Paylaş
BEN 27.11.2006 günü Filipin uyruklu nişanlımın cep telefonunu kaydettirmek amacı ile Yenimahalle Gümrük Memurluğu’na gittim. Havalanında nişanlım cep telefonunu beyan etmediği için Gümruk Müdürlüğü’ne cihazı kaydettirmem gerekiyordu. Bunun için 27 YTL damga pulu parası, cihazın değerinin 10%’u tutarında vergi olmak uzere toplam 73 YTL ödedik. Cihaz kayıt işlemi için toplam 5 odada 7 tane gümrük memuruna (müdür dahil) işlemlerimi yaptırdım ve bütün bunlar yaklaşık 2 saatimi aldı.
Soruyorum:
1. Türkler ve yabancılar havalanındaki bu uygulamadan neden haberdar edilmiyorlar? Yenimahalle Gümrük Müdürü bunun uyarısının Esenboğa’da asıldığını söyledi. Fakat oraya yabancilar/Türkler bu yazıyı/uyarıyı görmemiş olabilirler. Biz İstanbul Havalimanı’na indik ve böyle bir yazı görmedik, Esenboğa’yı bilemiyorum.
2. Niye Türk hükümeti bu uyarıyı görmeyen, bilmeyen veya o sırada vakti/fırsati olmayan yolcuları cezalandırıyor? Havalanında basit ve ücretsiz olan bir işlem niye bir anda pahalı ve eziyetli bir işleme dönüyor? Yoksa TC hükümeti vatandaşını ve yabancıları görmedikleri/bilmedikleri için cezalandırıyor mu?
Nişanlım Ankara Tömer’e gittiği için oradaki bir çok yabancı öğrenci ve işadamlarının şikayetlerini bizzat ben dinledim. Size bu şikayeti, onların ve kendim adıma yapıyorum. Bu yanlışın kısa zamanda düzeltilmesini talep ediyorum. Lütfen bu çifte standard kaldırılsın.
Murat CATAN
(0312) 442 4079
Düğün salonu hayatımızı kararttı
"CEVİZLİDERE’de Ceyhun Atuf Kansu Caddesi’nde oturan bir yakınımıza gittik.
Evlerinden çok memnunlar ama altında o düğün salonu yok mu? Evi alırken kendilerine böyle bir şey olacağını söylememişler. Apartmanı yapan Deniz Güneş isimli vatandaş herşeyi kılıfına göre uydurmuş. Apartman da hiç yalıtım
denilen birşey yok. Alttaki düğün sanki salonda yapılıyormuş gibi ses geliyormuş. Sadece ses olsa yine iyi. Oturanlar apartmanın ne garajina, ne önüne, ne de caddeye parkedebiliyorlarmış. Özellikle pazar günleri evden kaçmak için fırsat kolluyorlarmış. Belediyeden ses için gelenler, ’bahşi’ni alıp gidiyorlarmış. Apartmanda öyle konuşuluyormuş. Apartmanda oturanların çoğu arsa sahibi olduklarından kimseden tık çıkmıyormuş... Yazık burada oturanlara; neden şikayetçi olamıyorlar? Kim kime gebe. Ben yakınıma çık dedim, onlar da düşünmeye başladılar."
’Asgari’ şiir
BEN asgari ücretle çalışan güvenlik görevlisiyim. Sadece şunu söylemek istedim; bizler, yani biz öksüz yetimler 3 milyonu geçik insanlarız. Asgari ücretliler zam zamanı ellerini vicdanlarına koysunlar ve şiirimi okuyan yetkililere dertlerimizi anlamaya çalıştım şiirimle.
Üçyüz seksen alıyoruz /Deryalara dalıyoruz /Sosyallikten teknolojiden /Neden geri kalıyoruz /Denizi bilmeyiz derede yüzdük /Kemerlerimizi iki delik daha büzdük /Maaş giderlerimizide aşağı düzdük /İkiyüzü kira alır (gecekondu) /Yüzsekseni bize kalır /Kalanı da elektrik su /Zannetmeyin hepsi bu /Çıkar mıyız bahara yaza /Yüzü de gider kömüre gaza /Bizler geldik nazara /Ayda bir giderik pazara /Musluğumuz bozuk damlar /Bu şiiri okuyan bizi anlar
Bekir KILIÇ
Kendi ülkesinin insanına eziyet eden başka yer yoktur
OKURUNUZ Yıldırım Tuna’nın ’Ankara’ya akıllı adam lazım’ yazısını okuyunca yazmak gereğini duydum.
Papa’nın Ankara’yı terkedeceği gün, işimize giderken Hasköy mevkiinde ucu bucağı görünmeyen araç kuyruğu ile karşılaştık ve yüzlerce aracın kontak kapatıp yolda beklediklerini gördük. Tabi biz de o araçlar gibi beklemeye koyulduk. Saat 08.10’dan itibaren 40 dakika bekledik. Papa gidecek biz de yolumuza devam edeceğiz. Ben kendi ülkesinde bu kadar rahatsız edilen tek millet olduğumuzu tahmin ediyorum.
Füsun AYDIN
Biliyor musunuz
3 ARALIK ’Dünya Özürlüler Günü’nün Balgat’ta Devlet Tiyatrosu Mahir Canova Sahnesi’nde bugün 14.00’de yapılağını ve bu arada ’Selanik’ten Anıtkabir’e’ adlı oyunun sergileneceğini (0533-547 17 63)... DİKMEN Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesine tepki gösteren ’Dikmen Vadisi Halkı’ imzalı
bildiride, Melih Gökçek’e dönük olarak "Yalanları değil, gerçekleri konuşalım" çağrısının bulunulduğunu... KEÇİÖREN Belediyesi’nin, Türkiye Mühendisler Birliği ve TİKA ile birlikte 9-11 Nisan 2007 tarihlerinde ’1. Türk Dünyası Milli Mimari ve Şehircilik Kurultayı’ düzenleneceğini... HABER-SEN’in, gece-gündüz demeden çalışan, çok düşük ücret alan, kadrolu personelin yararlandığı hakların çoğundan yararlanamayan ’işçi sayılmayan geçici personel’in kadroya geçirilmesi için TBMM’ye verilmek üzere bir imza kampanyası başlattığını...
İlkellik
ÇANKAYA, Büyükesat Bayraklı Sokak sakinleri olarak ASKİ ile yaşadığımız sorunlardan bunaldık. 29 kasım günü için belirtilen programlı 12 saatlik su kesintisi bir gece önceden başlatılarak neredeyse 48 saate çıkarıldı. 30 Kasım 16.00 ve çok şükür sularımız gelmiş derken, tekrar kesildi ve ASKİ arıza ancak 24.00’den sonra verilebilecğini bildirdi. Başkentte, şehrin merkezinde bu ilkelliğe pes demekten başka birşey kalmıyor.
Ayşen TUGUTLU
Paylaş