Paylaş
İstanbul için önemli bir karar ancak çeşitli çevrelerden itirazlar da var: Aslında, bu kararlar ile gizli bir imar affı yapıldığı, İBB Meclisi’nin TBMM’nin yetkilerini kullandığı, yönünde. Yine bizi arayan mimarlar, şehir plancıları ve mühendisler ise TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent şubesi, bu konunun birinci derecede muhatabı ancak bu kadar önemli bir konu ile ilgili görüşlerini açıklamıyorlar. Kente faydası ya da zararları nelerdir, bilemiyoruz. Son yerel seçimden sonra pek görüş de açıklamıyorlar. Topbaş dönemindeki basın açıklamaları, eylemler, hiç biri yok. Yoksa Oda’ya siyaset mi bulaştı? Son 2.5 yılda İBB Meclisi’nden geçen kaç plan değişikliğine dava açtılar merak ediyoruz.
GÜNÜN SÖZÜ
“EN kolay aldatabileceğiniz insanlar, her şeyi bilenlerdir.” Roth BROWN
KORKMAZCAN’IN İSRAİL’E UYARISI
TALAT Paşa Komitesi Sekreteri Mustafa Berke, İsrail Parlamentosu’nda (Knesset) bazı milletvekillerinin, 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanıma girişimlerine karşı, komite başkanı ve 20. Dönem TBMM Başkanı Hasan Korkmazcan’ın İsrail Parlamentosu Başkanı Mickey Levy’e bir uyarı mektubu gönderdiğini açıkladı. Korkmazcan’ın, böyle bir soykırım iddiasını tanıma girişimlerine, onarılması asla mümkün olmayacak zararlar vermeden bu yersiz girişimin önlenmesine karşı katkı sağlamasını beklediklerini duyurdu.
HALKÇI KAMUSALLIK KURTULUŞTUR
GEÇMİŞTE ODTÜ Eymir gölünden ve kampüs alanından halk da yararlansın dediğimizde ranta açılacak diye karşı çıkan sosyal demokrat Mimarlar odası Ankara şube başkanının; TED Üniversitesinin, cinayet mekanı haline gelmiş Kurtuluş Parkı’nda bulunması yolu ile toplumsallaştırma/canlandırma karma projesine de karşı çıkması, ‘Halkçı’ mekansal bir duruş değildir. Çelişkili, ikircikli ve yavan bir kamusallık durum hali ve kentsel muhalefettir.Toplumsallaştırılmamış kamusal mekanların özelleştirilmeye elverişli ortam yarattığı unutulmamalıdır. Bir başka deyişle; örnek vermek gerekirse; AOÇ alanından ODTÜ’ye yer tahsis edilmesi ne kadar kamusal ise ODTÜ arazisinin bir kısmının AOÇ alanına mekansal tahsisi ile halkın kullanımına açılması da bir o kadar toplumcu belediyecilik olduğu kadar kent planlaması ilkelerine de aykırı değildir.
Tahir ÇALGÜNER-Y.Şehir ve Bölge Plancısı
Favipiravir’in hiçbir faydası yok
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz dün bir TV kanalında, korona olan hastalara filyasyon ekipleri tarafından bir yıldan beri verilen Favipiravir hapının yapılan klinik çalışmaları neticesinde hiçbir faydasının olmadığını söyledi. Bu sorunu, kurul toplantısında dile getirdiğini ancak hâlâ dağıtımının devam ettiğini anlatan Prof. Yavuz, COVID-19 hastalarına bu ilaçın kullanılmaması gerektiğini söylemesi dikkat çekti.
FAVİPİRAVİR’İN HİÇBİR FAYDASI YOK
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz dün bir TV kanalında, korona olan hastalara filyasyon ekipleri tarafından bir yıldan beri verilen Favipiravir hapının yapılan klinik çalışmaları neticesinde hiçbir faydasının olmadığını söyledi. Bu sorunu, kurul toplantısında dile getirdiğini ancak hâlâ dağıtımının devam ettiğini anlatan Prof. Yavuz, COVID-19 hastalarına bu ilaçın kullanılmaması gerektiğini söylemesi dikkat çekti.
HELALLEŞME SONUNDA CUMHURİYET ‘BORÇLU’ ÇIKMASIN
İKTİDARIN 20 yılını doldurdu, mutlak iktidar kullanıyor, bu sürenin de mağdurları var, “kim kimle nasıl helalleşecek?” konusu gündemde değil ama tarihin tozlu raflarından, -sararmış eski resimler üzerinden- CHP helalleşme yolculuğuna çıkıyor.
Kılıçdaroğlu’nun çabası takdire değer ama ‘helalleşme’ meselesinde darası vicdan olan bir adaleti gözetmek zorunlu. Cumhuriyeti tartıya çıkarmak riskli bir iş, ‘kaş yapayım derken göz çıkarmak’ da var!
Cumhuriyeti neyle taçlandıracağına millet sonunda sandıkta karar verecek.
Helalleşelim derken döneminin en modern devlet projesi olan Cumhuriyeti borçlu çıkarmak tehlikesini de gözden ırak tutmamak lazım.
Sühan ÖZKAN-Hukukçu
NE DEMELİ?
“İKTİDAR ülkeyi iflasa götürüyor.
Muhalefet helalleşme peşinde”
Ne demek gerekiyor! Kerem ÇALIŞKAN
MESAJ PANOSU
İBB tarafından organize edilen ‘İl Tanıtım Günleri’, Maltepe’de 18-21 Kasım tarihleri arasında ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ ile devam edecek.
BİLİYOR MUSUNUZ?
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, Bakan Murat Kurum’a, “İklim değişikliğine karşı mücadelede örnek olması beklenen Bakanlığınızın fosil yakıtlı araçlar tercih etmesinin sebeplerini açıklar mısınız? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çevre dostu araçlar kullanması amacıyla herhangi bir adım atılması düşünülmekte midir? Ülkemizde çevre dostu araçların kullanımının özendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla hangi çalışmalar yürütülmektedir?” diye sorduğunu...
PLASTİK endüstrisinin bölgedeki en önemli fuarı olan ‘Plast Eurasia İstanbul’un, 30’uncu yılında en büyük üreticileri bir araya getireceği, TÜYAP ve PAGEV işbirliği ile 1-4 Aralıkta düzenlerek, 120 bin metrekarelik alanda bin katılımcıyı ve 50 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacağını...
İBB’NİN SOĞANLIK CAMİSİ AÇILIYOR
İBB tarafından inşa edilen ‘Kartal Soğanlık Camisi’nin Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı ilk cuma namazı ile bugün açılacağını...
22-24 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs’ın fethinin 450. yılı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi’nde uluslararası bir sempozyum düzenlendiğini...
DEVA Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir’in, zararına üretim yapan süt üreticilerinin sorunlarını dile getirirken, “Üretmenin zararı büyütmekten başka anlamı kalmadı. Hayvancılıkta durumu anlamak için emlak uygulamalarına satılık çiftlik yazmak yeterli. Süt fiyatı 6 aydır sabit, yemlerde ise günlük zam” dediğini...
Paylaş