Gamze Cizreli Hürriyet'de

ANKARA Hürriyet'in Başkent'te 550 bin okura ulaşan haber ailesi, yeni dönemde yeni katılımlarla güçleniyor.

Haberin Devamı

Artık yazar ailemizde, Ferzane Zenan, Haldun Armağan, Nusret Cömert'in ardından Gamze Cizreli de yer alacak.

Cizreli herkesin tanıdığı bir isim, ötesi bir marka...

Arjantin Caddesi, "Arjantin" de, "cadde" de değilken Cafemiz'i açtı.

Ve "kafe kültürü"nün, bambaşka bir "stil"in ilk halkasını yarattı.

Kuki House, Quick China ve Big Chefs de onun imzasını taşıyor, "stil"ini yansıtıyor.

Ve bunların hepsini Ankara'da yarattı/yaşattı.

Ama Türkiye'ye marka oldu.

Yarattığı markalar, her zaman Hürriyet'in özel jürisinin Türkiye düzeyinde belirlediği "en iyi 10'lar" arasında yer aldı.

Bundandır, "Ankara büyücüsü" diye anılması...

Cizreli kendi okulunda, ODTÜ'de İşletme öğrencilerine girişimcilik dersi de veriyor.

Haberin Devamı

Yani çoğaltıyor stilini...

Trendsetter kimliğinin puzzle'ı, tablosu, cemiyet hayatı, diplomatik çevreler ve moda ile eklemlenerek tamamlanıyor.

Ve o tablodaki kadın, kafenin önünden geçen simitçi amcayı çağırıyor, konuklarına taze simit dağıttırıyor.

* * *

Cizreli Ankara Hürriyet'te her hafta "Mod'ankara" köşesinde modadan cemiyete, defilelerden müzelere, açılışlardan seçkin davetlere, dünyanın/kentin/zamanın trendlerine kadar geniş bir yelpazede yazacak.

Deyim yerindeyse, "stil avcısı" olacak zamanın/mekanın, kentin/kentlinin...

* * *

Cizreli hakkında, bir "asansör konuşması" cürmünde aktardığım kısa bilgiler, bana yıllar önce izlediğim bir filmi hatırlattı.

Marco Ferreri'nin "Tales of Ordinary Madness (Sıradan Çılgınlık Öyküleri)" filmini...

Ve o filmde Charles Bukowski'den mülhem bir konuşmayı:

"Hiç denenmemiş şeyleri yapmak, -üstelik stille yapmaya çalışmak- tehlikelidir.

Tehlikeli şeyleri stille yapmak ise sanattır..."

Hoşgeldi ailemize.

Yazarın Tüm Yazıları