Paylaş
Meclisin üçüncü partisinin (HDP) milletvekillerinden tutuklu yargılananlar var, mahkûm olup milletvekilliğinin düşürülmesi için tezkeresi TBMM’ye gönderilen de var.
Bilindiği gibi, Anayasa’nın dokunulmazlık ile ilgili maddesi, yaklaşık bir yıl önce, CHP’nin de oyları ile değiştirildi, hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırıldı. 376 evet oyu kullanıldı ve referanduma gerek kalmadan Meclis’ten geçti ve ilgili milletvekilleri, siyasallaştığı CHP tarafından da ısrarla iddia edilen yargının adaletine terk edildi! HDP hedef alınır gibi gündeme getirilen tuzağa CHP de düştü ve MİT TIR’ları davasının işin merkezinde olduğunun farkına varılamadı. Türkiye’de yargıçlar var, adalet er geç tecelli eder, bugünler de geçer, ama anamuhalefetin siyasi öngörüsüzlüğü, daha büyük bir sorun gibi görünüyor..
Birgün gazetesinin 29 Mayıs tarihli sayısında Meltem Yılmaz’ın konuştuğu Av. Celal Ülgen’in sözleri şöyle: “(...) CHP’nin isminin Gülen’den aldığı iddia edilen bağışla darbe raporunda yer almasına da değinen Ülgen “Sıra CHP’de. Yalanlar, iftiralar, FETÖ’cü suçlamaları yakın zamanda CHP’ye yönelecek, göreceksiniz. CHP’nin muhalefetini içine sindiremeyen bir iktidar ve iktidarın altında çay toplayan bir yargı var. Çay toplayan yargı, iktidar için daha neler yapmaz?” açıklamasında bulundu...”
GÜNÜN SÖZÜ
- Böyle bir mağduriyet yarattılar, yaratanlar utansın. (Enis Berberoğlu)
- Böyle bir adalete lanet olsun. (Engin Altay)
- FETÖ ile mücadele etmiş bir basın mensubu olarak, utanç duyuyoruz. (Av. Murat Ergün)
TÜİK VERİLERİ GÜLDÜRÜYOR
KÂĞIT ÜZERİNDE ZENGİN OLUYORUZ
CHP’nin ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TÜİK’in karar alma mevkisindeki kişilerin şeffaflıktan uzaklaştığını bildirererek “Resmi istatistiklerin güvenilirliği aşınmıştır” dedi.
Erdoğdu, TÜİK’in Aralık 2016’da yaptığı milli gelir artışındaki değişiklikleri anlattığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunuma ilişkin değerlendirmede “Mantıksız komplo teorileriyle tarihimiz tahrif edilirken, istatistiki verilerin güvenilirliği ortadan kaldırılarak, fikir insanlarının bu tahrifata karşı durma çabasının akamete uğratılmak istendiğini” ifade etti.
13 ve 15 Haziran tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmaları Twitter’dan daha derli toplu geçti.
“TBMM’de 4 saat boyunca kâğıt üzerinde zenginleşmemizin sebebini TÜİK Başkanı’na sorduk. Başkan anlatamadı. Biz de anlamadık... TÜİK yeni hesaplamayla 720 milyar dolar milli gelirimizi 860 milyar dolara çıkardı. Nasıl oldu bu diye soruyoruz... Cevap kem küm... İlk çeyrek büyüme % 5 ama hasıla 190 milyar dolardan 173 milyar dolara inmiş. Türkiye’nin dünya hasılasına katkısı % 8 düşmüş. Bir de böyle bakmak var... TÜİK özetle, ‘Şimdiye kadar yanlış ölçüyormuş. Doğru ölçmeye başlayınca çok zengin olduk’ mealinde cevaplar veriyor. Evet, diyorlar ki; hesaplama yöntemini değiştirdik. Kâğıt üzerinde zenginleştik. Kamu kaynakları ile yandaşlar büyüyor. İşsizlik ve enflasyonla çalışanlar küçülüyor. İstikrar sürüyor! Gelir adaleti daha da bozuluyor.
İFTAR NOTLARI
ARNAVUTLUK’TA 7 BİN FETÖ’CÜ YAŞIYOR
RUİYAD, Balkanlı işadamları ve yöneticilerini bir araya getiren bir dernek. Başkanı işadamı Cavit Ganiç, yatırım danışmanı Gülgün Korkusuz ‘yatırım ve teşvikler’ konusunda bir bilgilendirme yapılacağını, sonra da üyelerin iftar için bir arada olunacağını söyledi. İzledik ve iftarlarına katıldık.
Dernek üyesi 30 kişilik bir heyet Balkanlar’dan yeni dönmüştü. Aralarında CHP’den Eyüp Belediye Başkan adayı Ferzan Özer de vardı.
