Yüreksiz muhalefet

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI seçilen Tayyip Erdoğan’ın, Anayasa’ya ve onu cumhurbaşkanı seçen halk iradesine rağmen, 15 Ağustos’tan beri başbakanlık ve AKP genel başkanlığını da sürdürmesi karşısında, muhalefet partileri masa başından hiçbir şey ifade etmeyen kurusıkı demeçler ve sağa-sola dilekçeler vermek yerine, her ilde protesto eylemleri yapsalardı, hatta 1 milyon kişiyle Başbakanlığa yürüselerdi, acaba Tayyip Bey bu tavrını sürdürebilir miydi? Anayasa’yı böylesine açıkça ihlal edebilir, muhalefet partilerini bu denli umursamaz bir tavır sergileyebilir miydi?
Ahmet ERSİN

TMO, aracı ve tüccarı koruyor

CHP Amasya milletvekili, Tarım Orman Köyişleri Komisyonu üyesi Ramis Topal, TMO’nun buğday taban fiyatlarını açıklamaması sebebiyle Bakan Mehdi Eker’e, bu yıl buğday taban fiyatını açıklamaması ve buğday alımına girmeyerek üreticiyi piyasa ile baş başa bırakması TMO’nun misyonu ve vizyonu ile örtüşmediğini dile getiren bir dizi soru yöneltti.
Topal, tüketici bakımından da burada dikkat çekici bir vurgu yaparak “Üretici buğdayını ucuz fiyattan sattıktan sonra buğday fiyatları hızla yükselmeye başlamaktadır. Ekmek maliyeti içerisinde % 21’lik bir pay kaplayan buğday fiyatlarının yükseldiği gerekçesi ile ekmeğe zam yapılmaktadır. Hasat dönemindeki fiyat düşüklüğüne müdahale etmeyen TMO hasat döneminden sonraki hızlı yükselişi de engelleyememektedir. Bu durumda tüketicinin de korunmadığı anlaşılmaktadır” dedi.
“TMO neden maliyet ve kâr hesabı yaparak taban fiyat politikası ile üreticiden yana olmamaktadır?
Hububat piyasasında istikrar sağlamakla görevli olan TMO ucuz satılan buğday fiyatlarının tüketiciye pahalı ulaşmasına neden engel olamamaktadır? Üretici ve tüketiciyi korumak yerine aracı ve tüccarı korumayı amaçlayan TMO’nun misyonu ve vizyonunu değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Bu politikalar ışığında TMO’yu başarılı buluyor musunuz?”
Yarın: TMO bu eleştirilere karşı ne diyor?

Haberin Devamı

Mustafa Kemal’ler mi Mustafa Sabri’ler mi

SİZ CHP’nin son kurultay delegeleri!...
Bu size Türk halkının yapacağı son çağrıdır:
CHP’deki işgal kırıldıktan sonra, ülkemizdeki işgalin de kırılacağından en ufak bir kuşkunuz olmasın!...
Kurultay, 6 oka sahip çıkma ya da bölünmeye evet deme noktasında hayati öneme sahiptir!...
Bu acı gerçekliğe göre karar vereceksiniz...
Kafanıza geçirilmiş çuvalı çıkarın artık ve son sözünüzü söyleyin!...
Mustafa Kemal’ler olarak mı tarihe geçeceksiniz yoksa ‘Mustafa Sabri’ler olarak mı?...
Bilelim...
Çünkü Ankara’da 5-6 Eylül günlerinde, 1216 delege, CHP’nin en önemli sayfasını yazacak!...
Umarız risk alıp bedel ödemesi gerekenler, Gülşehir’den verdiğiniz “destekle”, yurtsever CHP’lilere bedel ödetmeye kalkışmazlar ve sizler de “Mustafa Sabri’ler” olarak tarihe geçmezsiniz!...
Av. Cemil CAN

Haberin Devamı

Onlar düşman mı?

- DAVUTOĞLU konuşmasında bir kere Mustafa Kemal dedi; ama ardından Menderes, Özal, Erbakan ve Erdoğan’ı andı. Konuşmasında İnönü, Demirel, A.N. Sezer ve Gül’den neden hiç söz etmedi? Erdoğan da aynı sıralamayı yaptı. Onlar düşman mı? E.D.
- DAVUTOĞLU, “Bizim iktidarımız sırasında kimse ötekileştirilmeyecek” dedi. Akredite edilmeyen basın ‘öteki’ bile olamıyor anlaşılan!... (Ferai TINÇ)
- DAVUTOĞLU “Atanmamız durumunda...” diyerek atanarak başbakan olduğunu da itiraf etmiş oldu. (İ.G.)

Biliyor musunuz

- ANKARA Kulübü Derneği’nin düzenlediği ‘Milli Mücadele, Bağımsızlık ve Ankara Paneli’nin (Ceyhan Mumcu; Prof. Dr. Yasemin Doğaner, Doç. Dr. Hakan Uzun, Taner Zorbay, Yrd. Doç. Dr. Sedef Bulut) cumartesi 17.00’de Abidinpaşa Köşkü; Ankara Kültür, Sanat ve Sergi Evi’nde yapılacağını...
- ÜSKÜDAR Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in, bir Osmanlı geleneği olan ‘Surre Alayı’ etkinliğinin 1915’ten sonra ilk kez tekrarlanacağını, hacı adayları için, 5 Eylül Cuma günü Üsküdar Meydanı’ndan sahil boyunca Harem’e kadar at ve develerle uğurlama yürüyüşü yapılacağını açıkladığını...

Haberin Devamı

Cem Yılmaz’lı o reklam

OKUR Aziz Naci Doğan’ın bir sitemi var:
Türkiye İş Bankası önceki gün, 26 Ağustos’ta 90. kuruluş yıldönümünü kutladı. O gün belli başlı tüm TV kanallarında bankanın hazırlattığı olağandan hayli uzun, 2 dakika kadar süren ‘Cem Yılmaz’lı’ bir reklam filmi yayımlandı. Ama bu reklam filminde bankanın kurucusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı hiç anılmadığı gibi, duvardaki çerçevede yer alan fotoğrafı da ‘flu’, yani bulanık gösterildi!...
Bu duruma ‘yorumsuz’ deyip geçmeyeceğim ve şunu diyeceğim, İş Bankası yetkililerine: Başında bulunduğunuz kurumun “bâni”si Cem Yılmaz mıydı yoksa? Ayıp, hem ayıp hem içler acısı!...
(26.08.1924’te Atatürk’ün, akşam sohbeti esnasında Türkiye İş Bankası İdare Meclisi üyelerine söyledikleri:
“Sermayenin azlığına bakarak cesaretiniz kırılmasın! Böyle kurumlar için en kuvvetli sermaye, zekâ, dikkat, iffettir; teknik ve metodik çalışmasını bilmektir. Bu inançla işe sarılınız, mutlaka başarırsınız!... Bu işte başarı kazanmayı, eğer şahsi bir onur meselesinden daha ileri, milli bir gurur, milli bir onur meselesi yaparsanız çalışmak için, amacınıza ulaşmak ve daha yükselmek için muhtaç olduğunuz ateşi, enerjiyi bol bol yüreklerinizde bulacaksınız!” (Cumhuriyet Gazetesi 27.8.1934)

Haberin Devamı

Silivri’de tarım etkinlikleri başlıyor

SİLİVRİ Belediyesi’nin 30. Değirmenköy Domates Festivali ve 2. Tarım Fuarı 29- 31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçenin yerel değerlerinin yaşatılmasına yönelik olarak sürdürdüğü tarım festivallerinden biri olan Domates Festivali ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek Tarım Fuarı, dopdolu etkinlik programlarıyla Değirmenköy Mahallesi’ni hareketlendirecek.
- Değirmenköy’de geleneksel olarak düzenlenen Domates Festivali’nin 30.su, 30 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek. Festivalin gündüz programında üreticiler ürünlerini sergileyecek ve her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi domates seçilecek. Halk oyunları gösterileri ve domates güzeli yarışmasının da yer alacağı festivalin akşam programında da İrem Derici sahne alacak.
- 29- 31 Ağustos tarihlerinde üç gün sürecek Tarım Fuarı’nda traktör, tarım alet ve ekipmanları, arıcılık, gübre ve tohum üreticileri, Türkiye’nin önde gelen firmaları stant açacak.

Haberin Devamı

- Gümüşyaka’da bulunan Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde 250 dönüm arazide üretilen; Karabuğday, Enginar, Çilek, Kudret Narı, Adaçayı, Melisa, İstanbul Kekiği, İzmir Kekiği, Fesleğen, Reyhan, Lavanta, Aynısefa, Biberiye, Nane ve Tıbbi Nane de fuarda sergilenecek. Belediye yetkilileri, bölge çiftçilerine ürünlerin üretim aşamaları hakkında bilgi vererek, üretime teşvikte bulunacak. Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde 100 kovanda arıcılık faaliyetlerine devam eden Silivri Belediyesi, bölgemizde acılığı da yaygınlaştırmayı hedefliyor. Arıcılık faaliyetleri yapan firma ve üreticilerinin de katılacağı fuar da, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi yetkilileri bu konuda bilgi verecek.


TARIM PANELLER

Fuarın birinci ve ikinci gününde Silivrili çiftçiler için Trakya’da Tarım Uygulamaları konulu paneller düzenlenecek. Prof. Dr. Halim Orta, Ziraat Y. Müh. Mete Tunçalp, Hasat Yayıncılık’tanSeyfettin Batal ‘Trakya’da Tarım’ konulu paneller gerçekleştirecek. Arı yetiştiriciliğine de dikkat çekmek isteyen Silivri Belediyesi, fuar kapsamında Namık Kemal ÜniversitesiNden Doç. Dr. Devrim Oskay’ı, ‘Arı Yetiştiriciliği ve Arı Hastalıkları’ konulu paneliyle Silivrili çiftçilerle buluşturacak. Alım garantili çalışan firma yetkilileriyle de buluşacak bölge çiftçisi, ektikleri ürünün tarlada kalmayacağını en yetkili ağızdan dinleyecek. Fuar kapsamında, Sinarin Tarımsal Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Argun, alım garantili enginar üretimi ve enginar yetiştiriciliği hakkında bilgiler aktaracak.

Yazarın Tüm Yazıları