Paylaş
Nusaybin doğumlu, YTÜ mezunu, Şişli Belediyesi’nde şehir planlamacısı olarak çalışan, aynı zamanda lisanslı boks hakemi olan Emina Temel, o sözlerin peşine düşer ve ilginç bir yaşamla, yaşanmışlıkla karşılaşır. O hayatı bizlere romanında lirik bir üslupla nakleder.
Romanın adı ‘Garo Neredesin’ (ETON Yayıncılık). ‘6-7 Eylül Olayları’na bir başka pencereden bakan Zakaryan’ın ilköğrenimini bile tamamlayamadığını, beş dil bilen bir İtalyan kızı olan Ersilya ile arasındaki ölümsüz aşkı da öğreniyoruz.
Yazar Emina Temel, romanının kahramanı Garbis Zakaryan (87) huzurunda, ‘Garo Neredesin’ romanını bugün Pera Palas Jumeirah’ta konuklarına kısa pasajlar okuyarak tanıtacak.
GEZİ 4. YILINA GİRİYOR
TAKSİM Dayanışması’nın 31 Mayıs 2013’ten bugüne yaşanılan süreci değerlendirmek, gelişmeleri paylaşmak ve direnişlerinin 4’üncü yılında etkinlik programını açıklamak üzere 25 Mayıs Perşembe (yarın) TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nde (Karaköy) bir açıklama yapacağını açıkladığını...
BAHÇEŞEHİR Üniversitesi ile İstanbul Atatürk Fen Liseliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Fen Liseleri Sempozyumu’nun 26-27 Mayıs tarihlerinde BAU Beşiktaş Kampusu’nda yapılacağını...
PERA Toplantısı’nın 31 Mayıs Çarşamba 18.00’de Taksim Hill Oteli’nde yapılacağını, eski Bakan ve Milletvekili Ali Topuz’un ‘CHP’nin Türk Siyasetindeki Rolü: Geçmişin deneyimi ışığında geleceğe bakış’ üzerinde konuşacağını...
PİYANİST Fazıl Say’ın, Tepebaşı Belediyesi’nin 105 çocuğun sahne aldığı ‘İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Eskişehir’deki özel konserine katıdığını, Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın, desteklerinden ötürü teşekkür ettiği Fazıl Say’ın “İzmir, Ankara ve İstanbul’un sizleri örnek alması gerekir. Bu çokseslilik, tam bir demokrasi aslında. Tepebaşı çocuk senfoni orkestrasını dünyada daha çok tanıtırız” dediğini...
DİL Derneği ve İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Gürhan Uçkan Şiir Yarışması’ Ödülü’nü bu yıl Adem Göktaş’ın kazandığını, Oya Özgün Özder ve Çağın Özbilgi’nin de şiirlerinin övgüye değer bulunduğunu, cumartesi 14.00’te Ant Sanat’ta yapılacak ödül töreni ile birlikte ‘2000’lerin Şiiri’ başlıklı açık oturumda Prof. Sinan Sönmez (yöneten), Hilal Karahan, Vural Bahadır Bayrıl ve Ertuğrul Günaydın’ın konuşacaklarını...
ANKARA'DA TÜRK-İŞ VARDIR!
TÜRK-İŞ, hep bozuk düzenin yanında oldu. “Gidene ağam, gelene paşam” dedi. Sonunda kendini yedi. ILO’da temsil yetkisini yandaş Memur-Sen’e kaptırdı.
Görünen o ki “Ankara’da Türk-İş vardır” sözü tedavülden kalktı. 50 bin, 100 bin üyeli sendikalar dururken 10 bin üyeli bir sendikanın, ne söylediği anlaşılmayan başkanı, Türk-İş başkanı yapıldı. Yakında kıdem tazminatı da tarihe karışır.
Türk-İş’in utangaç yönetimi vaziyeti idare eder.
Yandaş Hak-İş susar. DİSK’in gücü yetmez, sözü dinlenmez. Olan işçiye, işçinin hakkına olur.
