Baz istasyonları ve cep telefonları

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanlığı’nca oluşturulan ‘Teknoloji Bilgilendirme Platformu’nun açıklamasından yola çıkarak köşemizde yer verdiğimiz ‘Baz istasyonları nedir, ne değildir’ (5.1.2009) yazısı tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Bu konudaki bazı görüşler özetle şöyle:

TEKNOLOJİ Bilgilendirme Platformu’nun baz istasyonları ile ilgili bilgi notunu yayınlamanız, tek taraflı bir tutumdur. GSM operatörleri özel şirketlerdir, önce kendi kazançlarını düşünürler. Bilim adamları, üniversiteler baz istasyonlarının kanser hastalıklarına sebep olduğunu, Konya İnsan Hakları Kurulu’nun bunun insan haklarına aykırı olduğunu, Danıştay yerleşim alanlarında kurulmasının yasal olmadığını söylüyor.

Madem zararı yok, neden Çevre Müdürlüğü, baz istasyonu yakınında kreş, gençlik merkezi veya hastane varsa izin vermiyor? Mahalle aralarına kurulan baz istasyonlarının yakınında çocuk yok mu? Hasta, yaşlı yok mu? Devlet neden vatandaşların tepkisini umursamıyor?

Haberin Devamı

Mustafa CANKURT

‘CEP TEHLİKESİ’

BAZ istasyonları ile ilgili yazınızı okuduğum sırada Prof. Dr. Selim Şeker’in “Cep Tehlikesi” adlı kitabı da masamın üzerindeydi. Cep telefonları, baz istasyonları, diğer elektromanyetik kirlilik kaynakları ile bunların çevre ve insan sağlığı üzerine çalışmaları aktaran kapsamlı bir çalışma.

Bir başka tesadüf ise önceki gün Odamız tarafından yazınızda da bahsettiğiniz güvenlik sertifikası uygulaması ile ilgili açtığımız davaya dair bir basın açıklaması yapmıştık ve gazetenizin internet sitesinde de konu haber yapılmıştı. Haber metni hurriyet.com.tr/gundem/13376321.asp?mnID=13376321 adresinde yayında.

Yılmaz KİLİM

Çevre Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu II. Başkanı

NİYE AMERİKAN VERİLERİ

TÜRKİYE’de 220V 50Hz şebeke gerilimi kullanılmaktadır. Yani bu ‘etki’ bilgilendirilmesini kim hangi kurum yapmışsa ülke gerçeklerinden haberi yok. Veya işin kolayına kaçıp ABD kaynaklı bir yerden kopyalayıp bilgi diye vermiş.

Özer ÖZTÜRK

‘ELEKTROMANYETİK dalganın etkileri’ tablosundaki değerler, 110 volt ve 60 Hz. voltaja yani Amerikan sistemine göredir. Bu değerleri yayınlayan Teknoloji ve İletişim Kurumu Başkanlığı’nda söz konusu değerleri Türkiye’deki voltaj sistemine göre hesaplayacak mühendis yok mu acaba?

Haberin Devamı

Halis GÜVEN

Elektrik Y.Müh.

BEN Turkcell İletişim Hizmetleri Ankara’da çalışan bir mühendisim. İnsanların bilgiye ihtiyacı olduğu bu konudaki yazınız için teşekkürler. Yazınızda gönderilmeyen bir elektrik alan şiddeti değerinden bahsetmişsiniz. Bahsedilen elektrik alan şiddeti değeri baz istasyonları için BTK’nın standartlarına göre 10 V/m’den (yani kahve makinesinin üçte biri) fazla olamaz ve buna kesinlikle uyulmaktadır.

Hakan ACAR

 

Bir de Batı Trakya’ya bakalım

 

“BULGARİSTAN’la ilgili yazıyı çok ilginç buldum. Ben de Batı Trakyalıyım; İstanbul’da yaşıyoruz. Benim de ismimi yazmayın... Yunanistan’da, Batı Trakyalı Türkler, İskeçe Türk Birliği davasını kazandılar... (Yunanistan, Batı Trakya’dakileri Müslüman azınlık sayıyor.) Yunanistan’daki Makedonya Kültür Derneği var... Hem Türkler, hem Makedonlar, AİHM’ye gittiler ve davaları kazandılar. Bu karara rağmen Yunanistan, ‘Türk’ ve ‘Makedon’ adlarının kullanılmasına hâlâ izin vermiyor. Batı Trakya Türklerini, Lozan’ın dışında düşünmek mümkün değildir. Lozan’da Türkiye’nin garantörlüğü vardır. Patrikhanenin avukatı Kezban Hatemi, Batı Trakya konusunda AB müktesebatı onları koruyor diyor ama bunun doğru olmadığı bir çok örneklerde mevcuttur. Patrikhane yandaşları, biraz da Batı Trakya yandaşı olsalar, nasıl olur?”

Haberin Devamı

 

Kader kurbanlarına af düşünülemez mi

 

DAHA önce sabıkası olmayan ufak tefek cezalardan dolayı hürriyeti elinden alınmış mahkumlara bir şans daha tanınarak topluma kazandırılması için kısmi af istiyoruz. Kapasitesini ikiye katlamış cezaevlerinde zor şartlar altında ufak tefek cezalardan yatan kader kurbanları için TBMM Adalet Komisyonu’nda bekleyen yasa tasarıları acilen devreye sokulmalıdır. Bu durumda hem cezaevleri hem de toplum rahatlayacaktır.

Toplumun kanayan yarası PKK mensupları ile karşılıksız çek yazanlara tanınan imkan ekonomik veya sosyal suçlardan cezaevine ilk defa girmiş Türk vatandaşlarına neden sağlanmıyor? Cezaları 5 yıla kadar olan kader kurbanlarına af istiyoruz.

Haberin Devamı

Adli hatalardan ve küçük suçlardan cezaevlerinde yatan kader mahkumlarını ne zaman düşüneceksiniz? Adalet komisyonunda 6 aydır tuttuğunuz adaleti düzeltecek yasa taslaklarını mahkumlar kahrından öldükten sonra mı çıkaracaksınız? Unutmayınız adalet bir gün herkese lazım olur.

Son aylarda 400 terörist ve 2177 karşılıksız çek yazan hürriyetine kavuşurken ufak tefek cezalardan ilk defa cezaevine girmiş olan kader mahkumları hala içerideler. Adalet bir gün hepimize de gerekebilir. Lütfen gerekli düzenlemeler bir an önce yapılsın..

Ekin Polat ÜLKÜ

Hükümlü yakını

 

Muharebeyi kaybetmek savaşı kazanmak

 

İŞBİRLİKÇİLERE karşı kısa vadede kaybettik. Uzun vadede kazanacağız. ABD’ye karşı muharebeyi kaybettik, savaşı kazanacağız. Her ne kadar arada çok fark olsa da tıpkı Vietnam, Irak, Afganistan gibi yerlerde kaybettiği ya da kaybetmek üzere olduğu gibi burada da kaybedecek. Türkiye kazanacak. Yazın bir kenara.

Haberin Devamı

Salim KOÇAK

Gazeteci-Yazar

 

Biliyor musunuz

 

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın, Başbakan’a “Beşir Atalay’ın kamuoyuna yaptığı açıklamaların dışında ‘açılım’da daha neler öngörülmektedir? Kısa, orta ve uzun vadede hangi çalışmalar planlanmaktadır?” diye sorduğunu... MHP Bursa Milletvekili H. Hamit Homriş’in yabancı dil hayranlığının hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Türkçemizdeki yozlaşmaya karşı bir uygulamanız var mıdır?” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları