Solmayan Şarkılar

Cem Adrian geçtiğimiz hafta 40 yaşına bastı. O gün kendi sosyal medya hesabında ‘ Hayatta kendi istediğim her şeye sahibim.

Haberin Devamı

Daha fazlasına ihtiyaç duymuyorum. İstediğim kadar seviliyor, istediğim kadar seviyorum. Minnettarım. Kendimle de dünya ile de tüm kavgalarımı çoktan bitirdim. Maddi meselelerin insana ne kazandırdığını ve ne kaybettirdiğini anladığımdan beri o konudaki tüm kaygılarımı da yitirdim. Bir hedefim ya da ulaşmak istediğim bir yer yok. Bu bir tükenmişlik değil, tam tersi bir şey. Kendimi dingin akan bir nehire düşmüş bir yaprak gibi hissediyorum. Nehir nereye akarsa, nereye götürürse oraya gidiyorum. Ne beni nehire düşüren rüzgarla, ne beni dalından düşüren ağaçla, ne de üzerine düştüğüm nehirle bir derdim var. ’ mesajını paylaştı. Bu satırları okurken kendi hayatında yakaladığı huzuru hissettim.

 

Müzik kariyerinde 15 yılı geride bırakan Cem Adrian yeni yaşına aynı zamanda güzel bir proje albümüyle girdi. “Solmayan Şarkılar” isimli bu çalışmada Türk Sanat Müziği’nin sevilen 10 eserine yer veren Adrian, şarkıları kendi düzenlemesi ve yorumu ile birlikte dinleyicinin beğenisine sunmuş.

 

Haberin Devamı

Albüm baştan sona yağ gibi akıp gidiyor. Cem Adrian şarkılara kendi yorumunu katarken eserlerin aslına sadık kalmaya özen göstermiş. Öyle nokta atışı şarkılar seçilmiş ki kendinizi her birine keyifle eşlik ederken buluyorsunuz. Düzenlemelerin sadeliği mevzuyu daha sıcak hale getirmiş. Bu tarz işlere ilk başta ön yargılı yaklaşırım ama Cem’in samimiyeti ve özeni işin her aşamasında hissediliyor. Kendisini dingin akan bir nehire düşmüş yaprak gibi hisseden Cem’in yolculuğunun bu durağından ben kendi adıma memnun olduğumu söyleyebilirim. ‘Solmayan Şarkılar’ arşivlik bir albüm olmuş.

 

 

Kanun Resitali Sezen Aksu Şarkıları

Dünyaca ünlü kanun virtüözü Aytaç Doğan "Kanun Resitali" serisinin üçüncüsünü geçtiğimiz ay çıkardı. Albümü baştan sona yeni dinleme fırsatı buldum. Dinlerken efkarlanmamak elde değil.

 

Haberin Devamı

“Kanun Resitali” üçlemesinin finali Sezen Aksu şarkılarına ayrılmış. Hem Aytaç Doğan’ın kanunu hem de Sezen Aksu şarkıları birleşince ortaya çıkan işin lezzeti tarif edilemez olmuş. Albüm için seçilen 10 Sezen Aksu şarkısı gönül telini en çok titretenlerden desek yalan olmaz.

 

Sadece ülkemizde değil dünyada da büyük ilgi gören bu albüm serisinin ilk ikisini hala dinlemediyseniz hemen yapılacaklar listesine ekleyin. Aytaç Doğan kanununu konuştururken dinleyenleri farklı duygu geçişleri ile müzikal bir yolculuğa çıkartıyor.

 

 

Müdavim

Sesini ve kalemini çok sevdiğim Gülden, söz ve müziği kendisine ait 5 şarkıdan oluşan akustik ep çalışmasını çıkarttı. ’Müdavim’’ isimli bu mini albümde, her şarkıya temsilci olarak farklı enstrümanlar eşlik etmiş.

 

Haberin Devamı

Gülden’in bu çalışması şarkılardan çekilen fotoğraf ve video kliplere bütünlüğü olan bir iş olmuş. 5 şarkının video klip çalışması İzzet Başlak yönetmenliğinde çekilirken , fotoğraflar ise Halil Güzel’in objektifinden yansımış.

 

Albümdeki şarkıların düzenlemelerinin sadeliği Gülden’in duygu yüklü vokalini iyice ön plana çıkarmış. Çok da güzel olmuş. Dinlerken yanı başınızda sizinle dertleşiyor gibi hissediyorsunuz.

 

Bu çalışmada benim için sürpriz çok sevdiğim bir Gülden şarkısı olan Mendil'in akustik versiyonla geri dönüşü oldu. İlk çıktığında temposu yüksek düzenlemesine rağmen barındırdığı yoğun duyguyu dinleyiciye gayet güzel geçiren Mendil  şimdi akustik versiyonu ile hüzün katsayısını arttırmış bir şekilde direk kalbinize oynuyor. ‘Müdavim’in müdavimi olacağınız anlaşıldı.

 

 

Yalancı Dünya

Haberin Devamı

Ajda Pekkan, Ziynet Sali, Ozan Çolakoğlu Orkestrası, İzmir Kent Orkestrası gibi birçok sanatçı ve grup ile de uzun yıllar vokal olarak çalışan Ezgi Bıcılı geçen yıl yayınlamış olduğu ''Yaz Bitmeden'' şarkısının ardından şimdi bir Sezen Aksu şarkısının yeniden yorumu ile karşımızda.

 

Sözü ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan ‘Yalancı Dünya’ ilk olarak Aksu’nun ‘Deliveren’ albümünde yer almıştı. Şimdi Ezgi’nin yorumu ile yeniden karşımızda. Düzenlemesini Can Ercan ve Ateş Berker Öngören’in yaptığı şarkı Ezgi’nin sesine yakışmış.

 

Ezgi yeni çalışması için “Yalancı Dünya, tam bu dönemdeki hislerimizin tercümanı olacak bir şarkı. Sözlerdeki isyanı ve başkaldırıyı herkesin benim kadar hissedeceğine inanıyorum.” demiş.

Yazarın Tüm Yazıları