İftara Arnavutluk Tiran’dan başlamışlar, Yugoslavya Movi Pazar’dan (Yeni Pazar)Makedonya’nın Üsküp’üne kadar akraba ve dostlarla öteki Müslüman ahali ile iftarlar yapmışlar. Arnavutluk ve Yugoslavya’daki gelişmeler kendilerini çok etkilemiş; lokantalar, kafeler ve barlar çok dikkatlerini çekmiş. FETÖ’cülerin okulları olduğu gibi eğitime devam ediyormuş; Arnavutluk’ta 13 okuldan kapanan hiç olmamış bugüne kadar. Belki yeni ders döneminde kapanan okul olur mu diye merak etmiyor değiller. Bu okullardan mezun olup Arnavutluk yönetiminde önemli mevkilerde bulunanlar varmış.
İktidar, bu okulların olduğu kentlerdeki etkinliklerde Kızılay’ı sürüyorlar sahaya... Kızılay bir yardım kuruluşu... Hani Maarif Okulları FETÖ okullarını devralacaktı...
Şunu da yazmamız gerekiyor... Tiran’da en şaşırdıkları şey ne olmuş biliyor musunuz?
15 Temmuz’dan sonra 7 bin kadar FETÖ’cü Arnavutluk’a gelmiş; orada yaşamaya başlamışlar. Bu en büyük FETÖ’cü kolonisi olsa gerek. Başta Arnavutluk ve ondan sonra Makedonya olmak üzere Romanya, Kosova ve Batı Trakya’da da FETÖ’cülerin olduğu söyleniyor. Sırbistan’ın Müslümanların yaşadığı bölgelerinde de FETÖ’cüler varmış.
ÖİB, HAZİNE ARAZİLERİNİ SATIYOR, İLÇEYE ZIRNIK VERMİYOR
DİDİM, EŞEK ADASI’NA BAĞLANSIN!
AYDIN’a bağlı turistik Didim ilçesi, Hazine adına kayıtlı olan arazilerin en yoğun olduğu ilçelerden birisidir. 400 km2 nin üzerindeki bir alanın yaklaşık % 80 ‘i Maliye hazinesidir.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Didim’de 5 yılı aşkın bir zamandır çeşitli kamu arazilerini parça parça satışını yapmıştır. Örneğin eski Azot Fabrikaları Tatil Sitesi arsası 17.000.000 TL‘ye, Medusa Disco arazisi de 18.000.000 TL’ye satıldı.
İnşaat Mühendisi Gökmen Karataş diyor ki:
“Son bir yıl içerisinde kentin muhtelif yerlerinde 400.000 m2’ye yakın hazine arazisi ÖİB şirketlerinden TTA Gayrimenkul AŞ üzerine tapulanmış ve satışa sunulmak üzere çalışma yapılmaktadır. Ortalama rayiçlerle yaklaşık 500.000.000 TL (eski parayla beş yüz trilyon) bir bedele satılacaktır. Bunların içinde rekreasyon, park ve yeşil alanlar da mevcuttur. Şu anda bunlara parsel numaraları verilmiş ve planlamaya ve satışa hazırlanmaktalar. Bu planlama çalışmaları içerisinde Didim ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri’nin hiçbir müdahalesi ve yetkisi kanun gereği yoktur.”
ÖİB üzerinden bu satışların yapılmasındaki asıl amaç yerel yönetimlere kaynak aktarmamaktır. ÖİB üzerinden yapılan satışlarda ise Belediyelere ve yerel kuruluşlara herhangi bir kaynak neden aktarılmaz!
Maliye Hazinesi üzerine kayıtlı bu araziler Hazine olarak satılsa yerel yönetimler de pay alıyorlar. Adı geçen araziler ortalama rayiçler üzerinden bahsettiğimiz gibi satılsa aşağıdaki gibi bir tablo ortaya çıkıyor.
Tahmini satış bedeli: 500.000.000 TL, ÖİB satışında Belediye payları: 0 TL, Hazine satışında ilçe belediye altyapı payı (%10): 50.000.000 TL, Kalan: 450.000.000 TL, Aydın BB’ye (kalanın %10’u): 45.000.000 TL
Didim Belediyesi’ne (kalanın %30’u): 135.000.000 TL, Hazine’ye: 270.000.000 TL
Bu arada Didim Belediyesi’nin 20.000.000 TL Vergi Dairesine ve 80.000.000 TL SGK borcu olduğu için eski ve şimdiki Belediye Başkanlarının tüm şahsi mal varlıklarına ve belediye mallarına haciz konmuş durumda. 190.000.000 TL de Aydın Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönemlerdeki altyapı borcunu ödüyor.
Benim anlatabileceklerim bunlar; sorum da şudur:
Didim’i, Yunanlıların göz göre göre işgal ettikleri, Eşek ve Bulamaç adalarına bağlansa nasıl olur!
Paylaş