Yağmurlu havalarda bunlara dikkat...

Son yirmi gündür şiddetli yağmur geçişleri hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Hava tahminleri bu yağışların bir süre daha devam edeceği yönünde. Bu yağışlı dönemin dostlarımız açısından hangi riskleri taşıyabileceğine birlikte göz atalım.

Yağmurlu havalarda bunlara dikkat...

Üşütme: Düzenli olarak gezintiye çıkarttığımız köpeğimizin yağmura yakalanması, ıslak zeminlerde dolaşırken ayaklarının ve karın bölgesinin ıslak kalması onun üşütmesine neden olabilir. Gezintilerden eve döndüğünüzde köpeğinizin tüm vücudunu bir havlu ya da kurutma makinesi yardımıyla kurutmanız ve gezintilere yağmurluk giydirerek çıkartmanız bu riski minimalize edecektir.

Yağmurlu havalarda bunlara dikkat...

Haberin Devamı

Ot yeme: Yoğun yağışlardan dolayı otlar ve çimler dostlarımız için lezzetli hale gelmekte. Köpeklerimizin yoğun ot yemesiyle kusma ve ishal semptomlu mide-bağırsak sistemi hastalıklarıyla karşılaşmak olası. Bunun için mide koruyucu ilaçlar ve probiyotiklerle takviye yapmak yardımcı olacaktır.

Yağmurlu havalarda bunlara dikkat...

Bağırsak parazitleri: Gezintileri esnasında yağmur suyu birikintilerinden su içen dostumuzda tek hücreli bağırsak parazitleri başta olmak üzere birçok parazit ve bakteriyi vücuduna alma ihtimali artar. Buna bağlı oluşabilecek şiddetli ishal ve kusma olgularında vakit kaybetmeden veterineri ile kontağa geçmek doğru olacaktır.

Elektrik kaçakları: Bahçede yaşayan ve parklarda gezen köpeklerimiz yağışa bağlı oluşan nemli ortamda aydınlatmalarda oluşabilecek elektrik kaçağına açık hale gelebilirler. Riskli ortamlardan uzak durmak ve önlem almak doğru olacaktır.

Yağmurlu havalarda bunlara dikkat...

Şiddetli ve fırtınalı yağışlarda sokaktaki dostlarımız için de sığınma alanları oluşturmak ve mevcut kulübelerin sağlamlaştırılması bu dönemi en az hasarla geçirmelerini sağlayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları