Paylaş
Gösteri medyada geniş şekilde yer aldı sayılır. Çünkü görsel malzemesi ‘parlak’tı... Dini propagandası da ağırlıklıydı; evet Anadolu bir kez daha fethedildi!
AKP, Osmanlı, Selçuklu derken, galiba Orta Asya Türklüğüne kadar gidecek artık.CHP İstanbul Milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu, bu konuda Bakan Suat Kılıç’a ilginç sorular yöneltti.
“Bu kutlama muhafazakâr gençlik yetiştirme amacıyla mı gerçekleştirilmiştir? Yoksa yeni harcamalara yenilerini eklemek amacıyla mı yapılmıştır? Proje kim tarafından finanse edilmiştir, ne kadar ödenek harcanmıştır. Kutlama kapsamında yurtdışından getirilen 71 kıl çadıra ne kadar ödenmiştir? Kutlama için Ankara’dan kaç gazeteci uçakla bölgeye götürülmüştür? 3 gün boyunca hangi illerde, hangi otellerde kalınmıştır? Beraberinizde götürdüğünüz kişilerin masrafları kimler tarafından karşılanmıştır?”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin günlüğü dolarla hesaplanan billbord’larına ne kadar ilan ve reklam verilmiştir? Bu reklam ve afişlerdeki Alparslan’ı kim canlandırmıştır? Hangi reklam şirketiyle anlaşma yapılmış ve ne kadar ödeme yapılmıştır. Gençleri getiren turizm şirketi sahibinin AKP teşkilatındaki görevi nedir? Bu etkinlik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gölgelemek için alternatif bir kutlama mıdır?”
Üretici ağlıyor Trakya Birlik susuyor
‘İKTİDAR korkusu’, Trakya Birlik’i korkutmuş, hem de nasıl, “çiftli perişan” diyemeyecek duruma sokmuş.
Hasat başladı; ayçiçeği fiyatları hâlâ belli değil. Geçen yıl 1.4-1.5 liraya satılan ayçiçeğinin fiyatı şimdiden 1 liraya, hatta altına kadar düştü. AKP’nin hiçbir örgütü veya yöneticisi sesini çıkaramıyor.
İlginçtir... Hiçbir dönemde görülmeyen bir süreç yaşanıyor.
Geçenlerde Keşan’da ‘Emeğin İçin Diren çiftçi’ başlıklı bir miting yapıldı. Tepkinin ana sloganı ‘1 litre mazot, 5 kilo ayçiçeği’ olmuş...
Ayçiçeği üretiminin neredeyse üçte birinden fazlasını karşılayan Trakya yangın yerine dönmüş durumda.
Ayçiçek-Sen (Ayçiçeği Üreticileri Sendikası) kurucu Başkanı Nevzat Uğur, ayçiçeği mitinginde, siyasetçilere ders olabilecek konuşmalar yapmış; hele ‘suskun’ Trakya Birlik ve TZOB yönetimine de mesajlar göndermiş... Tarımda ‘akıl almaz uygulamalar’ın sürdüğünü, tarım üretimini baltalandığını, AKP’nin üretici ve meslek örgütlerinin söylediklerini ve önerdiklerini hiç dikkate almadıklarını söylemiş. “65 ortağı bulunan Trakya Birlik yönetimi, milletvekilleri, AKP İl ve İlçe başkanları nerede?” diye sormuş...
Üretici ne yapacağını bilemiyor. Yaşanan her sezon, bir önceki sezonu aratır durumda.
Trakya Birlik, Fortune’nın 500 kuruluş sıralamasında 107’nci; İSO’nun araştırmasında da 88. sırada... İnisiyatifsiz bir duruma düşen/düşürülen kurumun Genel Müdürü Adnan Tekçe’ye ve Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen (İkisi de Edirneli; ANAP ve DYP politikalarından geliyorlar) önceki gün Edirne’de Trakya ve Marmara Bölgesi Ziraat Odaları başkanları ile bir araya geliyorlar. Gazetelere bir açıklama yapamıyorlar.
Fiyatlar ne olacak; gelecekte nasıl bir politika sürdüreceksiniz...
Çünkü iktidardan korkuyorlar; iktidardan da üreticiler!...
