Ağlak Disko

Onurr’un uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı ‘ Ağlak Disko’ albümü çıktı. Albüm ismi için “Bu albüm birazcık pandemide kendim için yazdığım ama sizin için kaydedip, bitirdiğim şarkılardan oluştu. Günlerin çoğu bipolarlığa selam mı çakıyoruz dedirtecek kadar yoğun bir şekilde şarkılara dans ve gözyaşıyla eşlik ederek geçtiği için albümün ismini böyle seçmeyi uygun gördüm.” diyen Onurr, dinleyicisini hem dans etmek hem de duyguları ile yüzleşmek için dans pistine davet ediyor.

Haberin Devamı

Albüm yapım aşamasında yakın arkadaş kontenjanından çoğu şarkının oluşum sürecine şahit olduğum için kendini pek şanslı hissettiğim ‘ Ağlak Disko’, yoğun duyguların, gelgitlerin, hesaplaşmaların müzikal arenası olarak karşımızda. Söz müzik ve aranje tek elden çıkınca tüm bu duygular daha sahici dinleyiciye ulaşıyor. 

‘Ağlak Disko’da şarkılar duygudan duyguya geçerken kimi zaman sizi tokatlıyor kimi zaman şefkatle saçınızı okşuyor. Özellikle sancılı aşk durumlarına fon müziği teşkil edecek birçok şarkı mevcut. 

‘Hazırlık sürecinde bazı ressamlardan kendimce öğrendiğim şahane bir mottom oldu; her seferinde de dostum oldu: “Abart Onur’cum abart, korkmadan abart canım!” Yine kendi zarafetimle abarttığım kadar abartmaya çalıştım. Umarım gereğinden fazla abartabilmişimdir! ’ diyen Onurr, albümde İrem Derici’ye verdiği ‘Güz Dönümü’ ve Gülşah Kömür’ün seslendirdiği ‘ Çok Mu Zor’u repertuarına almış. 

Haberin Devamı

Yine doyurucu yine keyifli bir iş ile dinleyici karşısına çıkan Onurr, hem kendisinden bekleneni hem de paşa gönlünün istediğini güzelce harmanlayıp sunmuş. Dinleyiciye düşen görev ilk şarkıyı açıp dans pistine doğru yol olmak. 

Ne Güzel Oldu 

Fikri Karayel’in söz ve müziği kendisine ait olan  ‘Ne Güzel Oldu’ şarkısı yaz aylarında romantik bir rüzgar estirmeye gelmiş. 

Yeni çıkacak ikinci solo albümün ilk habercisi olma özelliği taşıyan parça, sade ama etkileyici düzenlemesi ile dikkat çekiyor. Kemanlar , viyolalar, piyano ve gitar şarkıya öyle güzel yakışmış ki, bu akustik hava dinlerken sizi tüy gibi hafif hissettiriyor. 

Düzenlemesi Tolga Erzurumlu, mix ve masteringi Özgür Yurtoğlu tarafından yapılan "Ne Güzel Oldu", Fikri Karayel’in kalbe dokunan sözleri ve vokaliyle tamamlanan çok şık bir şarkı olmuş. 

Yalancılar 

Geçtiğimiz haftalarda Ayla Çelik’in farklı bir şarkıyla geleceğini yazmıştım. Kendisinden aşkın her haline yazılmış şarkılar dinlemeye alışık olduğumuz Çelik, bu sefer rotayı başka mevzulara çeviriyor. 

Sözü ve bestesi Ayla Çelik ve Serdar Aslan, düzenlemesi Serkan Ölçer’e ait olan ‘Yalancılar’ isimli yeni şarkının çıkış noktası Ayla Çelik’in annesinin sözleri olmuş. ‘Çoğunlukla aşk şarkısı yazıyorsun. Bak, pek çok şey yaşadık. Bu kadar yalan, bu kadar yalancı... İşte bir kere de bunları anlat’ diyen annesinin isteğini kırmayan Ayla Çelik, ‘Yalancılar’ şarkısı için kolları sıvamış. 

Haberin Devamı

Yalan dolan dostluklara, filtreli hayatlara kıvamlı bir ayar veren Çelik, az çok tanıdık dertlere, serzenişlere tercüman oluyor yeni şarkısında. Ters köşe bir iş ile yaz ayına şarkısına bırakan Çelik’in video klip çalışmasına imza atan Metin Arolat ise yine döktürmüş. 

Buray yerinde durmuyor 

Buray’ın sosyal medya hesaplarını takip ediyorsanız hiç yerinde durmadığını gayet iyi bilirsiniz. Fırsatını buldukça dünyayı gezen Buray, bilmediği yerleri görüp keşfetmeyi öyle güzel hayata geçiriyor ki takip ederken gıpta ediyorsunuz. 

Kendisinin organize olması hiç uzun sürmüyor yeter ki kafasına koysun. Proje ve albümlerini çıkardıktan hemen sonra soluğu dünyanın bir köşesinde kolaylıkla alabiliyor. Gezdiği gördüğü yerleri takipçileri ile yaratıcı video ve fotoğraflar eşliğinde paylaşan Buray, tüm bu görsellerin montajını kendisi yapıyor diye biliyorum. Hepsi birbirinden eğlenceli ve keyifli. 

Haberin Devamı

Eskiden Barış Manço’nun dünyayı gezdiği programları çok ilgi görürdü. Yeni nesil şarkıcılardan Buray bu misyonu gayet güzel yerine getirebileceğini düşünüyorum. Ben bir yapımcı olsam hiç düşünmeden bu teklifi Buray’a götürürdüm. Sonucun gayet renkli olacağına eminim. 

Zamanını ruhunu iyi yönde besleyen şeyler için harcayan Buray, bu yönüyle kendisini takip eden genç kitleye çok güzel örnek teşkil ediyor. Sporunu yapan, doğa ile iç içe olan, fırsat buldukça yeni yerler gören Buray o enerjisinden birazcık bize göndersin.

Yazarın Tüm Yazıları