Kasımpaşa geliyor

KASIMPAŞASPOR 2. ligden A grubuna çıkmayı garantilemiş gibi... Ekonomik gücü ve havasıyla önümüzdeki yıl belki 1. lige çıkabilir deniyor.

Haberin Devamı

 

Kasımpaşa'nın, Pera Palas'ın karşısında (kaldırımdan aşağıya bakılınca görülebilir) bulunan stadyumunda Kasımpaşa-Siirtspor maçı vardı. 12 bin kişilik güzel bir stat; yanında bin kişilik de kapalı spor salonu var. Ali Müfit Gürtuna ve Kadir Topbaş'ın, bu stadın ortaya çıkarılmasında büyük emekleri olduğu biliniyor. Kasımpaşa'nın, Taksim'deki 'Sular İdaresi' diye bilinen (cami yapılmak istenen) alandaki otoparktan ayda en az 150 milyar geliri var. Bu gelirlerinden sadece biri...

Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın takımları” diye adlandırılan Kasımpaşa ve Siirt'in İstanbul'daki mücadelesi 2-2 sonuçlandı. Çetin bir karşılaşma olmuş. Kasımpaşa 2-0 mağlupken beraberliği zor kurtarmış. Az kalsın 'yenge'nin takımı, 'enişte'nin takımını şampiyonluk yolundan edecekmiş.

Haberin Devamı

Kasımpaşalılar "Savulun Kasımpaşa geliyor" diye bağırıyorlarmış maç boyunca.

Kasımpaşaspor, 2 puan önde; son iki maçını Eskişehir (deplasmanda) ve Maraş ile oynayacak. İkinci sıradaki Gençlerbirliği ASAŞ'ın ise 32 puanı var. Yani her iki takımın da A grubuna çıkması garanti gibi.

Kasımpaşa'yı eski BJK'lı 'Akif Hoca' çalıştırıyormuş.

 

ASBAŞKAN NE DİYOR

 

KASIMPAŞA'nın başkanı Kasımpaşa esnafından Hasan Hilmi Öksüz... Ancak 2. başkanı Hüseyin Yüzbaşıoğlu daha etkin bir isim. Müteahhit, Kadir Topbaş gibi o da Artvinli ve yılların arkadaşı...

Bundan bir süre önce kendisiyle görüşürken "Şampiyon olacağız" demişti.

Ancak o zaman ikinci çıkacak takımın Eskişehir olacağını söylüyordu, bu tahmini tutmayacak galiba.

Kendisinin eski bir 'müezzin' olduğunu söylüyor.

Kasımpaşa'nın maçlarını zaman zaman Vali Muammer Güler ile Kadir Topbaş'ın da izlediğini anlatıyor.

Beyoğlu-İstiklal Caddesi kaldırımlarını ikinci kez yapmakta olan 'Güçlü İnşaat'ın sahibi Hüseyin Güçlü ile isimlerinin karıştırılmasından şikayetçi.

Haberin Devamı

 

ERDOĞAN'IN İLGİSİ

 

Hüseyin Yüzbaşıoğlu'na soruyoruz:

- Belediye ile ilişkiler nasıl gidiyor?

- Benim para-pulla ilişkim yoktur; kazandığımı kazanmışım. Topbaş döneminde belediyeden bir iş almış değilim.

- Kadir Topbaş...

- Kadir Bey çok dürüst bir insandır. Ona söz verdik, Kasımpaşa'yı şampiyon yapacağız diye hedefe varıyoruz.

- Başbakan, Kasımpaşa ile ilgilenir mi?

- Maçın sonucunu her zaman sorar, hatta devre arasında bile. Eksik olmasın her zaman ilgilenir.

- Bu stada Tayyip Erdoğan'ın adının verileceği söyleniyordu.

- Kasımpaşa Güreş Kulübü'ne de bir yer yapıyoruz. O zaman açılış yapılırken adını vereceğiz.

- Herkes Kasımpaşa'da oynamak istiyormuş.

Haberin Devamı

- Olabilir. Her maçta tribünümüz doludur. Borcumuz yok; herkes parasını pulunu alıyor. Çocukların hepsinin altında otoları var.

- Bu tesisler için ne harcandı?

- 15 milyon dolar civarında... Stadyumumuz FIFA belgelidir; kapalı spor salonumuzda uluslararası basketbol maçları oynanabilir. Şeref ve basın tribünlerimiz vardır. Kulüp idare binamız da gayet moderndir. Eski Cumhuriyet Gazinosu'nun olduğu yer de lokal olacak.

 

 

 

GÜNÜN UYARISI

"Sekülerizm, dünya ile ahireti ayırmak, laiklik ise din ve devlet işlerini birbirine karıştırmamaktır."

