Paylaş
- LC Waikiki’nin ortakları Vahap Küçük ve Mustafa Küçük’ün babaları Vahap Küçük, AK Parti’den Doğanşehir Belediye Başkanı seçildi. “Hayırlı olsun”a gidelim.
MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Yüksel Çengel ve Akdaş’la baba Vahap Küçük’e konuk olduk. 72 yaşındaki Küçük’e ilk izlenimini sordum:
- Göreve başlayalı 50-55 gün oldu. Gelen gidenden henüz başımı kaldıramadım.
Çengel, kendi deneyimini anımsattı:
- Ben İstanbul Avcılar Belediye Başkanlığı yaptım. Marmara Belediyeler Birliği’ni yönettim.
Küçük iç geçirdi:
- Malatya büyükşehir oldu, ilçelerde yapı değişti. 6 belde belediyemiz kapandı. Beldelerin borcu da eklenince, Doğanşehir’in borcu14.5 milyon lirayı buldu. Bu borçla nasıl hizmet olur? Merkezi idareden gönderilen paramızın yüzde 40’ı Büyükşehir’e kalıyor. Su parasını bile Büyükşehir topluyor.
Şu hesabı ortaya koydu:
- Doğanşehir’in nüfusu 10 binken merkezi idareden gönderilen kaynak 350 bin liraydı. Beldelerle birleşince nüfusumuz 41 bine çıktı. Merkezden yönelen kaynak 900 bin lira oldu. Büyükşehire kesilen sonrası kalan parayla personel maaşı ve günlük masraflar karşılanıyor. Oysa 41 bin nüfusa göre merkezden 1.3 milyon lira gelmeli.
Personel sayısından yakındı:
- 6 beldeden devrolan kadrolarla birlikte işçi sayımız 170’i, memur 46’yı buldu. Bu kadar personel bizim için çok fazla.
Belediyeden maaş almadığının altını çizdi:
- Maaşım için ayrı hesap açtırdım, hayır işinde kullanacağım. Makam arabasına değil, şahsi aracıma biniyorum. Yakıtını cepten alıyorum. Allah bana belediyenin bir kuruşunu nasip etmesin.
Kendi aracı bakıma gittiğinde makam aracını sorduğunu belirtti:
- Şoför aracı parktan çıkarıp kulağıma “Başkanım bu araç hacizli” diye fısıldadı. Hemen parka çektirdim.
Belediyeye ait bazı gayrimenkulleri satmayı düşündüğünü vurguladı:
- Hangi gayrimenkulu sorsam hacizli çıktı. SGK’ya, “Hacizleri kaldırın, gayrimenkulleri satıp, size borcumuzu ödeyelim” dedim. Teminat istediler. Nereden bulayım?
Ardından sordu:
- Belediye başkanının makam aracının hacizli olması yakışık alır mı?
Baba Küçük, daha iyi hizmet iddiasıyla yarışa girip seçimi kazandı.
14.5 milyon liralık borcu sıfırlayıp, “daha iyi hizmet”e ulaşabilir mi?
Aslanoğlu’nun adı yaşatılacak
CHP Millevekili Mevlüt Aslanoğlu’nun vefatının 8’inci gününde Malatya’da okutulan geniş katılımlı mevlit için Malatya Eğitim Vakfı (MEV) yönetim kurulu üyeleri Tevfik Temelli, Nevzat Zabçı, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Yüksel Çengel, Pütürge eski belediye başkanı Necdet Ayaydın çaba harcadı. Kentin Valisi Vasip Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, organizasyona her desteğe açık davrandı.
Mevlit öncesi AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Hüseyin Türkkan’la Çakır’ı ziyaret eden Tanrıverdi, ortak dileği iletti:
- Başkanım, Mevlüt Abi’nin adını Malatya’da yaşatacak bir karar bekliyoruz.
Çakır, bu yönde söz verdi, Akdaş da içinden geçeni aktardı:
- İşadamı arkadaşlarımızla Mevlüt Bey adına Malatya’da bir yurt veya okul yaptırmayı düşünüyoruz.
Aslanoğlu, yıllarca Malatya’ya, ilçe ve köylerine okul, sağlık ocakları için çırpındı.
Adını bir eğitim yuvasında yaşatmak iyi olur...
Merkez’e yüklenme, temel sorunlara bak
MALİYE eski bakanlarından, MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral şu notu gönderdi:
- Başbakan’ın tavrı, ekonomiyi ve Merkez Bankası’nın iç-dış itibarını zedeler. Banka’nın bağımsızlığına hassasiyet gösterilmeli.
Faizden şikayeti anımsattı:
- Faizden şikayet ederken temel yapısal sorunlara bakılmalı. Yurtiçi tasarruf düşük, cari açık yüksek, enflasyon tek haneye oturmuyor, özel sektörün dış borcu fazla. Bunlara çözüm bulunmazsa, ekonominin iki yakası bir araya gelmez. Unutmayın, faiz sebep değil sonuçtur.
Paylaş