ADD ve ÇYDD üyesi, Ankara’da yaşayan bir yurttaşım.
Bu çok önemli mitingteki izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
Başkent Ankara’da, 4 Kasım’daki anlamlı mitingin katılımcı sayısı ne yazık ki 20 binlerde kaldı.
Türkiye’nin dört bir yanından ADD ve ÇYDD şubeleri en az birer otobüs dolusu mitinge katılmışlardı.
ÇYDD katılımcıları, ADD’den çok daha fazlaydılar.
Konuşmacıların seslendiği miting kürsüsünde ADD genel başkanı Şener Paşa yanında mikrofonunu düzelten, yakasının tozunu alan bir ADD kurmayı ile kürsüdeydi, Oysa ÇYDD başkanı Türkan Saylan’ın ne mikrofonu düzeltildi ne de paltosunun yakası.
Sivas’ta miting için toplu organizasyon bulamayınca, terminalden otobüse binip tek başına Ankara’ya gelip; Cumhuriyet için yürüyen, Cumhuriyet düşmanlarına avazı çıktığı kadar haykıran 80 yaşındaki Makbule teyze bazı kaygısız ve uyuyan kesimi uyandırır umarım.
ADD ve ÇYDD harici daha onlarca dernek ve kuruluşta mitingde pankartları ile yer aldılar.
Ankaragücü’nün pankartını miting alanında görünce, kitleleri peşinden sürükleyen 3 büyük Futbol kulübümüzün pankartlarını da aradım. Ne yazık ki yoklardı.
Ankaragücü taraftarları Anadolu takım taraftarlığı bilinci ve Cumhuriyet yurttaşı kimlikleri ile miting alanındaydılar. Büyüklükte bu olsa gerek.
Mehmet BÜYÜKBÖREKÇİ
Sokaklar tuzlansın
DİKMEN Öveçler 2.Cadde 185. Sokakta oturan bir vatandaş olarak havaların soğumasıyla beraber yağan kar ve ardından oluşan buzda kafamızı gözümüzü yarmadan işe gidip gelmeye çalışıyoruz. Normal zamanda bile yokuşta yürümek zorken buzlanma durumunda bir yokuşta nasıl yürünür? Sizler düşünün. Evden çıkmaya korkar olduk.Daha ilk yağan karda iki kere düştüm.
Peki ana caddeler tuzlanıyor ana caddelerde oturan insanlar yolda rahat yürüyebiliyor da bizim gibi sokaklarda oturan vatandaş ne yapacak? Sokaklar niye tuzlanmıyor?
Füsun AYDIN
Okullardaki kıyafet derbederliği
İLK ve Ortaöğretim Okullarında son yıllarda gözlerimizi rahatsız eden ve öğrencilerimize yakışmayan bir kıyafet derbederliğine tanık oluyoruz.
Özellikle erkek öğrenciler için zorunlu olan ceket ve kravat zorunluluğu,
ne yazık ki sağlanmak istenen ciddi görünümün aksine uygulanmaması ve uygulatılamaması nedeniyle disiplinsizliğin ve kontrolsüzlüğün sembolü haline dönüşmüş durumda.
Düğmesi kopuk ceketler, bağırsak gibi dışarı fırlamış gömlekler, hiçbir zaman düzgün bağlanmamış ve göbeğe kadar gevşetilmiş kravatlar, umudumuz olan gençliğin tepkili bir ruh hali içinde olduğu ve okul idareleri tarafından da söz geçirilemediği izlenimini uyandırıyor.
O nedenle; biçimsel disiplinin ruh disiplinini de etkilediği dikkate alınarak, ya giyilmesi zorunlu tutulan kıyafetlerin gereken ciddiyetle kullanılması sağlanmalı, ya da psikologlara da danışılarak günümüz gençliği için bu kıyafetlerin sıkıcı olduğu sonucuna varılırsa, daha serbest(kravatsız gömlek üzerine V yaka kazak, hırka veya yakalı kazak üzerine ceket gibi) bir kıyafet belirlenerek bu derbederlik önlenmelidir.
Reşit ÇAĞIN
Biliyor musunuz
13. Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nın final ve ödül töreninin yarın Sheraton Otel’de yapılacağını, ölümünün 10.yıldönümü nedeniyle Onno Tunç adına özel ödül verileceğini...
BAŞBAKANLIK İletişim Merkezi’nin (BİMER) ’Alo 150-Doğrudan Başbakanlık’ adlı proje çerçevesinde, işlemleri günlük olarak gerçekleştiren Ankara Valiliği birinci olduğunun açıklandığını.. SAVAŞTA zarar gören Lübnanlı çocuklara destek vermek amacıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde önceki gün açılan ’100 çocuk, 100 isim, 100 bakış’ sergisinin 14 Kasıma kadar süreceğini, her fotoğrafın 100 YTL’ye satıldığını (www.cocuklaricin.org)...
GÜNÜN SÖZÜ
"Ecevit, ölmedi. Siyasete zarafet, Türkçe’ye asalet, demokrasiye uzlaşma kültürü oldu. Adını ölmezler arasına koydu, örnek oldu. İnsanlığı her şeyin önüne koydu."(Nurettin Kaptan)
KISA-KISA
n BEN her akşam düzenli olarak saat 21.00 sonrası Oper’dan (Ulus) Dikmen-KeklikPınarı otobüsüne biniyorum. Durağında durması gereken hiçbir otobüs durak önündeki taksiler yüzünden duraklarına yanaşamıyor.
Biz vatandaşlar bu yüzden mağdur oluyoruz. Daha önce ilgilenen Trafik ekipleri nedense artık bu sorunları görmezden geliyorlar. Acaba birilerinin bu işlerden menfaati mi var?
Alaattin TÜTÜNCÜ
BİZ vatandaşlar, devlet hastanelerinden kolayca yararlanmaktayız.
Ancak, hastanelere gelenlerin pek çoğu yaşlı ve hasta insanlar. Bunlar
ramazan ayında pide veya dolmuş kuyruğunda bekler gibi, gerek muayene olmak, gerekse kan vermek ve tahlil sonucu almak gibi durumlarda sıraya dizilip uzun süre ayakta kalmak zorunda kalıyorlar. Bu gibi yerlerde oturacak yer olduğu halde sıramı kaybederim diye çok insan oturamıyor. Bu yüzden zaman zaman insanlar arasında tartışmalar bile çıkıyor. Buralarda da bankalardaki gibi elektronik veya daha başka türlü bir sıra uygulanmasının sağlanması mümkün olmaz mı? Yetkililerin böyle bir uygulama başlatması vatandaşları rahat ettirecektir.
Ali ÖZTÜRK
ETİMESGUT’a bağlı Elvankent cadde ve sokaklarının aydınlatma lambalarının 5 aydır yanmadığı ve bu sebepten dolayı hırsızlığın ve can güvenliğinin korunmadığı, çocuklarımızın ve bizlerin sokağa çıkamamamız ve gerekli kurum ve kuruluşlara bildirmemize rağmen hiç bir ilgi ve çözüm uygulanmamıştır şikayetlerimizi aracılığınızla gündeme getirmenize arz ederim. Yalçın CEYLAN