratmanızı sağlar. İşte şimdi gerçekten içimizdeki sevgiyi uyandırmak için en fazla gayret göstermemiz gereken bir vakit geldi. Kendimizi yeniden yaratmak, yenilenmek ve doğmak için, yeniden doğumumuzu gerçekleştirmek için içimizdeki sevgiyi uyandırmalıyız.

Sürprizler yaşanacak

Olayların yarattığı düşüncelerin büyüdüğü bir dönem. Sistem ve uygulamalara yönelik hemen bütün fikirlerin mercek altına alınıp inceleneceğini işaret eden gökyüzünün konumu aynı zamanda yargı organlarının önem kazanacağını işaret ediyor. Yasalar gözden geçirilebilir ve şimdiye kadar üstü örtülmüş veya unutulmuş olaylar gündeme gelebilir. Sürpriz değişiklikler son derece dikkat çekici ve etkileyici olacak. Öğlene doğru meydana gelen olaylar duyguların aniden değişmesine neden olabilir ve bilinmeyen gerçekler ortaya çıkabilir.
Yazının Devamını Oku

Aşk bir hata mı (2)

19 Ocak 2007
Kişi için aşık olmak öylesine kuvvetli bir değiştirici etki meydana getirir ki, bu durumu tıpkı milat gibi aşktan önce ve aşık olduktan sonra şeklinde tarif etmek gerekir. Artık kişi aşık olmadan önceki düşünce ve değerlendirmeleri ile ne kendisine ne de yaşadıklarına bakamaz. Bu nedenle de anlayamaz. Aşk deneyiminden sonra yaşadıklarıyla ilgili anlatacakları, sadece aşk halinin tecrübeleriyle aktarılacaktır.

Yani bambaşka olacaktır. Bu durumda aşk halinin yarattığı dayanılmaz geçişin inceliklerini aktarabilmesi imkansızdır. Sadece kendisinde bıraktığı izlenim, dışardan da görülen bir başkalık olacaktır, o kadar. Evet, o artık başka biridir. Aşk halini yaşarken kendisini kaptırıp koyuvermesini hata olarak niteleyebilir ve o zaman ızdırabı iki katına çıkar. Çünkü, bir tarafı değişmek istememektedir. Alıştığı, bildiği kendisi olmak için çırpınmaktadır. Fakat artık mümkün değildir. İçine balıklama atladığı akıntının baş döndürücü hızıyla kendinden geçmiştir. Bu kendinden geçiş öylesine mucizevi bir haz ve öylesine alternatifsiz bir nimettir ki, aklını ele geçirmiştir.

Zaten "Yaşamak" denilen şey de budur! "Akıl" yaşamanıza izin vermez. Tabii haz duymanıza, hayatın kendisiyle bütünleşmenize de izin vermez. Ama akıl olmadan da olmaz. Akıl olmadan "Yaşayacaklarınız" da olamaz. Çünkü yaşayacaklarınızı belirleyen akıldır. Aşık olacağınız kişiyle karşılaşmanızı sağlayan akıldır. Fakat aşkla karşılaştıktan aklınızı yitirmediğiniz zaman yaşayamazsınız. Yaşamadığınız zaman da buğday ambarında saman olursunuz. Halbuki buğday ambarından seçilmiş tohumluk! olmak da var. Seçim sizin. Bu durum tıpkı mistiklerin tanrıya ulaşmak için önerdikleri tarife benziyor.

Onlar şöyle diyor; "Tanrı kapısını bulmak için akıl gerek fakat bu kapıdan geçip Tanrıya ulaşabilmek için de aklı yitirmek gerek." Aşk, tanrıyla buluşmak ile eş değer bir durum. Sanırım mistiklerin tanrıya ulaşma yolu olarak kişinin bir insana aşık olması gerektiğini söylerken bunu kastediyorlar.

Fakat bu hal öylesine müthiş ve yakıcı bir hal ki, bu hale gelmek için öncesinde büyük bir hazırlık gerekiyor. Tıpkı denize girmeden önce yapılan hazırlıklar gibi.

Evrensel anlayış yükseliyor

Heyecan verici gelişmelerin meydana geldiği bir dönem. Radikal değişikliklere zorlayan durumlar olabilir fakat başarılı olmak için düşünce ve isteklerin değişmesi mümkün olacak. Öğlene doğru Ay Kova burcuna geçiyor. Evrensel anlayışın yükseleceğini ve büyük toplulukların kendini göstereceğini işaret eden gökyüzünün konumu vakıf ve yardım kuruluşlarının özellikle gençlik ve çocuklarla ilgili çalışmaların hızlanacağını gösteriyor. Bugün hem aşk, hem de parasal konulara yönelik olumlu duygular açığa çıkacak.
Yazının Devamını Oku