(Nurettin Kaptan)

 

 

Kaçak petrol

ve TPIC

 

SAYIN Başbakanım ve bakanlarım (Özellikle Enerji Bakanım); sizin kaçak akaryakıtla mücadelenizi candan destekliyor ve size bir öneride bulunmak istiyorum:

Haberin Devamı

Türkiye Petrolleri A.Ş.'ye (TPAO) bağlı Turkish Petroleum International Company (TPIC) gibi bir kurumunuz var elinizde. Kaçak akaryakıtla nasıl mücadele edileceğini, nasıl yapılacağını bu alanda uzmanlaşmış kadrosuyla tam profesyonel başka birim kurmaya başka çözüm aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

Tam yetkiyle donatılmış bağımsız ve hem kamu hem özerk yapısıyla ülke ekonomisine (Habur'da yaptığı gibi) milyonlarca dolar kazandıran, belirli sınır kapılarına ve tüm limanlara kuracağı bir TPIC bu işin üstesinden gelir diye düşünüyorum.

Ben de çok eski bir TPAO çalışanı olarak düşüncemi belirmek istedim.

Gamze AY

 

 

O gün

 

BAŞINDAN beri takıyye yaptığınız bilinmekteydi., en sonunda baklayı ağzınızdan çıkardınız. Din devleti yönetiminde şeriat... Önümüzde 19 Mayıs kutlamaları var. Yüreğiniz yetiyorsa Anıtkabir’de Ata’nın defterine de o beklediğiniz günü yazın. Boşuna umutlanmayın, beklediğiniz gün asla gelmeyecek.

Haberin Devamı

E.AKAR

 

 

Haydarpaşa'ya imza

 

HAYDARPAŞA Tren Garı, tarihi, kültürel ve endüstriyel mirasıyla kapatılmak isteniyor. Haydarpaşa'nın TCDD tarafından rant alanına çevrilmesine karşı hazırlanan 'yağma projesi'nin geçersiz kılınması için 'toplum, kent ve çevre' için topladığımız imzalarla ugün 12.00'de Haydarpaşa Garı'nda bir araya geliyoruz.

'Haydarpaşa Dayanışma Grubu'

 

 

Biliyor musunuz

 

¦ DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, yarın 13.00'te Lüleburgaz'da partisinin 'Trakya Mitingi'nde konuşurken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aynı gün partisinin Tekirdağ ve Edirne kongrelerine katılarak bazı açılışlar yapacağını...

¦ DİSK'in 1 Mayıs kutlamalarının pazartesi günü 12.00'de Kadıköy Meydanı'nda yapılacağını...

¦ R. Tuna Tunagay'ın istifasından sonra Gümrük Müsteşar Yardımcılığı'na başmüfettiş Bülent Ertem'in atandığını...

¦ ALİ Baransel'in Akmerkez Remzi Kitabevi'nde 'Bıçak Sırtında-Çankaya Köşkü Yılları' kitabını yarın 17.00-19.00 arasında imzalayacağını...

 

 

MESAJ PANOSU

 

¦ EMİNÖNÜ'ndeki Yerabatan Sarayı'nın yanına çekilen 34 LHH 05 plakalı özel 'imtiyazlı' araç kimindir? Her gün yıkanıyor. Turistlerin ne önemi var?

Jozef ROFE

¦ ÜSKÜDAR, Nakkaştepe, Babanakkaş Sokak’taki inşaat sürüyor.Demek ki sahipleri '1.sınıf vatandaş'; kanunlara saygı unutulmuş, gitmiş.

Fuad ARICI

¦HAYDARPAŞA Garı'nın karşısındaki otopark çöplük gibi; TCDD görevlileri bunu hiç görmüyorlar mı?

İbrahim ER

¦ 'AB Sürecinde KOBİ'lerin İnsan Kaynakları Stratejisi ve Meslek Yüksekokullarının Konumu' konulu toplantı bugün saat 10.00'da İstanbul Ticaret Odası'nda. konuşmacılar; Hilmi Develi, Kerim Ünal, Deniz C.Kılıçlıoğlu, Mustafa Kaplan ve Sezer Aksoy.

¦ DÜNYADAKİ muz üreticileri nedeniyle Türkiye'de gümrük vergileri kaldırılırsa, Anamur ve civarındaki 300 bin aile perişan olacaktır. Eğer böyle bir uygulama getirilirse tek başına 'TBMM'yi terk etmeme eylemi' yapacağımı şimdiden açıklıyorum.

Ersoy BULUT-SHP Genel Başkan Yardımcısı

 

 

 

KÖŞEMİZDEN İNTERNETE TAŞIDIĞIMIZ YAZILAR

 

Arınç'ın saplantısı

 

SAYIN Meclis Başkanının TBMM'nin kuruluş yıldönümü 23 Nisan Bayramını kullanarak verdiği demeç büyük gürültü kopardı.

