Jetlag olmadan Seyşeller’e uçun

Türk Hava Yolları, kış sezonuyla birlikte egzotik noktalara sefer başlatarak farklı pazarlara açılıyor. İlk nokta, yeryüzündeki cennet Seyşeller…

Haberin Devamı

Havalar soğuyor ve siz şimdiden sıcak yaz günlerini özlediniz. Bembeyaz kumsallarda güneşlenmek, Hint Okyanusu’nun sularında keyifle yüzmek, kıtaları aşıp ‘jetlag’ olmadan yani saat farkı yaşamadan tatil yapmak için Seyşeller sizi bekliyor. THY’nin uçuş ağına yeni kattığı adalar ülkesine uçuş İstanbul’dan 7 saat 40 dakika sürüyor.

 

Uçaktan indikten sonra ana ada Mahe’de kalıyorsanız, 30-45 dakikada otelinizdesiniz. Çevre adalara 19 koltuklu Twin Otter tipi pervaneli uçaklarla 10 dakikada ulaşabilirsiniz veya denizyoluyla da gidebilirsiniz. ‘Balayı Adaları’ olarak da bilinen Seyşeller’e yılda 270 bin turist geliyor. Nüfusu ise 70 bin. THY’nin bu hatta uçmaya başlaması adadaki turizmin gelişimi için önemli bir fırsat. Seferlerin kapasitesi yılda 43 bin 680 yolcu...

 

 

Haberin Devamı

HAFTADA 3 GÜN SEFER VAR

 

THY, Seyşeller’e Airbus A330-300 tipi uçaklarla haftanın üç günü uçuyor. Salı, cuma ve pazar günleri saat 20.55’te kalkan uçak, ertesi gün saat 05.45’te Mahe Adası’ndaki Seyşeller Uluslararası Havalimanı’na iniyor. Aynı uçak saat 07.10’da havalanıp saat 13.55’te Atatürk Havalimanı’na teker koyuyor. Doluluk şimdiden yüzde 70’i yakaladı. Türk yolcuların yanı sıra Orta-Doğu Avrupa ile Rusya’dan adalara ilgi büyük. THY’nin Seyşeller operasyonunu Mauritus ve Madagaskar Müdürü Fatih Mehmet Kurşun yönetiyor. Yolcu trafiğiyle birlikte Seyşeller kargo açısından da önemli bir nokta haline gelecek. Türkiye’den sebze-meyve gidecek. Seyşeller’den Türkiye’ye de balık ve çiçek taşınacak.

 

Jetlag olmadan Seyşeller’e uçun

 

İŞTE YENİ NOKTALAR 

 

ZANZİBAR: THY’nin Afrika’daki yeni uçuş noktası, 12 Aralık’tan itibaren Zanzibar olacak. Tanzanya’nın en önemli turizm noktalarından biri olan Zanzibar için seferler İstanbul’dan Kilimanjaro aktarmalı gerçekleştirilecek. Halen THY, Kilimanjaro’ya Addis Ababa (Etiyopya) bağlantılı uçuyor. İsteyen yolcular önce Kilimanjaro’ya gidecek. Dağlara tırmanıp safari yapabilecek. Dinlenmek için de deniz-kum-güneş tatili için turizm adası Zanzibar’a geçebilecek. Uçuşlara ilgi yoğun.

 

Haberin Devamı

HAVANA: Küba’nın başkentine seferler 12 Aralık’ta başlıyor. İstanbul’dan Havana’ya uçacak THY uçağı, buradan Venezuela’da Caracas’a devam edecek. Henüz anlaşmalar tamamlanmadığından Havana hattı için bilet satışı başlamadı. Önümüzdeki günlerde tüm anlaşmaların tamamlanarak Havana-Caracas hattı için farklı bir promosyon kampanyası gerçekleştirilecek.

 

MEXICO CITY: Önümüzdeki yıl uçuş planları arasında THY Mexio City ile büyümeyi hedefliyor. Bu uçuş noktasının Meksika’da önemli tatil noktalarından Cancun’a bağlanması planlanıyor.

 

SYDNEY: THY’nin 2017 planları arasında Avustralya’da Sydney de var. Uçuşların öncelikle Endonezya’da Jakarta aktarmalı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

Yazarın Tüm Yazıları