Paylaş
Geri kalanlar arasında 12 dosya Harita Emlak Müdürlüğü’ne, 4’ü Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne ve 1’i de Özürlüler Müdürlüğü’ne gönderildi. Geçmişten bir örnek verirsek... 10.05.2010’da gündeme 246 dosya, 8.11.2010’da 150, 10.10.2011’de 175 ve 09.04.2012’de 214 dosya gelmiş.
Büyükşehir Meclisi’nin ‘imar’ dosyaları için gece-gündüz çoook çalışması gerekiyor.
Vatandaş ‘hizmet’ bekliyor! ‘Pazarlıklar’ yapılmış, projeler hazırlanmış, hafriyat yapılacak, temel atılacak ve harçlar alınacak. Belediyelerin ‘harç’ parasına acil ihtiyacı var. İstanbul daha çok ‘beton’ olacak. Ne kadar çok beton o kadar çok ‘yoğunluk’tur, öncelikle AVM’dir, rezidanstır, camidir, benzin istasyonudur, özel hastane ve okuldur... Hiçbir yerde yeşil alan kalmamacasına hem de. Çünkü seçimler geliyor, dosyaların ‘temizlenmesi’ gerekiyor. Her belediye yönetiminde âdettir, yerel siyasetçiler yeni döneme pek dosya bırakmayı sevmezler. Meclis’i, ‘kılçıksız’ teslim etmek isterler. Londra Olimpiyatları’nı anlatan bir TV spikeri, anlaşıldığı kadarıyla Londra’nın merkezindeki Hyde Park’ı gezmiş ki, “Ben böyle büyük bir park görmedim, tam 23 hektarmış” diyordu. Hiç park yapılmaz mı, yeşil alan bırakılmaz mı?
Bu nasıl protesto!
CHP İstanbul il örgütü, TBMM’nin dünkü toplantısı öncesinde, genel merkeze destek amacıyla önceki günkü İBB Meclisi toplantısına katılmama kararı alarak destek vermek istedi. İl Başkanı bu kararı uygulamak için CHP Grubu’na geldi, yanında da il yönetiminden 10 kişi vardı İl Başkanı Oğuz Salıcı’nın... Grupta bazı üyeler direndi, “Biz TBMM’yi toplamaya çalışırken, İBB Meclisi’ni niye engelleyelim, önemli dosyalar görülüşecek” dediler. Ve protesto kararı çıkamadı. Ancak, bu arada CHP’lilerin eylem girişimini öğrenen AKP’liler, tüm üyelerini hemen İBB’ye çağırdılar. Ve CHP il yönetimi geri adımatmak zorunda kaldı.
Doktor 4+4+4 raporu vermekten çekiniyor
KIZIM 31 Mart 2007 doğumlu ve 1 gün farkla yeni kanundan (4+4+4) etkilendi.
Bilindiği gibi yaş meselesi için devlet ya da üniversite hastanelerinden rapor alınması gerekiyor. Ancak hangi kriterlere göre, hastanelerin çocuklara ‘Okula başlaması uygun değil’ diye bir rapor vereceği belli değil.
Muayene ettirdiğim kızım, boy ve ağırlık olarak ortalamanın altında çıkıyor. Ancak doktorlar hangi seviyenin altında olursa bu raporun verilebileceğini bilemedikleri için bir rapor yazmaktan çekiniyorlar.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne soruyorum “Haklısınız, bu belirlenmedi” diyor.
Yeni eğitim yasası ile 10 yaşında çocukları imam hatip lisesine almakla ilgili hükümetin kendi açısından önceliklerini ve ‘acelesini’ anlıyorum. Ancak 5.5 yaşında çocuklarımızın hayatını karartmayacak ve hastane hastane koşmamıza gerek kalmayacak şekilde de yapılamaz mıydı? Sorun gündeme alınmalı ve çözülmesi sağlanmalıdır.
Enis ERKÖSE
Radyo Trafik: Hakarete izin vermeyiz
GEÇENLERDE ‘Radyo Trafik’ yayınlarının dinleyenlere büyük hizmet verdiğini anlatırken, İstanbul il yöneticilerini kolladığı yönünde bir eleştiri getirmiş, hatta ileri gidenlerin yayından düşürüldüğünü anlatmıştık.
Saran Holding Radyoları Genel Müdürü İlhan Uzundurukan bir açıklama gönderdi, bir kamu hizmeti yaparak sürücüleri yönlendirdiklerini, aynı zamanda kuralları hatırlatarak bilinçlendirdiklerini belirtiyor ve şöyle diyor:
“Gün içerisinde ise ‘Şikâyet Hattı’ ve ‘İstanbul Konuşuyor’ adı altında yaptığımız programlarla halkın sesini duyuruyor, görüş öneri ve eleştirileri dinliyoruz. Radyo Trafik’te hakaret içermeyen her konuşmayı sonuna kadar dinledik ve dinlemeye devam edeceğiz. Sansür gibi kaba ve yayın ilkelerimizle bağdaşmayan anlayışı radyomuzda asla barındırmadık. Günde en az 1000 kişinin bağlandığı bir radyoda zaman zaman akışı bozan konuşmalar olması, sunucuyla dinleyici arasında sıkıntı yaşanmasını meslekten biri olarak sizin de anlayabileceğiniz kanaatindeyiz. Radyomuz, doğru, tarafsız ve objektif yayın anlayışıyla İstanbullulara hizmet vermeye devam edecektir.”
Teşekkür ederiz de, vatandaş da, kamuya açık bir radyodan, doğruları, yanlışları ve görüşlerini, gerektiğinde valilik, belediye, karayolları, İSPARK vs. gibi kurumları da eleştirebilmeli değil mi?
İşte sağlık reformu
AKP sağlık reformu yaptığı iddiasıyla gariban halkımızdan oyları topluyor. Halbuki kazıklandığının farkında değil benim kafası çalışmayan halkımız. İlaç aldıktan sonra eczanelerden ödeme dökümünü istese belki görecek ama böyle bir istekten haberi de yok... Özel hastaneler değil sağlık ocaklarından ilaç yazdırdığında 25 ile 100 TL arası para ödüyor veya maaşından kesiliyor. Ben her ilaç alışımda bu dökümü istiyorum... Örneğin, en son dökümü söyleyim: Muayene bedeli: 35 TL (maaştan kesilecek), ilaç farkı: 17.90 TL (ödenecek), reçete bedeli: 3 TL (maaştan kesilecek), ilaç yazdırma: 2.1 TL (maaştan kesilecek), Toplam: 58 TL. Oysa SSK emeklisiyim.
Bu sağlık reformu(!) olmasaydı 147 TL ilaç bedelinin % 10’u olan 14.7 TL ödeyecek başka herhangi ödeme yapmayacaktım.
Bu reformdan önce Florence Nightingale Hastanesi’nde by-pass oldum ve 5 kuruş ödememiştim, pek çok özel hastane de kardiyoloji ve by-pass’tan ücret almıyordu. Şimdi ne farkı var? Uyanın aldatılıyoruz!..
Recai İLTEM
Biliyor musunuz
ÇORLU’da, AKP’nin Eyüp ilçe örgütünün düzenlediği iftar yemeğine katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile milletvekilleri Gülay Dalyan Vatansever, Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi ile AKP’nin İstanbul ve Tekirdağ il yöneticilerinin daha sonra Çorlu Belediye Başkanı CHP’li Ünal Baysan’ı ziyaret ettiklerini...
Paylaş