Bir yerden dinlemiş veya okumuştum. Hikaye bu ya! Bir babanın her türlü olanağı sağladığı oğlu bir türlü mutlu olamıyor, mutlu olmak şöyle dursun, benzeri arkadaşları gibi mutlu bile görünemiyor. Agresif, içine kapanık sürekli sinirli. Baba alıp psikologa götürmüş. Doktor, kesin bir teşhis koyabilmek için, babasına davranışlarını izleyin, okula geliş gidişlerinde ne yapıyor. Çocuk her gün babasının mağazasının geniş vitrinine uzaktan dakikalarca bakıyormuş. Öyle ki bu yüzden okula geç kaldığı oluyormuş. Bu durum doktora anlatılınca, doktor babasına bir gün vitrini seyrederken yanına git. Bizim mağazanın camını buradan atacağın bir taşla kırabilir misin diye sor bakalım. Baba bunu der demez çocuk önceden cebine koyduğu taşı fırlatarak vitrini aşağı indirmiş. Çocuk bir oh çekmiş. Çocuğun sinirli hali geçmiş.

23 Nisan 1920 de kurulan TBMM'nin kurduğu laik demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet rejimi de o baba benzeri Sayın Arınç’a her türlü olanağı vermiş, hatta kendisine başkan bile yapmış. Bülent Arınç da demeci ile Cumhuriyetin camını çerçevesini indirdi. Kurduğu senaryo ile bir İmam Hatipli gencimize de aynı işi yaptırdı. Gürültü koparacağını söyleyenlere, "Ben söyleyeceğimi söyledim" diyerek, o çocuk gibi rahatladığını da gösterdi.

Gel gör ki, Cumhuriyetin camı çerçevesi camdan değil, cam gibi parlayan görünen çelikten... Sayın Arınç’ın ve ardıllarının indirmek istediği camın çelikten olduğunu kabulleninceye kadar bu gürültü ile daha çok başımızın ağrıyacağı belli.

Sait KEKEÇ-Avukat-ANKARA

 

 

 

Prof. Alp: Birileri Bakan’ı mı yanıltıyor!

 

TURİZM ve Kültür Bakanımız Sn. Atilla Koç Beyefendiyi herkes gibi ben de seviyorum. Ayrıca, baba memleketim Kuşadası olduğu için Aydınlı bakanımızla hemşehri sayılırız.

Bakanım Antalya, Lara'dan sonra Bodrum civarındaki 'Mavi Yolculuk' koylarını da %10 inşaat emsali ile turizm imarına açınca tepkileri üzerinde topladı.

Bakanımın iyi niyetinden, memleket sevgisinden şüphem yok. Ancak birilerinin Sayın bakanımı yanlış yönlendirdiğinden ciddi endişem var.

Görünen o kişehircilikte 'kullanarak koruma' olarak bildiğimiz yaklaşımı baranımıza enjekte etmişler. 'Ayrıca %10 da çok düşük bir inşaat emsali, doğa bozulmuş sayın bakanımız" demişler. Ancak 'kullanarak' koruma; çevre, kültür, estetik, mimarlık bilinci yüksek ortamlarda geçerlidir. Doğal ve kültürel açıdan hassas bölgeleri kendi başlarına ıssız bırakmak yerine düşük yoğunlukla imar hakları vererek buraya yerleşecek sakinlerin bizatihi buralara sahip çıkmaları ve korumaları beklenir. Birkaç istisna dışında ülkemizde bu bilincin henüz yerleşmediğini, insan giren doğanın talan olduğunu, vur deyince kırdığımızı sayın bakanımıza hiç söylememişler.

 

%5 İNŞAAT EMSALİ VERİLEN BOĞAZİÇİ

 

%10 inşaat emsaline gelince; bunun da kağıt üzerinde kaldığından, akıllı yatırımcılarımızın kurnaz mimarlarının mevzuat içinde kalarak bunu rahatça ikiye katlayabileceklerinden bakanımıza hiç bahsetmemişler.

%10 inşaat emsaline kapalı garaj, sığınak, tesisat mekanları gibi emsale girmeyen alanlar, aynı şekilde çatı aralarında kullanılan alanlar, arazi meylinden kazanılan katlar, küçük kaçak ilaveler ve 'demontabl' ilaveler eklenince %10 inşaat emsalinin mevzuatı açıkça delmeden fiili olarak %20'leri dahi geçebileceğini anlatmamışlar.

SİT alanı olarak korunan Boğaziçi'nin öngörünüm bölgesine yıllar önce %5 emsali verildi.

BOĞAZİÇİ'NDE 2000 KAÇAK

 

Netice; Boğaziçi büyük ölçüde kaybedildi. Binlerce villa yapıldı. Birkaç duyarlı örnek dışında %5 emsal imar oyunlarıyla ağır beton lekelerine dönüştü. Bugün 2000'i aşkın villa için yıkım kararı var.

