Asgari ücret unutuldu mu?

ASGARİ ücretliyi ekimde vergi sürprizi bekliyor.

Haberin Devamı

Eğer hükümet bu ayın sununa dek gerekli düzenlemeyi gerçekleştirmezse asgari ücret ekimde 70 lira azalacak.

 

Bu ücretle çalışan yaklaşık 6 milyon işçi ekimde bir üst vergi dilimine girecek. Hükümet yılbaşında verdiği sözü yerine getirmezse ekim ayından itibaren 70 lira daha fazla vergi kesilerek net ücret 1300 liradan 1230 liraya gerileyecek. Geçen yılın aralık ayında hükümet ve işçi tarafının uzlaşısı ile asgari ücret net 1300 lira olarak saptanmıştı. İşçinin olumlu karşıladığı yeni ücret, sekiz ayda satın alma gücünü yitirmeye başladı. Aşınmadan ötürü 1380 liralık açlık sınırının altında kaldı.

 

Emekçiler verilen sözün yerine getirilmesini bekliyor. Ancak hâlâ bir girişimde bulunulmamasından da kaygılanıyorlar.

 

Haberin Devamı

Aslında vergi dilimi artışlarından olumsuz etkilenmemesi için tüm çalışanları içerecek yeni düzenlemenin yapılması kaçınılmaz. Herkes kazancı oranında vergi ödemeli.

 

GÜNÜN SÖZÜ

 

“Türkiye tarımda net ithalatçı ülke oldu. 2015’te 5.7 milyar dolar ihracata karşılık 7.0 milyar dolar ithalat yapılmış ve 1.3 milyar dolar civarında dış ticaret açığı olmuş. Açıklar artık istisnai değil, yapısal bir nitelik kazanmış.”

 

Bayram Ali EŞİYOK

 

BU KİTABI OKUMADAN ŞEHİTLERİ ANLAYAMAZSINIZ

 

HÜRRİYET 15 Temmuz şehitlerinin hayat hikâyelerini kitap haline getirdi. Hürriyet hafta sonu ilavelerinden İpek Özbey, Güliz Arslan ve İpek İzci hikâyelerini bize ‘Demokrasi Kahramanları’ isimli bir kitapta topladı.

 

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece belki de Türkiye’nin en uzun gecesiydi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), darbe yapmak üzere tankları şehirlere sürdü, halka kurşun yağdırdı, milletin silahını millete doğrulttu. Millet yılmadı, sokağa çıktı. Tankların üstüne yürüdü. Türkiye, büyük bir demokrasi sınavı verdi, darbeyi önledi.

 

Haberin Devamı

O gece 241 kişi şehit oldu. Kimdi bu insanlar?

 

Hangi duyguyla sokağa çıktılar? Ölümü nasıl göze aldılar?

 

Tüm şehit ailelerine, yakınlarına, sevdiklerine tek tek ulaştı yazarlar. Hikâyelerini dinlediler, acılarına ortak oldular. “Biz çok iyi bir aileydik” diyen eşler, psikolojik destek gören çocuklar, dimdik gururla gözyaşını saklayan babalar... Kiminin çocuğu olacaktı birkaç gün sonra, kimi evlenecekti. Kimi de şehitliğe baş koymuştu. Hürriyet Kitap etiketiyle okurlarla buluşuyor.

 

İŞTE AT İZİ, İT İZİ...

 

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Tekirdağ’da konuşuyor (AT izi ile it izi belli): “Size atın izini ve itin izini açıklayayım. Nerede başladı hikâye... Turgut Özal ile. Turgut Özal’ın bir ikinci ordusu vardı. Bir Türk ordusu var, bir de Turgut Efendiler, Amerika’nın emriyle ikinci bir ordu kuracaklar. O zaman İşçi Partisi var. 2000’e Doğru dergisi çıktı, büyük mücadele başlattı. Tarih 1988. ikinci ordu kimle kuruluyordu; Fetullah Gülen’le... Komünizmle Mücadele başlığı altında, daha 1970’lerde Amerikan gladyosu tarafından örgütlenmiş, avuca alınmış Fetullah cemaati... İşte size at izi, it izi... Turgut Özal’ın bu mirasına kim sahip çıktı? Tansu Çiller. Çiller Özel Örgütü diye açıkladı. O da bir at izi, it izi... Çiller Özel Örgütü bir gladyo idi... Ve Gülen’in kara para, suç ortağı Çiller, MİT raporlarına kadar girdi. Alın size bir at ve it izi; Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan, kullandıkları maşa ne? Fetullah Gülen, bu bir gladyo, Amerikan gladyosu...”

 

Haberin Devamı

ACEMİ OKÇU FIKRASI...

 

BİR filozof kırda tek başına giderken uzaktan acemi ve cahil bir okçu gördü. Oku hedefe nişanlıyor ama hep karavana atıyordu. Filozof oka hedef olmaktan korktuğu için gidip okçunun hedefine oturdu ve şöyle dedi:
- Buradan daha emin bir yer olamaz. Çünkü okun hedefini bulamayacağından eminim.

 

(Şevket Çorbacıoğlu’ndan)

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

 

- ŞİŞLİ Belediyesi’nin şeffaf belediyecilik felsefesi ile geliştirdiği hizmetlerine bir yenisini ekleyerek zabıta biriminde isimli yaka kartı uygulamasına geçtiğini...

 

MESAJ PANOSU

 

- SAHİBİNDEN darbe başarılı olsaydı... Şuna eminim ki, herkes FETÖ’cüyüm diyerek ortalarda dökülecekti. FETÖ’cü olmadığı bilinen gazeteciler tutuklanacaktı.

Haberin Devamı

Rauf TAMER

 

- YANDAŞ bir TV’de bir haber dönüp duruyor, döndürülüp duruyor. Emekliye zam yapılacak, promosyon da verilecek diye. Bayramda şeker ikramı gibi duy da inanma.

Metin ALTAY

 

- HİÇ kimse güvende değil, herkes kaygılı...

Süleyman DEMİRKEN

 

KAVALALI’NIN HEYKELİNİ DİKELİM

 

9 EYLÜL 1922... İzmir’in kurtuluşunu kutlarız önce.

 

Emperyalizme karşı ilk ve son kurşunun atıldığı İzmir’e Batı’nın ve İngiltere’nin teşviki ve desteği ile Yunan ordusunun çıkma kararı karşısında Yunanistan Komünist Partisi “Emperyalistlerin maşası olmayın Türkiye ile savaşmayın, biz kardeşiz” diye tepki gösterdiği için 300 eylemci kurşuna dizilmiştir. Onların anısına bir heykel dikelim. Biz öneriyoruz.

 

Haberin Devamı

(NOT: Mısır’ın Osmanlı Valisi, devlete isyan ederek 1832’de ordusunu Kütahya’ya kadar ilerletiyor. Sonra dış destekle durdurulan bu ‘Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın at üzerindeki heykelini Selanik Kavala’ya Yunanlar dikmiş. Bilir miydiniz?)

 

Alaettin HACIMÜEZZİ İZÇEP (İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu)
izmircevregonulluleriplatformu@yahoogroups.com
www.facebook.com/groups/707201626044725/

Yazarın Tüm Yazıları