Değişmeyen Rum talebi: Hepsi benim! Denktaş haklıydı

RUMLARIN Kıbrıs’ın neredeyse tamamını istemeleri sonucu görüşmeler kesildi!

Haberin Devamı

Rumlarla anlaşacağına emin olarak masaya oturan ılımlı KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı bile sonunda şunu dedi: “İsviçre’de Kıbrıs Rum tarafı, haksız ve adil olmayan tavır sergiledi. Kıbrıs Rum tarafı, Kıbrıslı Türkler için çok önemli olan konuları elinde koz olarak tutmak istedi.”

 

Akıncı, sürdürdükleri müzakerelerde Türk tarafının iyi niyetlerinin karşılığında beklediği adımları göremediğini belirtti!

 

KKTC sözcüsü dedi ki:

 

“Rum tarafının aşırı toprak talebi dolayısıyla görüşmeler sonuçsuz kaldı.”

 

Bunlar bana rahmetli Denktaş’ı hatırlattı. 2004’te eski Cumhurbaşkanı Talat ve Akıncı gibi partiler “Yes be, Annan” demişti! Talat bana “Denktaş müzakereci olmazsa çözüm olur” dedi. Akıncı ise “Kıbrıs sadece topraktan ibaret değildir” demişti.

 

Haberin Devamı

Ardından rahmetli Denktaş’a gittim, anlattım. Bana dedi ki: “Engellemek için zorluk çıkaran adam olarak lanse ediliyorum. Onlar da Rumlarla masaya oturunca anlayacaklar.”

 

60 kez masaya oturan Talat sonraki bir görüşmede itiraf etti bunu: “Eski Yunan’da tanrılar bile entrikalı siyaset yapardı, bunlar da onu yapıyor.”

 

Şimdi Akıncı da Denktaş’ın dediği noktaya geldi.

 

Rahmetli Denktaş’a faşist dahil birçok hakareti eden medya ve siyaset erbabı Rumların faşistliğini net olarak görüyor. Türklerin olmadığı Kıbrıs hayalinde ısrar eden Rumlar, papazlar, Yunanistan, AB ve tüm emperyalist güçler Denktaş aleyhine kampanyalar yapmışlardı.

 

Bugün biliyoruz ki, milli benliği sağlam olan Denktaş haklıydı.

 

Milliyetçilik köklerine ve haklarına sahip çıkmaktır.

 

Haberin Devamı

Nevval SEVİNDİ

 

GÜNÜN SÖZÜ

 

Turizmdeki düşüş 8 milyar dolar, tarım sektöründeki gelir kaybı da 1.5 milyar lira... Almanya pazarındaki rezervasyon düşüşleri devam ediyor. 2017 yılından kaygı duyuyoruz. Ülke olarak imaj çalışmalarını yapmamız gerek. Ayrıca acente destekleri de şimdiden açıklanmalıdır.”

 

ATSO Başkanı Davut Çetin

 

ŞİLİ’DE OLMAK VARDI

 

GAZETECİ-yazar Serhan Asker’in ‘Efsane Değil İnsanım’ ‘Dafne Kitabevi) kitabı yakında çıkıyor. Kitapta, dünya futbolunun efsanevi ne kadar ismi varsa, ülkelerine gidip onlarla buluşup onların ‘topsuz oyun’daki duruşlarını anlatıyor. Asker’in, şu anda hayatta olmayan birçok efsane ile konuşması dünyada bir ilk. Futbol dışı gözlemleri de var.

 

Haberin Devamı

Salvador Allende’nin ülkesi Şili’de bir çevrecilik anekdotu dikkat çekici; ısrarla sorunca biraz anlatmak zorunda kaldı.

 

“Bu ülkeye yanlışlıkla veya bilerek eroin sokmaya çalışırken gümrükte yakalanırsanız, o maddeyi alıp tuvalete döküp imha ediyorlar. O kişinin ikinci kez böyle bir girişimde bulunmasının hukuki sakıncalarını anlatıyorlar. Ancak, bu ülkeye yabancı tohum sokmaya çalışırken yakalanırsanız tam 5 yıl hapis cezası var! Şili dünyadaki en güzel sebze ve meyveyi yiyeceğiniz bir ülke, hiçbir şey bozulmamış, her şey doğal.”

 

Kitaptan, dünyada antibiyotik tüketiminde sonuncu ülkenin de Şili olduğunu öğreniyoruz; burası bir de BM raporlarına göre dünyadaki en mutlu insanların yaşadığı yer.

 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

 

- TÜRKİYE ile S. Arabistan arasında bakanlar düzeyinde yapılan anlaşmadan sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Arap Odalar Birliği kurulması ile ilgili anlaşmanın bugün İstanbul Swissotel’de imzalanacağını, bu anlaşma ile Türk-Arap Odası’nın (bu coğrafya 22 Arap ülkesinde 378 milyonluk nüfus ve yaklaşık 2.7 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe sahip) olacağının TOBB tarafından açıklandığını...

 

- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Adana, Mersin, Osmaniye, Niğde, Aksaray Emek bürolarının çalışmalarına başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada “Çalışanların sendikalaşmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır” dediğini...

 

Haberin Devamı

- ANKARA Aydınlığı Girişimi’nin, “2016 Beethoven Ödülü’nü Fazıl Say’ın kazanmasından büyük onur ve sevinç
duyduk. İnsanlık ailesinin içine yüz aklarımız Fazıl Saylarımızla çıkabiliyoruz. Sağ olsun, var olsun” açıklamasını yaptığını...

 

- 1923 yılında Yunanistan’dan Türkiye’ye göç edenlerin anısına ve mübadelenin 93. yılı münasebetiyle 26 Kasım 2016 Cumartesi günü Saat 15.00’te Avcılar Ambarlı Köyiçi Mübadele Anıtpark’ta anma etkinliği yapılacağını...

 

- SİVİL Organize Semtler (SOS) Çevre Gönüllüleri olarak kuruluşlarının 27. yılını kutlamak üzere cumartesi 13.00’te Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde buluşacaklarını...

 

‘GÜZEL İSTANBUL’ HEYKELİNE NE OLDU

 

1970’lerde Karaköy Bankalar Caddesi’ndeyken Erbakan Hoca tarafından mesele edilip Yıldız Korusu Parkı’nın Çırağan dibinde görülmez bir yere koyulan ‘Güzel İstanbul’ heykeli ‘Koruma Kurulları’ndan kaçırılarak bir yıldır yapılmakta olan Yıldız Korusu restorasyonunda ‘kazara’ (!) tahribe başlandı. Keşke bir çukur açıp gömseler de birkaç yüzyıl sonra arkeolojik kazıyla çıkarılıp “Türkiye de böyle bir süreç yaşanmış. Çıplak resmedilen bir kadın heykelinin başından şunlar şunlar geçmiş” deseler.

 

Bir eser daha ‘ucube’ tayin edilmesinin sonuna geldi.

 

A. Sudi KARTAL

Yazarın Tüm Yazıları