‘Uludağ’ın ekonomiye katkı sağlamasını bekliyoruz’

Türkiye’nin ‘Beyaz Cenneti’ olarak tabir edilen Uludağ’a gelen turistler, genelde paket programlar dahilinde vakitlerini bölgede geçiriyorlar. Peki yerli ve yabancı turistler, kent ekonomisine ne kadar katkı sağlıyorlar? Bu soruyu BESOB Başkanı Arif Tak ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım’a sorduk. İşte konuyla ilgili görüşleri...

Haberin Devamı

‘Uludağ’ın ekonomiye katkı sağlamasını bekliyoruz’

‘Uludağ’ın ekonomiye katkı sağlamasını bekliyoruz’Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Uludağ için sezonun 15 Aralık itibariyle başlayacağını hatırlatarak, “Yılbaşına da çok zaman kalmadı. Sezonun açılması Bursa’ya her konuda canlılık getiriyor. Gıda işletmeleri, oteller, diğer yatırımlar hareketlilik kazanıyor. Özellikle esnaf ve sanatkarlar için Uludağ, çok önemli. Yıl içinde kutlamalar, dini ve milli bayramlar oluyor. Uludağ’da bu etkenler gibi” dedi.
Sezonun açılması ile Uludağ’ın kullanılmaya başlayacağını yineleyen Tak, “Yerli ve yabancıların şehre inip, alışveriş yapmalarını bekliyoruz. İşlerin ve alışverişin az olması dolayısıyla Uludağ’ın en azından bir, iki ay ekonomiye katkı sağlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YİYECEK, İÇECEK, İPEK VE ALTIN

Uludağ’a gelen turistlerin otel ve konaklama dışında en fazla harcamayı yiyecek ve içecek konusunda yaptıklarını belirten Tak, “Onun yanında otellerin ve çevrenin donanımı nedeniyle çarşı esnafı ve sanatkarların alışverişine geliyorlar. Otele giriş öncesi ve çıkışında Kapalıçarşı’ya gidiyorlar. İpek ve altın alanlar oluyor. Her konuda katkı sağlıyorlar” dedi.

EKONOMİK SIKINTI ETKİLEMEZ

Şu anda ekonomik sıkıntı yaşandığını dile getiren Tak, ancak bu durumun Uludağ’a gelecekleri çok etkilemeyeceğini savunarak, “Çok tereddüt olmasın. Uludağ’ın yatak kapasitesi dolacak ve yedekleme bile yapılacak. Bir hafta, 10 gün insanlar dinleniyor. İnşallah bu senede olumlu olur” şeklinde konuştu.

BURSALILAR’IN YÜZDE 95’İ ULUDAĞ’I BİLMİYOR

Belediye başkanlarına her zaman ‘Haftanın en cılız, hafta içi günlerini seçin. Bursalılar’ı Uludağ’a taşıyalım’ söylemi olduğunu hatırlatan Tak, “Bursalılar’ın yüzde 95’i Uludağ’ı bilmiyor. Dışardakiler daha iyi biliyor. Araba tahsis etsinler, toplu yemek ikram edelim. İnsanlar çorbasını içsin. İsterse kendileri yapsın. Uludağ’dan Bursa çok faydalanamıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

BURSA’YI TRANSİT GEÇİYORLAR‘Uludağ’ın ekonomiye katkı sağlamasını bekliyoruz’

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, eskiden kaplıca turizmi için gelenlerin 10-15 gün kentte istirahat edip, alışveriş yaptıklarını hatırlatarak, Uludağ otellerinde kalanlar için böyle bir durumun olmadığını söyledi. Özyıldırım, “Kaplıca için gelenler, çarşı alışverişini canlı yaparlardı. Çarşıları dolaşırlardı. Koli koli havlu, bıçak, kestane şekeri, Bursa İpeğini alırlardı. Sadece Uludağ için gelen misafirlerden dertliyiz. İstanbul, Ankara ve İzmir’den transit Uludağ’a geçiyorlar. Çarşıya uğramıyorlar” diye konuştu.
İstanbul’dan gelen ve bir haftasını bölgeye ayıran kişinin, ‘Bir haftalığına geldim. Kayak yapacağım. Dağın rüzgar ve havasını değerlendireceğim’ şeklinde hareket ettiğini söyleyen Özyıldırım, “Bursa’yı gezmek için vakit harcamayayım’ diyor. Ne yapmak lazım? Çarşıda aradığı hizmet, ürün ve yaşamsal olarak görmek istediği o havayı sağlamak ve gelenlere bunu fazlasıyla sunmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

CİDDİ ADIMLAR ATIYORUZ

Uludağ’a gelenlerin, süreli de olsa çarşıda dolaşmasını istediklerini belirten Özyıldırım, “Seyahat acentaları ve otellerle diyaloglarımız var. Turlarla, gelenlerin güzergahında çarşıya uğranmaları konusunda ciddi adımlar bulunuyor. Tarih ve Osmanlı kenti, Bursa’yı tanıtan el ilanları, resimli bilgilendirme kitapçıklarını bol dağıtmamız gerekiyor. Bu konuda belediye ile kol kola çalışıyoruz. Seyahat acentaları, Turizm Tanıtma Birliği, Turizm Platformu ile konuyu tartışıyoruz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları