Paylaş
Herkesin yolsuzluğun sadece lafını ettiği bir ortamda, yolsuzlukla ciddi olarak uğraşacak devlet ve sivil toplum örgütü bulamadığımız için Türk devleti ve milletini derinden sarsan yolsuzluk vebasına karşı etkin mücadele yöntemlerini geliştirmek amacıyla konunun bilimsel olarak ele alındığı bir düşünce hareketi başlatıyoruz. Bu hareket, yolsuzluk yöntemlerinin ve çarelerinin bilimsel bir bakış açısıyla araştırıldığı ve tartışıldığı bir düşünce kulübüdür. Devlet mekanizmalarını ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren ve harekete geçiren sivil toplum hareketidir. Yolsuzluklardan bıkan, canı yanan ve en etkili çarelerin arayışı içinde olan herkesi, değerli fikirlerinden yararlanmak için bu düşünce ve mücadele hareketine katılmaya davet ediyoruz. (İrtibat: 0216-360 11 34-369 20 81)
Mehmet ÖZTÜRK/Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen-KADIKÖY
Adalet sınavı
‘‘Yargıç duygularını karıştırmazsa, avukat savunduğu tarafın hakları kadar adaletin gerçekleşmesi için çaba harcamazsa; savcı kamu yararı ölçüsüne özel önem vermezse Türkiye, adalet sınavından geçemez. Ortak payda Yargıtay'ın içtihatlarını bilmektir. İçtihatlarında çağdaşlaşmasıdır.’’
(Nurettin KAPTAN-GEREDE)
Kabir zammı
İSTANBUL Edirnekapı Şehitliği'nde bundan 40 yıl önce vefat eden babamın kabri var. Mezarın bakımını kendimiz yapamadığımızdan dolayı Türk Şehitlikleri İmar Vakfı'na yıllık bir bedel karşılığında -1998'de 2 milyon TL- bakılması için verdik. Geçen yıl ocak ayında bakım işi bu vakıftan alınarak Mezarlıklar Vakfı'na verildi. Yıllık ücretin de 10 milyona yükseltildiği bildirildi. 2'den 10 milyona çıkartılmasına başka alternatifimiz olmadığından kabul ettik. Bu yıl yıllık aidatı yatırmaya gittiğimde ücretin 36 milyon liraya yükseldiğini söylediler. Bir yılda % 360 zam yapmışlardı. Acaba giderler bu ölçüde artmış mıdır? Vakıf işçilerine de aynı oranda zam yaptı mı? Devlet memuruna emeklisine % 15 zam verirken, bu inanılmaz zam nasıl yapılıyor? Çok merak ediyorum vakfın topladığı bu paralar nereye, ne şekilde, kimlere harcanıyor?
Atila SUMAN-İSTANBUL
İSKİ'ye; burası hamam değil
(İSKİ'den gelen milyarlık faturalara bir örnek...)
İSKİ'den gelen su faturamız tam 1 milyar 58 milyon.
İki aydır gelen su faturalarının sayaç hatasından kaynaklandığı belli.
Burası otel değil, han değil, hamam değil; restoran-bar...
Sadece akan su ile yerler siliniyor ve bulaşık yıkanıyor.
Bu paraları ödememiz mümkün değil.
Yemeklerde kullandığımız ve içilen su da ayrıca alınıyor.
Lütfen ve çok rica ediyorum; acilen sayacımızın kontrolünü sağlayın.
Ece AKSOY-Ece Bar sahibi- KURUÇEŞME
Okuyan'a...
BEN ve arkadaşlarım sesimizin ve isteklerimizin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'a duyurulmasını rica ediyoruz.
Bizler temelli dönüşe lüzum kalmadan emekli olmak istiyoruz.
Biliyorsunuz bizlerden 2301 sayılı kanuna göre emekli olabilmek için işsizlik parası almamamız ve Türkiye'ye geri dönmemiz isteniyor. Halbuki burada aldığımız işsizlik yardımı SSK'yı niçin ilgilendiriyor ve neden devamlı Türkiye'ye dönmemiz isteniyor.
Bizler 2147 sayılı emeklilik kanununun tekrar getirilmesini istiyoruz.
Ali ATEŞ-ALMANYA
Battık gittik...
