Paylaş
Hangi sebeple olursa olsun dökülmüş olan kaşlar, sakal ve bıyık yeniden oluşturabildiği gibi, mevcut yapısı da değişebilmekte, ayrıca estetik formda kalıcı olarak yeniden oluşturabilmektedir. Hafta boyunca sizlerden gelen sorular doğrultusunda Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzman, Medikal Estetik Hekimi Dr. Jale Şenyurt ile konuştuk.
- Öncelikle kaş ekimi ile başlayalım, kimlere yapılabilir?
- Kaş ekimi bu işlemin gerçekleştirilmesine engel bir sağlık problemi olmayan erkek ya da kadın tüm bireylere güvenli bir şekilde uygulanabilir. Bu işlemle her ne sebeple olursa olsun tamamen dökülmüş kaşlar yeniden oluşturulabilir ya da mevcut kaşların şekli ve kalınlığı, yoğunluğu istediğimiz şekilde değiştirilebilir.
- Kaş ekimi kimler tarafından yapmalıdır?
- Kaş ekimi mutlaka saç ekimi ve Fue(Follıkuler Uniter Extraction=Tek tek ekim yapılması) konusunda deneyimli bir estetik cerrahi uzmanı ve ekibi tarafından yapılmalıdır.
- Peki kaş ekimi nasıl yapılır ve ne kadar sürer?
- Kaş ekimi tıpkı saç ekimi gibi lokal anestezi altında yapılır. Saç köklerinin alınacağı 8-10 cm uzunluğunda 1-2 cm genişliğinde bir alan traş edilir. Kökler bu alandan FUE yöntemiyle tek tek alınarak hazırlanır. Kişinin isteklerine göre planlanmış ve çizimi yapılmış olan kaş bölgesinde uygun açılarda hazırlanan kanallara kökler teker teker yerleştirilir. İki taraflı tam kaş ekimi yaklaşık 1,5-2 saat sürerken, kısmi kaş kayıplarında yapılacak kaş ekimi yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir. İşlemden sonra kişi normal günlük hayatına hiçbir kısıtlama olmaksızın dönebilmektedir.
İZİ KAMUFLE EDİYOR
- Peki sakal ve bıyık ekimi nedir ve kimlere yapılır?
- Kişi 20 yaşına kadar beklemiş, sakalı ya da bıyığı çıkmamış ise yapılmalıdır.Yüzünde yara veya yanık izinden dolayı sakal kökleri zarar görmüş olan kişilere de ekilebilir.
- Sakal ekimi için kıllar hangi bölgeden alınmalıdır?
- Sakal ekiminde de bıyıkta olduğu gibi öncelikli bölge boyun ve çene altı kılları olmalıdır. İkinci seçenek ense bölümündeki kıllardır. Alım yapılacak bölüm lokal anesteziklerle uyuşturulur.
- Sakal bölgesinde yanık izine ekim yapılabiliyor mu?
- Yanık izini kaybetmek mümkün değilse ancak o bölgeye sakal ekimi yapılarak belirgin kamuflaj sağlanabilir.
- Ekilen sakal veya bıyık traş edilebiliyor mu ?
- Ekilen sakal normal sakaldan farksızdır günlük traş da edilebilir veya uzatılmak istenirse uzatılır.
- Sakal ve bıyık ekiminde kaç kök tatmin edici sonuç verir.
- Çok seyrek de olsa bin kök hiç sakalı olmayan bir kişide ciddi bir görsellik sağlasa da 2 bin veya 3 bin kök daha iyi sonuç verir. Sakal ekiminde en önemli konu sakal çıkış açısı ve köklerin tekli ekilmesidir. O bölgede olması gereken açıyla ekilmeyen ve tamamı tekli ekilmeyen sakallar son derece suni durur.
- Ekilen sakallar ne zaman çıkar ?
- Ekilen sakallar 100 gün sonra çıkmaya başlar. Tam olarak olması gereken görüntüye ise sekiz ay sonra kavuşulur.
JALE ŞENYURT KİMDİR
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1987 yılında mezun olan Şenyurt, 1992-1997 yılları arasında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Kliniği’nde uzmanlık eğitimini tamamlayarak Anestezi uzmanı oldu. Medikal Estetisyenlik eğitimi alan Şenyurt, 1997 yılından bu yana saç ekimi, sakal ekimi, kaş ekimi, botoks, dolgu uygulamalarını çeşitli merkez ve hastanelerde sürdürüyor.
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA
Sevgili okurlar; önümüzdeki hafta konumuz tekrarlayan majör depresyonlar. Özellikle tekrarlayan depresyonlarda hastaya nasıl yaklaşılması gerektiği ve durumun tespiti ayrıca önem taşımaktadır. Biz de önümüzdeki hafta tekrarlayan majör depresyonları Psikolog Dr. Ahmet Vahdi Türker’le konuşacağız. Sormak istediklerinizi hafta boyunca bana skalyoncu@hotmail.com adresinden ulaştırabilirsiniz.
Paylaş