Bir oda başkanının şu sözleri dikkat çekici:
“Ayçiçeği fiyatları hemen gözden geçirilerek açıklanmalıdır. Tarım Bakanı Mehdi Eker, TZOB Şemsi Bayraktar acilen bölgeye gelip üreticileri dinlemelidir; Trakya Birlik’çileri değil... Trakya Birlik yöneticileri, ‘Trakya’nın Ali Kırca’sı diye bildiğimiz Çorlu Devrim Gazetesi Haber Müdürü Erdal Özcan’ın sorularından kaçıyorlarsa, ortada bir ayıp, bir beceriksizlik var demek ki!... İktidarın o çok beğenmediği CHP’li vekillerin karşısına çıksalar neler anlatacaklarını bir bilseler...
AKP’li bir vekil bizi aramaz, ilçe başkanı bile hatırımızı sormaz” diyor.
Trafik cezaları
TRAFİK cezaları olayına ‘biraz’ dokundurmuşsunuz. Sağa baktın ceza, sola baktın ceza, oturdun ceza, kalktın yine ceza.
Sanıyorum hükümet bütçe açığını kapatmak için trafik polislerine baskı yapıyor... 5 Temmuz günü, İzmir-Aydın otoyolu gişelerinden geçerken plakama 166 lira ceza yazılmış. Maddesi 46/2C...
Görüntüyü görmek istiyorum diye mail attım. “Laf olsun, torba dolsun” bakımından ilgisiz şeyler yazmışlar... Halkımız bu bakımdan ağır baskı altında.
Bu konunun üzerine medya ‘korkmadan’ gitmeli.
Ferda SOYDAN
KARŞIYAKA
Küçüksu’da bir CHP düğünü
BEYKOZ, Küçüksu Kıyı Emniyeti Sosyal Tesisleri’nde eski CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük’ün oğlu, Yeditepe Üniversitesi öğretim görevlisi Sönmez Küçük’ün düğününe katılanlar arasında eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile yeni ve eski milletvekilleri, PM üyeleri; Haluk Koç, Bihlun Tamayligil, Muharrem İnce, Hakkı Süha Okay, Korkmaz Karaca bulunmuş.
Bir arka masada ise Şinasi Ökten ve eski İBB üyesi Kemal Akar varmış. Nikâhı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kıymış; şahitler ise Sav, Koç ve İnce’ymiş.
Nikâhtan sonra konuşan Önder Sav, “Battal İlgezdi’nin kıydığı nikâhın temeli ne kadar sağlam olur, bilemem ancak benim şahitlik yaptığım evlilikler bir ömür sürer. Başkaları gibi kaç çocuk yapacağına karışmam, onu en iyi anneler bilir ama ben demokratik laik cumhuriyete bağlı çocuklar isterim” demiş. Daha birçok espriler yapılmış, taraflar birbirlerine ‘siyaset’ iğnesi batırmışlar; dedikodusu çokmuş... Düğünün tadını bozmamak için anlatmayalım.
Biliyor musunuz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 31 Ağustos Cumartesi günü, Silivri Değirmenköy’de 29. Domates Festivali’ne (Tarım Fuarı’na dönüştürüldü) katılacağını...
‘Bosphorous Awards’ ödüllerinden biri de Meryem Uzerli’ye veriliyor
- GÖÇÜN 52. yılında Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK), Brandday.Net internet gazetesi ve Eyüp Belediyesi’nin düzenledikleri etkinlikle 17 Türk ile 3 Alman’a ‘Bosphorous Awards’ ödülü verilecek. Ödül alacaklar arasında eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulf, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, futbolcu Nuri Şahin ile oyuncu Meryem Uzerli de bulunuyor.
Ödül töreninden önce, günden güne daha sorunlu bir hal alan Türkiye- Almanya ilişkileri çeşitli konu başlıkları altında tartışılacak. Sempozyum, Eyüp Belediyesi ve Konrad Adenauer Vakfı ile birlikte gerçekleştirilecek. Yer; Eyüp Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı’nda, bugün 13.00- 19.00 arasında. 1. Bosphorus ödülleri, halk oylaması ile Avrupa’da başarılı çalışmalar yapan Türkler arasından seçilenlere veriliyor.
KİMLER ALACAK
Profesyoneller:
Mehmet Daimagüler: Almanya’da bir hukukçu olarak birçok kuruluşta çalıştı ve şu anda bir hukuk bürosunda görev yapıyor. İlk defa bir Alman siyasi partisi Hür Demokrat’ların yönetim kurulunda yer alan Mehmet Daimagüler, son olarak Nazi davalarında da sekiz ailenin savunuculuğunu üstlendi. Türkiye ve Almanya arasındaki yatırımlarda da yatırım danışmanlığı yapıyor.
