Paylaş
Ankara’nın göbeğindeki camiler bu kadar sahipsiz mi?
Geçtiğimiz hafta bir akrabamın cenazesini Kocatepe Camisi’nden kaldırdık. Camiye gelişimiz ile birlikte 3-4 kişilik bir ekip ve bunları yönettiği anlaşılan bir şahıs tarafından karşılandık. Bize merdivenlerin önünde ücretsiz park yeri ayarladığını bildirdi, bir ihtiyacımız olup olmadığını vs sordu. Cenaze sonrasında ise yok araçlara park yeri ayarladım, yok çelenkleri yerleştirttim, yok camiden anons yaptırdım diyerek para istedi.
Ben de bir miktar verdim.
Daha sonra öğrendim ki cenazemize katılan birkaç bayandan daha “Siz yakını mısınız? Kimse bizim paramızı vermedi” diye para istemişler hatta verenlerden de “Biz burada 4 kişiyiz, bu para az daha fazla verin” diyerek terslemişler.
İnsanların böyle üzüntülü zayıf anlarını fırsat bilerek para koparan bu kişilerin cami ve çevresinden uzaklaştırılması ve bu tür olaylara mahal vermemek için cami içinde ve çevresinde özel güvenlik ekibi veya resmi görevlilerin bulundurulması gerektiğini düşünüyorum.
Bertan KARACA
Kentlilik ve başkentler
1932 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan, kurulduğu günden bu güne kadar da ülkemizin ve Ankara’nın kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere bozulmadan aktarmak amacıyla çalışmalar yapan Ankara Kulübü Derneği’nin düzenlediği Dünya Sivil Toplum Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Kentlilik ve Başkentlilik Bilincinin Oluşumunda Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve Önemi’ konulu panel bugün 17.00 yapılacak. Derneğin Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan’ın açıklamasına göre konuşmacılar şu isimlerden oluşuyor: Oturum başkanı Veli Sarıtoprak (TUSİAV Başkanı), konuşmacılar Halime Güner (Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Başkanı), Şevket Bülent Yahnici (Ankara Kalesi Derneği Başkanı), Elif Başman (Sevda Cenap And Müzik vakfı Koordinatörü), Nezih Allıoğlu (Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı), Semra Ener (Koruma ve restorasyon Uzmanları Derneği (KOR-DER) Başkanı)
Taşeronlar hiç denetlenmez mi?
Büyükşehir Belediyesi ekipleri Elvankent Banka Blokları’nda temmuz ayından beri kaldırım çalışması ve orta parkta düzenleme yapıyor. Kaldırım çalışmaları bitti, park düzenlemesi devam ediyor, bize söylenen bayram öncesi bu çalışmaların biteceği, bayram sonrası asfalt çalışmalarının başlayacağı yönündeydi.
Parkta kimse oturamadığı gibi neredeyse yürünemiyor bile; havuz ve yol çalışmaları ağır aksak devam ediyor..
Kaldırım çalışmaları bitti ama pislikleri alınmadığı için araç geçtiğinde her yeri toz kaplıyor, kalan taşların bir kısmı alınmamış dağınık vaziyette duruyor.
Yolların ortasındaki refüjlerin bir kısmının topraklarını doldurdular, geri kalan kısımların toprakları doldurulmadı, çalışmalar esnasında epey ağaca zarar verdiler, yerlerine yenilerini dikmediler..
Büyükşehir yetkilileri yapılan işleri kontrol etmiyorlar mı çok merak ediyorum.
Hakkı ELBİR
Paylaş