Rıdvan BUDAK
MESAJ PANOSU
ARAP Turizm Örgütü Başkanı Al Fuhaid ile görüşen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, özellikle Arap gençlerin Türkiye’ye olan ilgisini artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek şöyle dedi: “Çünkü biliyoruz ki gençler birbirleriyle ne kadar dost olurlarsa, ülkelerinin geleceği de o kadar parlak olacak demektir. Biz, Türk ve Arap gençlerini buluşturacak çeşitli organizasyonlar için birlikte çalışıyoruz.”
KADIKÖY’DE ÇEVRE FESTİVALİ
Kadıköy Belediyesi’nin çağrısıyla bir araya gelen 40’ın üzerinde demokratik kitle örgütü, STK, platform ve inisiyatifin yer aldığı ‘Kadıköy Çevre Festivali’nin 26-28 Mayıs tarihleri arasında ‘Kentte Ekolojik Yaşam’ adıyla gündeme gelirken; plastik şişe vb. ürünlerinin girişinin yasak olduğu Özgürlük Parkı’ndaki etkinliklerde, aralarında Prof. Dr. E. Beyza Üstün, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Ediz Hun, Mine Gökçe Kırıkkanat gibi çok sayıda ismin yer aldığı söyleşiler de dinleyiciyle buluşacak.
15 TEMMUZ OYUN OLDU
TSK’nın içine sızan FETÖ mensuplarının 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişimi tiyatro oyunu haline getirildi, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneği’nin girişimi ve İBB’nin himayesinde sahneye taşınan ‘15 Temmuz: Diriliş’ (Senaryo Orhan Yılmaz Ertuğrul; yönetmen Fatih Yemez) adlı oyunun galası bu akşam Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Dinçer ÖNAL
DİYANET İşleri Başkanlığı, bu sene fitreyi 16 TL olarak açıklamış. Buna göre 4 kişilik bir ailenin aylık yemek gideri 1.920 TL olarak hesaplanıyor ama asgari ücret 1404 TL. Ramazan geliyor, hayırlara vesile olur mu?
Ömer ŞAN
GÜNÜN SÖZÜ: “Trakya’nın üstü altından kıymetlidir. Yani Trakya’nın yaşanabilirliği, tarım potansiyeli, iklimi altından kıymetlidir. Bunu termik santral planlayanlar da maden ve taşocakları açacaklar da unutmasın. Trakya’da toprağı koruyamadığımız sürece yaşama şansımız yok.”
Prof. Dr. Halim ORTA - Tekirdağ NKÜ
Marmaris’te Türkiye-Hollanda ilişkileri masaya yatırılıyor
TÜRKİYE-Hollanda ilişkileri bugün Marmaris’teki Sentido Orka Lotus Beach Oteli’nde masaya yatırılıyor. Toplantıya Hollanda ve Türkiye’deki iş dünyasından, 80’in üzerinde üst düzey yönetici katılacak.
Hollanda-Türkiye ilişkilerinde Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’na giriş izni verilmemesi nedeniyle başlayan kriz sonucunda her iki ülkenin Büyükelçisi de kendi ülkesinde kalmıştı. TAVAK Başkanı Prof. Faruk Şen 14 Mart 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaparak “Bu kriz aşılmalı” demişti. Şen, toplantı ile ilgili olarak “Hollanda ile geçmişi unutup, yeniden iyi bir diyaloğa girmemiz lazım” dedi.
Olumsuz gelişmelerden Hollanda’da yaşayan 475 bin Türk kökenli geçmen olumsuz etkileniyor. Geçtiğimiz yıllarda 17 milyonluk nüfusa sahip olan Hollanda’dan 1 milyon 200 bine yakın turist Türkiye’ye gelirken, bu yıl turist sayısında büyük bir düşüş bekleniyor. Türkiye’nin ticaretinde Hollanda’nın büyük önemi varken, aynı zamanda Hollandalılar da Türkiye’de 21 milyar Euro’luk bir yatırımı bulunuyor.
Unilever, Siemens, Petrol Ofisi, ING Bank ve Rabobank gibi kuruluşlar, Türk ekonomisinde büyük yer tutuyor. Bu açıdan Prof. Faruk Şen, “Türkiye-Hollanda ilişkilerinde artık yeni bir düzeye gelinmesi ve eski günlerin unutulması lazımdır” açıklamasını yapıyor.
Paylaş