Boğaziçi'nin %30'u kaçak. Eğer bu imkanı getiren yasanın bazı maddeleri o zaman iptal edilerek uygulama durdurulmasaydı, Boğaziçi bugün toptan bitmişti sayın Bakanım.

Önce doğa ve estetik bilincimizi yükseltelim, sonar bu izinleri görüşelim.

 

 

 

Kırgızistan notları (4)

 

ORTA Asya’nın en 'demokratik’ ülkesi sayılan Kırgizistan’da kaç üniversite var diye sorduğunuzda "İrili-ufaklı 40 dolayında, çoğu da misyoner okulları bunlar" diyorlar. Soros Vakfı’nın finanse ettiği Amerikan Üniversitesi ile Fransız ve Alman gibi Batılı kuruluşların desteklediği ana ve dil okulları örnek olarak gösteriliyor. İran-Arap (Vahabi) gibi İslam propagandası yapan okullar da var Kırgızistan'da..

Kırgızlar, eğitime çok önem veriyorlar. Bu Sovyetlerden kalan genel bir anlayış. Herkes okumak istiyor ama özel okulların düşük bedelini ödemek bile sorun onlar için.

Bunun sonucunda, bazı üniversitelerde vergi, elektrik, doğalgaz gibi belediyeye yönelik bedelleri ödenmediği anlatılıyor.

Kim olursa olsun 'rüşvet'le her şey halledilebiliyor.

 

MANAS ÜNİVERSİTESİ

 

Devlet üniversiteleri arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Bişkek'te en 'itibarlı' eğitim kurumları arasında yer alıyor.

Bir ana okulu öğretmenin, ön sırada oturtmak için velisinden rahatlıkla rüşvet isteyebildiği bir düzende, Türk rektör vekili Seyfullah Çevik "İddia ediyorum, üniversitemize yönelik hiçbir rüşvet iddiası olamaz" diyor.

Öğrencilere eğitim çalışmalarında demokrasinin esas ilkeleri olan insan haklarına saygı gösterme, söz ve inanç özgürlüğü, laiklik ve güzel ahlakla ilgili ilkeleri verdiklerini belirten Çevik, dünyadaki gelişmelere ayak uyduran öğrenciler yetiştirdiklerini, örneğin mezunlardan birinin Kırgızistan'daki Vestel'in müdürlüğünü yürüttüğünü bildiriyor.

Türkiye'ye giden Rus turistler için 'rehberlik' yapan öğrenciler için şöyle konuşuyor:

"70 öğrencimiz Antalya, Fethiye ve Marmaris’te stajyer olarak çalışıyor. Türk turizmine Rusya bilen öğrenciler de yetiştiriyoruz."

Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Belma T. Akşit, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Işık Özkan, İstanbul'da Maltepe Üniversitesi ile her alanda işbirliği içinde olduklarını, Kırgız öğrencilerin 'stajı' için destek olan Hürriyet Gazetesi'ne teşekkür ettiklerini söylüyorlar.

Bu arada Manas'tan mezun 18 öğrenci ODTÜ’de doktora yapıyormuş; Yeditepe Üniversitesi 7 öğrenciye burs sağlıyormuş. Ayrıca Rektör Vekili, Orta Asya’nın ilk teknoparkını kurmak için ODTÜ ile işbirliği işine girdiklerini anlatıyor; bilgisayar programları üretimi için iddialı olduklarını söylüyor.

 

GÜLEN OKULLARI

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Kırgızistan'daki dört lisesi yanında Fethullah Gülen yandaşlarının oluşturduğu Sebat şirketine bağlı işadamların finanse ettiği 14 kız ve erkek lisesi ile Alatoo Atatürk Üniversitesi buradaki 'iktidar ve ekonomik' gücü elinde bulunduranların en 'gözde' eğitim kurumları arasında... İngilizce eğitim veriyorlar.

Anlatılanlara göre, eğitim gören öğrencilerden dini eğilimi olanlar, 'abi'lerce 'bloke' edilerek kontrol altında tutuluyormuş. Bunlar gerektiğinde Türkiye ve Amerika'ya master için gönderiliyormuş. Bir nevi mecburi hizmet gibi; sonra bunlara yandaş kurumlarda iş bulunuyor.

 

EĞİTİM YATIRIMI 200 MİLYON $

 

Bişkek’teki Büyükelçimiz Serpil Alpman, Türkiye’nin Kırgızistan’ın bağımsızlığa kavuşmasından bugüne kadar 200 milyon dolar eğitim yatırımı yaptığını ve bundan sonra da devam edeceğini söylüyor.

Yazarın Tüm Yazıları