İş dünyası:
Müfit Tarhan: Almanya’da ilk olarak bir seyahat acentası kurdu. Uzun süre Nazar Reisen ve Nazar Holiday’ın yönetim kurulu üyeliğini yapan Müfit Tarhan, şimdi de Almanya’da, suni gübre üreten Huma Tech firmasının yönetim kurulu üyesi. Ayrıca Türkiye’de, ev kiralama konusunda yardımcı olan, bir şirketin sahibi.
Basın:
Cihat Yanık: Türkiye Gazetesi Avrupa sorumlusu. Kendisi Avrupa’daki ve Almanya’daki gelişmeleri çok kısa zamanda inceleyen ve bu konuda başarılı çalışmalar yapan bir gazeteci.
Sivil toplum kuruluşu:
Cihan Sendan: Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı.
Ressam Mehmet Güler: Almanya’daki en önemli Türk ressamlarından.
Sporcu: Nuri Şahin: Türk milli takımının futbolcusu… Borussia Dortmund dışında İspanya’da ve başka ülkelerde de futbol yaşamını sürdürdü.
Sanatçı: Meryem Üzerli: Hürrem Sultan rolüyle Türk insanının gönlünü fethetmiş bir oyuncu.
Politikacı: Bilkay Öney: Baden-Württemberg eyaletinin uyum bakanı. Türkiye ve Almanya arasında da ciddi çalışmalar yapan Bilkay Öney ilk Türk kökenli uyum bakanı olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Özel Jüri Başarı Ödüllerini Alanlar
Latif Çelik: Yazar Latif Çelik, Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda yaptığı araştırmalar nedeniyle, araştırma ödülüne layık görüldü.
İsmail Erel: Sabah Gazetesi Avrupa baskısından sorumlu, başta Almanya’da Nazi cinayetleri üzerine Türkleri ilgilendiren konularda yaptığı çalışmalarla ödülü hak etti.
Kerem Çalışkan: Alman Lisesi’nde okuyan ve uzun süreler Tempo dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapan Kerem Çalışkan daha sonra Hürriyet’in Avrupa baskılarında başarılara imza attı. Şimdi bir derginin yayın koordinatörü.
Yavuz Donat: Avrupalı Türklerin sorunlarını en fazla köşesine taşıyan ve Avrupa’daki nabzı en iyi tutan gazeteci olarak bu ödüle layık görüldü.
Şeref Özata: Haftalık yayınlanan Ekopazar televizyon programını yapan Özata, aynı zamanda Ekovitrin Gazetesi’nin yönetim kurulu üyesi. Dietmar Zöller: Almanya’da Pari Sosyal Kurumu’nda yönetici olarak çalışıyor. Almanya’da Türklerin ve göçmenlerin uyumu konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle bu ödüle layık görüldü.
Ahmet Salıncaklı: Çok uzun zamandır Almanya’da yaşayan gazeteci yerel bir gazete çıkarıyor. Bölgesel sorunlara ışık tutan ve bölgesinde de özellikle Almanya’daki kentler ile Türkiye’deki kentler arasındaki ilişkilerin artmasını sağlamasıyla ödüle layık görüldü.
Hanefi Yeter: Resim ve heykel dalında çok uzun süreler Almanya’da çalıştıktan sonra, şimdi Türkiye’de çalışmalarını sürdürüyor. Birçok AVM’nin önünde eserleri bulunuyor.
Bekir Bozdağ:
Başbakan Yardımcısı ve yurtdışındaki Türklerden sorumlu bakan olan Bekir Bozdağ, başta Almanya olmak üzere yurtdışında yaşayan Türklerin uyumu konusunda başarılı çalışmalar yaptığından dolayı bu ödüle layık görüldü.
Şinasi Dikmen:
Almanya’da gerek yazar gerekse kabaretist olan çok başarılı bir isim. İlk defa Türkler arasında kabareyi başlatan Dikmen’in, Frankfurt’ta kendi özel bir kabaresi de var. Daha önce, Türk-Alman Dostluk Federasyonu, iki kültür arasında köprü görevi gördüğünden dolayı Dikmen’e “Kültür Ödülü”nü verdi.
ESKİ CUMHURBAŞKANI
Christian Wulff: Almanya’nın eski cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanlığı sürecinde Türk-Alman ilişkilerine büyük katkıda bulunmuş, ayrıca “Müslümanlar Almanya’nın ayrılmaz bir parçasıdır” sözünü ilk kullanan politikacı olarak ödüle layık görüldü.
Guntram Schneider: Kuzey Ren Vestfalya Uyum ve Çalışma Bakanı olarak bölgede yaşayan, sayıları iki milyonu geçen göçmenlerin sorunlarına sahip çıkan bir isim.
Paylaş