Paylaş
İşçi Bayramı ve görünmez ‘el’in sözde taşeronu
İşçilerin ücretleri düşük, sosyal hakları yok ve çalışma süreleri uzun. Örneğin İş Yasası’na göre, işçiyi haftada 40 saatten fazla çalıştırmak suçken, sermayesinin tamamı Ankara Belediyesi’nin şirketlerine ait EGO’nun sözde taşeronu BUGSAŞ, işçileri 45 saat çalıştırıyor; üstelik bu süreyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gözünün içine bakarak, işçilerle yaptığı sözleşmeye bile koyuyor.
İşçilere göre, asıl işveren EGO geçen aylarda yenilenen hisse deviri ile bu son halini almıştır ve ASKİ’ye devir olmuştur.
ASKİ Gen. Müd. Yüzde 98.76
BEL-KO Yüzde 0.8
Metropol İmar Yüzde 0.04
Halk Ekmek Yüzde 0.4
BUGSAŞ ise son dönemlerin moda tabiriyle sözde taşeron!..
Başa dönelim. Bilen bilir, işsiz bırakılmak, dünyanın en berbat halidir. Peki ya örgütsüz bırakılmanın acısına ne demeli? 1 Mayıs’a yalnız gitmenin, kendi benzerleri arasında kendisi gibilerini görememenin, sendikasız bırakılmanın, Ankara’nın orta yerindeki taşeron hükümranlığının acısını...
İşte sevgili Ankaralılar... Her gün otobüse binerken asık suratlı diye selam verilmeyen, günaydın bile esirgenen şoför kardeşlerinizin sorunları dağlardan daha büyük... Bugüne kadar görmezden gelindik umarım sizlerin destekleriyle haklarımıza kavuşacağız ve 1 Mayıs gerçekten bayram olacak...
Zafer HAMAM
CHP’li vekilden ulaştırma ile iki zor soru
Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soruyor: “Başkentray kapsamında yenilenmesi planlanan Sincan-Ankara-Kayaş tren hattı (Banliyö Hattı) projesinin bugüne kadar tamamlanmamasının edeni nedir? Bu projenin tamamlanamamasında TCDD yönetiminin yetersizliği veya eksikliği var mıdır? Mahkeme, Başkentray projesinin yapılan ihalesinin usule, yasalara ve diğer mevzuata uygun olmadığı için mi yürütmesini durdurmuştur? İhale süreci ile ilgili olarak mahkemenin tespit ettiği aykırılıklar nelerdir? Sincan-Ankara-Kayaş banliyö hattı ne zaman tamamlanarak hizmete girecektir? TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın oğlu M. Selim Karaman’ın Ankara’nın köklü spor kulüplerinden Demirspor’un asbaşkanı olmasının nedeni TCDD ile Ankara Demirspor arasındaki sponsorluk anlaşması mıdır?
Oğul Karaman’ın TCDD’den ihale alan firmalarla yakın ilişki içerisinde olduğu, Ankara Demirspor Kulübüne bağış adı altında firmalardan ihale bedelinin %10’u oranında pay aldığı, bunun karşılığı olarak da müteahhit alacaklarının kurum tarafından hızla ödendiği, ancak bu paylar konusunda kulübün herhangi bir ilgisi ve bilgisinin bulunmadığı iddiaları vardır. Bu iddialar veya duyumlar tarafınıza da ulaşmış mıdır? Ulaştı ise bu konuda herhangi bir soruşturma veya araştırma yaptırdınız mı? Oğul Karaman, bakanlığınız bünyesinde mi çalışmaktadır? M. Selim Karaman bakanlığınızda çalışıyor ise işe giriş yöntemi nasıl olmuştur?”
KISA... KISA...
- Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Avrasya Eğitim, Kültür, Spor, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (Avrasya)’nin düzenledikleri konferansta Prof.Dr. Bingür Sönmez, 2 Mayıs Perşembe 14.00’de ‘Sarıkamış Destanı’ konulu bir konferans verecek. (Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi, Farabi Salonu)
Paylaş