Paylaş
* Seyahat ederken araç içerisinde köpeğinizi göğüs tasması ve emniyet kemeri aparatı ile arka koltuğa sabitlemeye ya da taşıma kutusuna koyarak güvenliğini sağlamaya özen gösterin. Ayrıca araç içerisinde klima kullanımına direkt maruz bırakmayın.
* Yolculuğa çıkmadan dostunuzun aşı karnesi ve pasaportunu yanınıza aldığınızdan emin olun. Bunun aynı zamanda yasal zorunluluk olduğunu unutmayın.
* Olası bir ihtiyaç için gideceğiniz bölgeye yakın olan veteriner kliniklerini önceden belirleyin ve kaydedin.
* Köpeğinizin -rutin kullandığı varsa- ilaçlarını, gıda takviyelerini ve mamasını mutlaka yanınıza almayı unutmayın.
* Konaklayacağınız yere vardığınızda çevreyi tanıması ve kendini güvende hissetmesi için köpeğinizle uzun bir gezinti yapın. Gezdiğiniz yerlerde bitki koruma hedefli ilaçlama yapılıp yapılmadığını sorarak kontrol edin.
* Özellikle nemli olan tatil yerlerinde dostunuzun mamasını özenle muhafaza edin. Nemli ortamlarda mamaların daha hızlı bozulabileceğini ve bunun köpeğiniz için tehlikeli olabileceğini unutmayın.
* Köpeğinizin kene, pire ve bazı sinek türlerine karşı ilaçlamasının yapılmış olduğuna emin olun. Bu tip zararlı parazitlerin sağlığı açısından tehlike yaratacağını unutmayın.
* Köpeğinizi denize sokacaksanız mutlaka can yeleğini giydirin ve deniz sonrasında onu duru suyla yıkayın. Tuzlu su tüy ve derisi için zararlı olabilir.
* Güneşin dik olduğu sıcak saatlerde dostunuzu egzersiz yada uzun gezintilere çıkartmayın. Isı çarpmasına bizden çok daha duyarlı olabileceğini unutmayın.
* Onu otel odası ya da evde bırakırken bol ve taze su koymayı ihmal etmeyin. Hatta suyuna birkaç parça buz atarak serinlik sağlayabilirsiniz.
* Sıcak bölgelerde çokca bulunan arı ve böceklerin ısırma ve sokma riskine karşı yanınızda dostunuz için ilk yardım kiti bulundurmayı ihmal etmeyin.
* Tatilde nem ve sıcak havanın köpeğinizin tüy ve derisinde oluşturabileceği hasarları önlemek hedefli olarak onu düzenli tarayıp fırçalamanız gerekli olduğunu unutmayın.
Paylaş