YILBAŞI'ndan önce tekel, akaryakıt, telefon, posta vergiler, değerli kağıtlara, velhasıl her şeye hatırı sayılır zamlar yapıldı. Bize ise % 15 uygun görüldü.
IMF ile yapılan anlaşma neticesinde mevduatlardaki %13.5'lik stopaj %16.5'a çıkarıldı. Bilahare banka mevduat faizleri 80'den 72'ye, sonra da 60'a indirildi, şimdi de 40'lara düştü. Böylece bizlerden çifte vergi alınmış oldu.
Bizler emekli olduktan sonra geçim şartlarının ağır olması nedeniyle almış olduğumuz ikramiyeyi banka mevduatı veya dolar almak suretiyle değerlendirmekte ve geeçimimizi temin etmekteydik.
Kendimizi enflasyona karşı korumakla da bir yol tutturmuştuk. Hükümet kararları nedeniyle bu durumumuz bozuldu.
Bu nedenle hükümetin emekli maaşlarına geçen yılki enflasyon farkı olan 12 puanı derhal yansıtmasını acilen bekliyoruz.
Sıtkı YILMAZ-ANKARA
İftira
FERHAN Altan'ın 6.1.2000 günü köşenizde gerçek dışı beyanlarını okudum. Beykoz'daki arazinin devletle ve devlet ormanı ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Sözü edilen arazi 1935 tarih 1-2 pafta,6 parselde kayıtlı kadim tapulu mülktür. Böyle yanlış bilgi ve gerçek dışı beyanlardan dolayı bir köşe yazarına dava açılmış, Ankara Asliye 21. Hukuk Mahkemesi esas 1993-740, karar no; 1994-929 sayı ile mahkum edilmiştir. Aynı tarzda aynı konuda gerçek dışı beyanda bulunan Bayındırlık eski Bakanı Yaşar Topçu ve Sayın Süleyman Hatinoğlu aynı mahkemenin 1993-529 esas, karar no; 1994-144 sayı ile aynı şekilde mahkum olmuşlardır. Ferhan Altan'ın sözlerinin yalan beyan olduğu mahkeme kararlarıyla sabittir. Altan'a da dava açılacaktır. Bu kişiyi Orman Bakanlığı ve camiası çok iyi tanımaktadır. Bazı firmaların adını kullanarak her dönem Bakanlık Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü'nden tahsisi yasal olarak mümkün olmayan İstanbul ve civarındaki orman arazilerine müracaat eder, her dönem yasal engelden dolayı reddedilir. Orman arazisi verilmeyince tabandan tavana kadar herkesi şikáyet eder, hatta çamur atar. Konu tahkik ettirilmiştir. Asılsız şikáyetleri bakanlıkça tescil edilmiştir.
Hasan EKİNCİ
Artvin Milletvekili
PROFİLO Genel Sekreteri Nurcan Esmer'den açıklama: ‘‘Öncelikle Profilo grup şirketleri ile alışveriş merkezinin ve otoparkın yerleştiği tüm sahaların tamamen Profilo Sanayi ve Ticaret AŞ mülkiyetinde tapuda kayıtlı olduğunu hatırlatmak isteriz. Bahse konu otoparkın da kamu arazisi üzerinde yapılmadığını bildirmek isteriz. Tapumuz da bunu göstermektedir. Diğer taraftan neredeyse 45 derece meyilli bir arazide yapılan ve 10.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak hizmete açık tutulan otoparktan herkesin yararlandığını yani kamuya açık olduğunu vurgulamakta yarar görüyoruz. Sinema, tiyatro, sanat galerileri, lokanta ve çocuk oyun alanları ile market ve mağazaların bulunduğu kamuya açık bir alanda ekonomik hizmetlerini binlerce insana sunmayı doğru ve yararlı bir iş olarak görüyoruz. (...) Otoparkın 1 değil, 2 kapısı bulunduğunu, arsada hiçbir tecavüz, sınır ihtilafı ve vb. niza bulunmadığını, 1997'de alınan ruhsat ile yeni inşa edildiğinden imar affı yasasından yararlanmasının da söz konusu olmadığını vurgulamak istiyoruz.’’
(Şişli Belediyesi burasını sosyal donatı alanı kabul ediyor ve otoparktaki %35'lik payına sahip çıkmak istiyorsa, sorunu çözmek Jefi Kamhi ile Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e düşüyor.)
Paylaş