Paylaş
Elastikiyet kaybı ve yer çekiminin etkisiyle yaşlanmanın belirtileri ortaya çıkar. Kaşların düşmesi, göz altında torbalanmanın artması, yanaklarda hacim ve elastikiyet kaybına bağlı olarak sarkmaların artması, çene hattının silinmesi ve çene altında doku birikiminin artması en sık karşılaştığımız durumlardır.Yaşlanma ve kırışıklık tedavilerinde kullanılan yeni nesil dolgularla ilgili Mayasante Klinik doktorlarından Dr. Şirin Ender’den bilgi aldık. Ender konuyla ilgili şu bilgileri bizlerle paylaştı:
“Medikal estetik uygulamalarının amacı, cilt elastikiyet kaybının azaltılması, cildin yeniden yapılanmasını ve yenilenmesini desteklemek, varsa kaybedilen hacmin yerine konulması, sarkmalara bağlı ters üçgen şeklini alan yüz hatlarını yeniden ‘V’ şeklinin kazandırılmasını sağlamak ve varsa anatomik bozukluklarının cerrahi dışı düzeltilmesi.Cilt gençleştirmesinde en önemli noktaların başında kolajen üretimini artırmaktır. Yeni nesil kolajen stimülatörü olan ‘akıllı dolgu’ uygulamaları ile daha genç dinamik ve parlak bir çilde sahip olmak mümkündür.
CİLDE AYDINLIK KAZANDIRIR
Akıllı dermal dolgular biyo uyumludur. Yeni-kolajen oluşumunu tetikleyerek biyolojik uyarım gerçekleştirir. Uygulama sonrasında cilt altında kolajen üretimi ve güçlü lifting etkisi devam eder. Cilde aydınlık kazandırır. Akıllı dolgular hacim kayıpları veya yaşlanma ile derideki incelme ve kırışıklıkları gidermede kullanılır. Uygulama sonrası ilk değerlendirme 10-12 hafta sonra yapılır. Gerekirse düzeltme için ikincil uygulama 12 haftadan önce yapılmaz. Genelde uygulanan madde miktarının yüzde 30 kadar fazlası bir hacim elde etmeyi sağlar. Bu sayede daha az madde ile daha fazla düzelme sağlama şansı elde edilmiş olur.Seçilebilir kalıcılık etkisine sahiptir, istenilen kalıcılıkta dolgu seçimine olanak sağlar (1-2-3-4 yıl). Özellikle hacim kaybını restore etmek ve cilt kalitesini artırmak için tasarlanmıştır. Böylelikle doku onarımı ve cilt dolgunluğunu aynı anda sağlamak mümkündür.HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR - Şakaklar ve kaş altına- Alın ilerletme ve yükseltme- Elmacık kemiği büyütme ve yükseltme- Yanak- Ağız çevresindeki (nazolabial) çizgiler- Çene hattı ve çene ucu yükseltilmesi- Burun konturu düzeltilmesi- Ağız kenarındaki dikey mutsuzluk çizgileri- Alt çene kemiği kenarı konturunun düzeltilmesi- El sırtındaki zayıflık ya da yaşlanmaya bağlı çökmelerin doldurulması.
Global Estetik İyileştirme Oranı’nın (GAİS) 12 aylık değerlendirme sonucuna bakıldığında akıllı dolgu uygulama sonrası hasta memnuniyeti yüzde 90, hekim memnuniyeti ise yüzde 92 olarak kaydedilmiş.
ÖĞRENMEDEN GEÇMEYİN
UYKUSUZLUK HASTALIK MIDIR?
Uykusuzluk farklı şekillerde karşımıza çıkabilir. Bunlar; sık sık uyanma, yorgunluk hissi veren gece uykusu, uykuya dalmakta zorluk ve sabahın çok erken saatlerinde uyanma olabilir. Türk Uyku Tıbbi Derneği’nin araştırmalarına göre, ülkemizdeki her 100 kişiden 20’si uykusuzluk problemi yaşıyor. Uykusuzluk, yaşı ilerleyen kişilerde daha çok kendini gösteriyor. Uykusuzluk tek başına bir hastalık da olabilir, başka bir hastalığın belirtisi de. Bu duruma çözüm bulunabilmesi adına, bu ayrımın doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Eğer uykusuzluğu, hastalık olarak kabul ediyorsak, bu durumda mutlaka bir ay boyunca gündüz belirtilerinin devam etmesi gerekiyor. Bahsedilen gündüz belirtileri; sürekli uyuklama ihtiyacı hissetme, motive olamama, enerjik olmama, uykuyla alakalı yoğun bir endişeye kapılma, günlük hayatta yapılan ihmal hatalarının fazlalığı, gerginlik, baş ağrıları, mide problemleri ve bunların benzerleri olarak karşımıza çıkar.
Paylaş