Paylaş
BODRUM’a helal olsun.. Güzel şeyler oluyor..
“Gümüşlük Klasik ve Caz Günleri” kapsamında düzenlenen konserler büyük keyif ve bilinç vererek devam ediyor. Emin Fındıkoğlu Quartet, Gümüşlük Avami’de geçenlerde Bodrumlu cazseverlere nefis bir gece yaşattı.
Vokallerde Meltem Ünel’in yer aldığı dörtlüde yılların caz piyanisti Emin Fındıkoğlu’na davulda Monika Bulanda, kontrbasta Derya Davulcu eşlik etti. Genç solist Meltem Ünel’in çevresinde oluşan yepyeni topluluk olarak cazseverlerin karşısına çıkan dörtlü, Nina Simone’dan Paul Simon’a uzanan caz standartları, Latin melodiler, Fransızca şarkılar ve Karayip esintilerine yer verdi.
Dün akşam ise Gümüşlük Eklesia’da, Francesko Libetta’nın piyano resitali izlendi ve ayakta alkışlandı.
Gelecek konser programı ise şöyle:
12 Şubat’ta Avami Gümüşlük’te Sibel Köse Quartet, 26 Şubat’ta Eren Levendoğlu (piyano), 12 Mart’ta Avami Gümüşlük’te Ayşe Gencer Quartet, 26 Mart’ta Stefan Milenkovich (keman)-İbrahim Yazıcı (piyano), 16 Nisan’da Avami Gümüşlük’te Sarp Maden Quartet, 7 Mayıs’ta Maksym Kulabukhov (piyano), 14 Mayıs’ta Avami Gümüşlük’te Bora Çeliker Trio, 22 Mayıs’ta Cihat Aşkın (keman)-Eren Levendoğlu (piyano)..
“Avami”, Gümüşlük’teki sevimli bir kafe-bardır. Yöneticileri Cavidan Kozlu, Cem Türksavaş ve Mehmet Türksavaş’ı kutluyorum. (Konserler için iletişim: Eklesia- 0 507.349 59 68 – 0 508.418 03 73)
Semt büyükleri
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, güzel bir uygulama başlattı. Semtlerin yaşlılarıyla buluşuyor ve bunu geleneksel hale getirmeye çalışıyor. Bayıldım doğrusu, keşke ben de yanında olsam ve Bodrum büyüklerini dinlesem. Tam 30 yıl önce süngerci Ali Cengiz ve arkadaşlarıyla yine Paluko’nun oğlu ile Bodrum kahvelerinde yaptığım söyleşilerin bantlarını zaman zaman çıkarır, dinlerim, her anlattıkları masal gibi şeylerdi. Bodrum bir hazinedir..
Mehmet Kocadon, Kumbahçe büyükleri ile Velioğlu Restoran’da buluştu. Babasının Kumbahçelilerin çok yakından tanıdığı “Bizim Şerif“ olduğunu söyleyen Kocadon, özellikle Kumbahçeli Mazlum Esin, Ali Diken, Serdar Uyguner’in anlattıklarından etkilendi ve büyük keyif aldı. Geceye çaldığı cümbüşle renk katan İsmet Cengiz’i ise herkes alkışladı. Semt buluşmaları devam etmeli.
Başkana önerilerim
• Gümüşlük’ten kıvılcımlanan klasik ve caz etkinlikleri, tüm Bodrum’a yayılmalı.. Örneğin bir hafta veya ay boyunca Bodrum’un her yerinde caz veya klasik yaşanmalı.. Bodrum, klasik müziğin ve cazın kalesi olmalı. Çağırın lütfen Eren Levendoğlu’nu, size büyük bir proje hazırlasın.
• Semt kahvelerinde yaşlılarla buluşma hızla devam etmeli. Ama konuşmaları ve görüntüleri kaydedin.. Yaşlıların Bodrum hatıraları derhal bir kitap ve belgesel haline getirilmeli.
• Onursal Hemşehri Bülent Akkurt’a, Bodrum hatıraları yazdırılmalı ve derhal bastırılmalı..
• “Dünya Deve Güreşleri Olimpiyatları”, Bodrum’a yakışır.. Deve güreşleri ile ilgili belgesel film hazırlatılmalı.
Bülent Akkurt
37 yıldır Bodrum’da yaşayan ve bu şehre değerli katkılar sağlayan kadim dostumuz 85 yaşındaki Bülent Akkurt’un “Bodrum Onursal Hemşehrisi” ilan edilmesini sevinçle karşıladım, bu ülkemizin değerli kültür adamını candan kutluyorum.
Yazar, yayıncı, kültür adamı Bülent Akkurt’tun bir zamanlar yayınladığı “Çağdaş” isimli nitelikli dergide yazılar yazardım. Akkurt’un sıcacık dostluğundan ve beyefendi kimliğinden çok etkilendim. Her zaman edebiyat ve kültür konuları içinde bir şeyler verebilmek ve yaratabilmek için koşuşma içinde izlediğim Bülent Akkurt, Bodrum’a çok yakışmaktadır. Hemşehrilik ödülü de, Bülent Akkurt’a çok yakıştı. Eşinle birlikte hep mutlu ve sağlıklı ol, sevgili büyüğüm..
Paylaş