Paylaş
Örnek olarak da 15.Cadde’deki ’Bahçeli Parkı’... Ama benim anlamadığım bir şey var; bu park ve bahçelere Sayın Belediye Başkanımız tabelaları yaptırırken kendi adını yazdırmış. Sormak istedim bu tabelalardan haberi var mı? Var ise neden kendi adını yazdırıyor? Tabii kendi döneminde yaptırdığı park ve bahçe var ise o zaman tamam ama biz hangi parkın hangi dönemde kim tarafından yaptırıldığını biliyoruz. Amaç ilçe dışından gelenlere güzel görünmek ise yanlış bir politika olduğunu hatırlatmak istedim Sayın Başkanımıza... Çünkü; Sayın Başkanım siz oyunuzu Etimesgut halkından alacaksınız.
Diğer sorum ise 15.Cadde’den Etimesgut’a giden bir yol var. Başkanımıza daha önce de bu yoldan bahsetmiştim. Sizin aracılığınızla o gün bugündür yolla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Bunun sebebi nedir?" Y.A
10 yazı yazdım gene çözüm yok
KÖŞENİZE bu gönderdiğim tam 10’uncu mail ve siz bunların hepsini yayınladınız. Yayınladınız ama ne değişti? Hiçbir şey çünkü Çankaya Belediyesi işin kolayını bulmuş. Diyor ki Balgat’ta bulunan Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Büyükşehir’in sorumluluğundadır. Peki Çankaya Belediyesi’ne bir şey soracağım; buraya yaklaşık olarak 200-300 metre uzaktaki Pazaryeri için size buranın üzerinin kapatılması için yazı gönderdim. Benim bildiğim bu pazar yeri on yıldır burada var bana gönderdiğiniz cevabı size gönderiyorum:
"Sayın N.
Büyükşehir Belediyesi ile mülkiyet sorunu yaşandığı için şimdilik bir müdahale yapamıyoruz.
Saygılarımızla."
10 yıldır mı sorun yaşıyorsunuz? Benim bildiğim daha da fazlası vardır. Şu kış gününde hiç pazara gittiniz mi? Soğukta meyvelerin sebzelerin üzerine kar yağmur yağınca donuyor. Dr. Sadık Ahmet Caddesi kenarında bulunan aslında yeşil alan gözüken fakat bir türlü yapılmayan bu yer artık ilgisizlikten inşaat artıklarının molozların tepecik oluşturduğu bir yer oldu. İşin vahim yanı buranın az ilerisinde kocaman tabelada Çankaya Belediyesi zabıta karakolu yazıyor. Hala belediyeniz ilgi alanına girmiyor mu?
H.N
Ankaralılara İstanbul bütçesi
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi, 2007 bütçesi 4.8 milyon YTL olarak belirlendi.
7Gelir; 3.9 milyon YTL olarak belirlendi
Açık: 870 milyon YTL (Borçlanma ile karşılanacak)
Yatırımların şöyle hesaplanıyor:
Ulaşım: 844.1 milyon YTL
Hesap İşleri: 790.3 milyon YTL
Fen İşleri: 752.2 milyon YTL
Emlak İstimlak: 513.1 milyon YTL.
Çevre Koruma ve Kontrol: 480.7 milyon YTL
İtfaiye: 390.4 milyon YTL
Sağlık ve Sosyal: 224.2 milyon YTL.
Ulaşım Daire Başkanlığı bütçesi içerisinde yer alan Karayolları İnşaat İşleri ve Hizmetleri için ayrılan bütçe de 352 milyon 285 bin YTL.
Bütçede 83 milyon 599 bin YTL de temsil ve tanıtım giderleri için ayrıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinde raylı sistem yatırımları için bir kalem bulunmazken, bu yatırımlar İETT’nin bütçesi içinde yer aldı.
İETT’nin 2007 bütçesi de 2 milyar 74.7 milyon YTL olarak belirlendi. İETT
1 milyar 152.7 milyon YTL gelir öngörülürken, 922.2 milyon YTL’lik bütçe açığının iç ve dış borçlanma yoluyla karşılanması planlandı.
Kaba bir hesapla İstanbul ile Ankara yerel yönetim bütçeleri hesaplanabilir.
Bir yol yılda 3 kez yapılmaz
BU yıl Ankara’nın yolları ölüm makinesine döndü. Nedeni de aynı anda başlatılan yol, köprü yap bozları... Geçen yıl Eskişehir Yolu metro çalışmaları sırasında yapılan yollar, duvarlar, kaldırımlar, tretuvarlar, dikilen ağaç ve fidanlar yeniden söküldü ve yapıldı.
Öncelik verilmesi gereken metro inşaatı neredeyse durma noktasına gelirken,
yollar bozulup yeniden yapılıyor. Bir yol bir yıl içerisinde üç defa yapılır mı? Üç defa yapılmasına rağmen yine de yol standartlarına uymayan Angora Evleri’nden Çayyolu’na inen Saltoğlu Bulvarı’nın İncek Bulvarı ile kesiştiği kavşakta her gün bir veya birkaç defa kaza oluyor. Bir yol yapılıyor ancak o yol yapımı sürecinde gerekli önlem ve aciliyeti gereken örneğin trafik lambaları zamanında yapılmadığından kazalar meydana geliyor. İki defa 153 Alo Belediye hattını aramama rağmen bu kavşakta her gün milyarlarca milli servet yok oluyor, insanlar ölüyor, sakat kalıyor.
Ne zaman bu kavşağa trafik lambası takılacak doğrusu merak ediyorum.
Bu bir örnek ancak bütün yapılan yollarda bu sorunları görüyoruz. Biz yurttaş olarak bu kadar değersiz ve ucuz muyuz diye soruyor ve çok üzülüyorum.
Köşenizde bu konuya yer vermenizi önemle rica ediyorum.
Meliha SELMANPAKOĞLU
Biliyor musunuz
TÜRK dili konuşan ülkelerin devlet başkanlarının 8. Doruk Toplantısı nedeniyle Antalya’da önceki akşam verilen yemekte İstanbul’dan gelen vals müzik topluluğunun Atatürk’ün sevdiği ’Vardar Ovası’ ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in sevdiği belirtilen ’Akdeniz Akşamları’ eserlerinin yanı sıra ’Memleketim’, ’Üsküdar’a Giderken’ ve ’Safalar Getirdiniz’ şarkılarının seslendirildiğini...
TÜRK Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür’ün "AB’nin Türkiye için gerçekleşmesi imkansız bir hayal ve ütopyadan başka bir anlam ifade etmediğini" söylediğini...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın, "17. Milli Eğitim Şurası, AKP’nin katsayı polemikleri, olgunluk sınavı, ek puan tartışmaları arasında havanda su dövmekle tamamlanmıştır" dediğini...
GÜNÜN SÖZÜ
"Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!"
(Tevfik Fikret)
Paylaş