Paylaş
“Kadıköy Belediyesi’nin 350 milyon TL’lik bütçesinde 500 bin TL’lik bir ‘bağış’ bölümü yer aldığını AKP’li üye eleştirmiş, bu para nereden gelecek diye sormuş. Başkan da bir şey söyleyememiş... Bu tamam da Eyüp Belediyesi için ne diyelim. Geçen yıl 300 bin lira gösterilen bir ‘ilgililere yemek’ kalemi vardı. Yeni bütçede bu ne oldu biliyor musunuz, tam 1.5 milyon lira.
Eyüp Belediyesi saltanat makamı mıdır? Asıl bunlar sorgulanmalı, neden en çok bu bölüm arttırıldı diye. Bunlar Trakya’daki AKP’li belediyelere iftar düzenlemek için mi harcanacaktır? Ne yazık ki, AKP’li belediye Eyüp’ü de rant alanı haline getirdi. Belediye Başkanı İsmail Kavuncu (ki kendisi Ziraat Fakültesi mezunudur) göreve geldiğinden beri Kemerburgaz ve çevresi büyük bir yağmaya uğramıştır. Hazine arazilerinin tahsisine sessiz kalmakta, orman ve yeşilin korunması için hiçbir çaba göstermemektedir.
Geçen hafta CHP’li Hasan Fazıl Afacan, Eyüp ve Büyükşehir meclislerinde konuyu gündeme getirmiştir. “Çobançeşme’de İETT’ye garaj için (erguvan renkli otobüsler) 160 dönüm, Kasımpaşaspor’a verilen 232 dönüm ve bunun dışında, birçok taş ve kum ocaklarına verilen yerlerin tahsisine karşı duyarlı olmamakta, olanlara da seyirci kalmaktadır” konuşmasına cevap bulamamıştır.
Kasımpaşa’ya verilen arsada yapılan inşaat ve yüzme havuzu mühürlenirken, inşaat alabildiğine sürmektedir. CHP İlçe Başkanlığı, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, ancak bir işlem yapılmadığı dikkat çekmektedir.
Belediye Başkan Yardımcısı Adem Koçyiğit, kendi çiftlik (tarım) arazilerinde kaçak olarak özel anaokulu ve ilköğretim okulu yaptırmış, sonra bunu bir markaya kiraya vermiştir.
Buralarda inşaat yapan yandaşlarla bir mücadelesi olmamaktadır.
Kasımpaşa’ya verilen yerde kesilen 1000, İETT tahsisi için de kesilen 600 ağaç için tepki gösterenlere ‘Bunları meçhul kişiler kesmiş, bir ağaç da kendiliğinden devrilmiştir’ cevabıyla herkesi güldürmüştür. Halbuki bu yerlerde çalışan Büyükşehir iş makinelerinin görüntüleri başkanı yalanlamaktadır.
Kavuncu, İller Bankası’ndan aldığı kaynakla belediye ve nikâh dairesi binası dışında, söz verdiği gibi hangi vizyon projeyi gerçekleştirmiştir?
En önemlisi de Kemerburgaz Spor Tesisleri’nin yeri Kasımpaşa’ya verilirken bize yeni yer için söz vermiş, ancak bu sözünü de yerine getirememiştir.
3. EYLEM
Bu nedenle Kemerburgaz halkı, üç haftadır Belediye Başkanı’na dönük eylem yapıyor. ‘Kemerburgaz Halk Platformu’ adı altında toplanan STK’lar ve bazı parti temsilcileri, Belediye Başkanı’nın “Sayın Kemerburgaz halkı spor tesislerinizi yenisi yapılıncaya kadar yıktırmayacağız... Sizler burada yine eskisi gibi asker uğurlaması, düğün, nişan gibi önemli günlerinizi yapacaksınız” sözünün arkasında durup durmayacağını soruyor.
Bölge halkı bugün 13.00’te Kemerburgaz Şehit Osman Yumuk Sosyal Tesisleri’nin önünde toplanacaklarını açıkladılar.
BALLI BÖREK 2B’LER
EYÜP’ün 2B arazileri daha çok Kemerburgaz çevresindeki Göktürk, Işıklar ve Pirinççi köylerinde bulunuyor. Göktürk’deki parsel sayısı 400’ü geçiyor. 2B başvuruları ay sonunda bitiyor. Bugüne kadar toplam 750 parsel için başvuru yapıldı. 2500 hektar TOKİ’nin bir kısmı şahıslara, bir kısmı köy tüzelkişiliklerine ait çok sayıda araziye talip oldu, köylüler de tedirgin oldu. Köylü bir vatandaş bize acılı şeyler anlattı:
“Atatürk, bizi mübadelede buraya yerleştirdi. Son yıllara kadar ektik, biçtik, süt ürettik... Ama son 10 yıldan beri tarlalarımıza sahip çıkamıyoruz. Parayı bulan satıyor. Kaçak fabrika, atölye, depo sayısı bu nedenle arttı. Şimdi ahır ve mandıraların da boşaltılması istendiğinden üreticilere baskı yapılıyor. Göktürk Deresi’nin halini meclis üyelerinin görmesini isteriz.”
GÜNÜN SÖZÜ
“Tutuklamalar ve tutukluluk süreleri arttıkça demokratikleşiyoruz... Demokrasiye inanıyorsanız, kendinizi tutuklatın ve tutuklu kalın.” (İdris A.)
Kansere dur de!
HAM petrolden üretilen plastikler, pet şişeler, PVC’ler, polikarbon plastik kaplar vs hepsi Bisfenol–A ve Dioksin içerirler. Son derece kanserojen olan bu 2 madde doğada yüzyıllarca kalan plastik pet şişeler aracılığıyla havaya, suya ve toprağa karışır. İçme suyunu zehirledikleri gibi tarım sularına da kanserojen olarak yayılırlar. Bu nedenle pet şişeler yine marketlerce depozito ödenerek geri alınmalıdır. Kansere karşı LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. üstün Ezer uyarıyor, çözüm önerileri de getiriyor. www.losev.org.tr | facebook.com/losev0660 | twitter.com/losev1998
Haydi referanduma
EDİNCİK 700 yıllık tarihe sahip bir beldemizdir. Kimin hakkı var Edincikliye sormadan belediyesini kapatmaya? Kim bu hukuksuzluğu ‘ileri demokrasi’ adı altında halka dayatabilir? Bu ancak dikta yönetimlerinde olabilecek bir garabettir. CHP’nin bugün 800’e yakın beldede yapacağı referanduma buyurun.
Namık HAVUTÇA
BALIKESİR
Torpilsiz İDO!
İDO iskelelerinde bazı araçlara öncelik veriliyor, bizler kuyruklarda beklerken, dubalarla özel olarak ayrılmış yollardan bazı araçlar herkesin hakkını alarak en öne geçmekte ve feribota binmektedir. Bu araçların diğer vatandaşlardan üstünlüğü nereden kaynaklanmaktadır? Bu araçlar hangi kuruma bağlıdır? Özelleştirilen İDO buna nasıl ve neden zemin hazırlamıştır? Okurumuzun sorusuna yanıt verebilecek var mı?
Paylaş